Anonimen -> RE: študentske mamice (19.8.2006 22:36:57)
|
Tudi jaz sem se pred kratkim poročila in sem v veliki dilemi glede odločitve za otroka. Mož si ga želi, zato je navdušil tudi mene. Sama pa sem študentka s 5 neopravljenimi obveznostmi (najhujšimi) na faksu + diploma, delam preko ŠS, zaslužim ravno toliko, da mi ni potrebno nikogar za nič prosit. Čeprav imam zelo razumljivega moža, ki mi in mi vedno bo ( to vem ) stal ob strani me je vseeno malce strah glede odločitve. Navajena sem namreč, da si od 15 leta služim svoj denar, res, prebijala sem se s štipendijami in raznimi deli od a do ž. Kako naj torej pomislim, da bom morala s skromnimi prispevki države skrbeti zase in za malo štručko. Z možem živiva skupaj in skupaj bi skrbela za otroka, toda tudi njegova plača ni prav velika, midva pa imava za opremit še pol stanovanja. Res se je v današnjih časih težko odločiti za otroka, poroko in skupno življenje. Zakon pri nas v Sloveniji pa kar miruje, tega pa res nihče ne spreminja, zato nekateri prav lepo živijo na račun države, medtem, ko drugi močno nasrkajo. Kaj čmo tako je, pa naj se znajde vsak po svoje, tako je to pri nas.
|
|
|
|