Prosim za pomoč! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

andie -> Prosim za pomoč! (9.8.2006 14:49:24)

Noseča sem točno 6 tednov.Pred nekaj dnevi sem bila na prvem pregledu in ultrazvoku, kjer je bil viden plodni mehurček (?), ampak ploda  v njem ni bilo videt. To je baje možno in normalno, če je še prezgodaj, da se bi plod videl.Sem pa dokaj prepričana, da datum zanositve drži in da je nekaj narobe.Ginekologinja mi ni povedala ničesar drugega, kot to, da ona ploda Ne vidi.In da je mogoče tudi, da gre za neke vrste kromosomsko napako in v tem primeru nekaj ni vredu.Zelo me skrbi in se na vas obračam s prošnjo, da mi posredujete kakršnekoli podobne izkušnje oziroma informacije glede tega. Glede na to, da je fant bivši odvisnik in alkoholik, težave ne bi bile ravno nepričakovane. Strah me je, da bom otroka izgubila oz.da nekaj že zdaj ni v redu. Se je kateri zgodilo mogoče kaj podobnega? Je možno, da je z otrokom vseeno vse v redu, čeprav se ne vidi?? Hvala za kakršnokoli pomoč!!!

Anonimen -> RE: Prosim za pomoč! (9.8.2006 14:59:29)

Najbolje da še nekja časa počakaš,mogoče je pa res še prezgodaj.Držim pesti[sm=rozica.gif]

lana38 -> RE: Prosim za pomoč! (9.8.2006 15:02:02)

Mogoče pa si malo kasneje imela O in si tudi kasneje zanosila. V tako zgodnji nosečnosti so možna odstopanja +- 2 tedna, tako da bi jaz na tvojem mestu še počakala in šla čez 14 dni ponovno na UZ, takrat pa se že mora videti bitje srčka. Glede na to, da je partner imel težave z odvisnostjo in alkoholom, bi jaz verjetno počakala na ponovni UZ tudi preden bi njemu povedala. Že res, da si morata biti partnerja v oporo v težavah, ampak v tvojem primeru verjetno ne bi bilo poametn, da ga vznemirjaš po nepotrebnem. To je samo moje mnenje. Ti pa se seveda lahko odločiš po svoje, ampak moški so lahko zelo občutljivi in ranljivi, ko to najmanj pričakuješ. Moj partner je zelooo težko prenesel, ko sva letos imela otorčka s kromosomsko napako in sva se morala odločiti za UPN. Celo bi lahko rekla, da ga je tako prizadelo, da sem morala poleg vseh težav na trenutke še njega tolažiti. Dokler ne bi bila prepričana bi mu, kaj takega kar se tebi dogaja sigurno zamolčala in ga ne bi po nepotrebnem vznemirjala, čeprav moj ni imel do sedaj nobenih težav z odvisnostjo ali alkoholom. Včasih je  [sm=love.gif] pač treba malo obvarovati pred resnico, če se seveda da. Res pa je tudi, da ti sama potrebuješ psihoično podporo, ki si jo poiskušaj poiskati pri kakšni dobri prijateljici ali mami. Držim pesti, da bo vseeno vse OK.[sm=smiley20.gif] Javi, kako se bo isteklo.
LP

digi -> RE: Prosim za pomoč! (9.8.2006 15:27:39)

Ko sem bila na pregledu prvič, je bilo tako kot pri tebi. Torej me je G naročila spet čez dober teden, najverjetneje tebe tudi in takrat je bilo vse ok. To pomeni samo to, da izračun po zadnji M ne štima. O kasneje, prej oziroma daljši ciklusi itd. Brez skrbi.

emaa -> RE: Prosim za pomoč! (9.8.2006 15:57:52)

Iz tega razloga veliko G ne naroča pred dopolnjenim 8 tednom nosečnosti, ker se velikokrat ploda ne vidi in so potem punce tako zaskrbljene in panične. Pomiri se in počakaj na naslednji UZ, v večini primerov se ploda ne vidi, ker je bil prvi pregled prezgodaj, iz tega razloga sem jaz svoji G hvaležna, da pred dopolnjenim 9. tednom sploh ne naroča na prvi pregled.

Stran: [1]