|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pri 2.mesecih še na dve uri
8.8.2006 18:03:59   
SAJA
ali je še pri kateri bilo tako,da se je še pri dveh mesecih otrok dojil na dve uri,ker mi tok eni govorijo,naj ga mal pustim da joka pa bo podaljšal na tri.Ampak jaz ne morem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pri 2.mesecih še na dve uri
8.8.2006 18:19:10   
Nej
Jaz sem ga zmeraj dojila, ko je bil lačen, pa so mi tudi vedno pamet solili. Nikoli nisem gledala na uro. Včasih je to bilo na dve, tri celo štiri ure, kateri dan pa tudi na pol ure. Jaz mislim, da če joka, ker je lačen (če res joka zato) ga kar podoji. Še posebaj pri 2 mesecih. Jaz ga ne bi pustila lačnega, pa naj govorijo kar hočejo - to dojenje na ure pa naj si vtaknejo v r...user posted image .

(odgovor članu SAJA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pri 2.mesecih še na dve uri
8.8.2006 18:33:06   
Seven*
Vprasaj jih, ce so tudi oni vedno na tri ure lacni, ali so vcasih tudi po pol ure, vcasih pa po treh urah. Dojencki niso stroji na gorivo, ki ga natankas na mero.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu SAJA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pri 2.mesecih še na dve uri
8.8.2006 18:38:44   
Erdbeere
evo naš tud običajno je na uro pa pol, kdaj pa kdaj nama zadnje čase uspe na dve uri, pa včasih (zelo redko, skoraj nikoli) na tri, dobi za jest kadarkoli hoče user posted image

(odgovor članu SAJA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pri 2.mesecih še na dve uri
8.8.2006 18:57:17   
fuzzy
Mi smo stari približno 2 meseca in pol in se tudi ne dojimo na tri ure. Včasih se dojimo na uro in pol, včasih na dve, ... Prilagajam se user posted image , pa je. Saj je kriza, kadar mi začne kdo soliti pamet, da narobe delam ali pa ko kaj preberem in se počutim malo krivo, ampak se opomnim, da tudi jaz ne jem 'na uro'.

Me pa zanima, ali dojite v javnosti in kako to sprejema okolica. V tisti uri, ki mi ostane med dvema dojenjema, še do mesta in nazaj ne pridem, zato vedno dojim tam, kjer smo, ko jo zagrabi lakota. Sploh v mestu smo se kar navadili na en lokalček, kjer so zunaj mize, pa senčka, pa še miški paše, da se okoli nje dogaja, saj jo očitno ravno to uspava. Še nikoli nismo imeli kake slabe izkušnje, pa tudi če kdo opazi, da dojim (vse skupaj opravim zelo diskretno), se običajno vsak nasmehne.
Potem pa sem v eni debatu tule danes prebrala, kako se zdi to nekaterim neprimerno. Me je skoraj na rit vrglo. Ali naj bi dojile na wc-jih? Ali pa je bolje, da ostanemo kar doma, da ne bi slučajno kdo ponesreči med dojenjem zagledal rob modrca? Zadnjič mi je bilo prav fino, ko sem bila zunaj s prijateljico in sva obe dojili. Ena starejša gospa je celo prišla zraven, in ko je videla, da dojiva, komentirala kako sta user posted image pridni in jesta, da bosta veliki.

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pri 2.mesecih še na dve uri
8.8.2006 19:46:41   
PBJ
Moj se je pri 2. mesecih tudi tako pogosto dojil.

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu SAJA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pri 2.mesecih še na dve uri
8.8.2006 20:03:30   
dskubin
Mi smo se tako pogosto dojili do 6. meseca user posted image in mi je blo počasi res preveč. Tudi po 4., ko smo začeli jest gostejšo hrano, smo jedli na 2 uri. Pa smo preživeli. Poskusili smo tudi malo potegnit, pa to pri nas ni šlo, se je enostavno drl ves tisti čas, dokler ni dobil za jest in potem je, če smo recimo potegnili za uro, bil lačen ponovno že čez eno uro. Tako da ga nismo mogli nikakor pretentat. Da bi pa pojedel kaj več, kot se je namenil, tudi ni blo šans. Tko da ne vem, poskusi, mogoče ti bo ratalo, pri enih gre.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pri 2.mesecih še na dve uri
8.8.2006 21:40:58   
Ro-La
dojiva se, ko tamala hoče, pa ni važno kje sva (sva zeloooo "terenski"user posted image )

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu SAJA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pri 2.mesecih še na dve uri
8.8.2006 22:41:43   
shooo
Za tolažbo: tudi nasa bejba se je dojila na uro , dve , tri kakor kdaj,znala je biti priklopljena tudi  več kot uro pa pol ure pauze in nato spet!pa je minilo.na uro nisem nikoli gledala ce je bila lacna in tudi ce se je zelela samo pocartat sem ji ustregla. ne poslusaj kaj ti govorijo, delaj po svoji vesti.
ce jaz ne bi dojila na javnih mestih ne bi tri mesca mogla sploh iz hise.
dojia sem celo v trgovini ko sem narocevala keramiko za stanovanje. predolgo je vse skupaj trajalo in je bejba zazelela malico.pa sem vprasla trgovca ce ga bo motilo "ah, kje pa , saj mi tudi imamouser posted image , vem kaj je lakota"tak, sva se mi2 doojile on je pa pisal narocilnico.nikdar , nikjer nisem opazila da bi kdo grdo pogledal. pa tudi ce bi..
kar pogumno, se bo obrestovalo!
lp


_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pri 2.mesecih še na dve uri
9.8.2006 10:40:57   
katerina
nikar poslušat takih nasvetov! pustit otroka, in to tako malega, da bi jokal od lakote..... nikakor.... bo že sam podaljšal čas med obroki, ko bo sam tako potreboval. naš mulček sicer običajno je na 3 ure, ampak tako sam želi. in seveda je veliko izjem, sploh zdaj, ko je bilo tako vroče ali pa kam gremo in pač doživlja spremembo. če je mali lačen, dobi, pa četudi na eno uro.
poslušaj le malega in sebe in se ne obremenjuj z drugimi!

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pri 2.mesecih še na dve uri
9.8.2006 10:45:03   
katerina
aja, še to! tudi jaz sem dojila že marsikje in še nihče me ni grdo gledal. če pa bi že me, bi samo grdo pogledala nazaj (ali pa še to ne)

v domžalskem merkatorju je soba za dojenje in previjanje, v zgornjem štuku pa knjižnica. v knjižnici pogosto mamice dojijo, tiste (izolirane) sobe pa še nisem videla, da bi jo kdo uporabljal - razen mene 1x, hihi, ker sem hotela sprobati tisti stol...

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pri 2.mesecih še na dve uri
9.8.2006 11:06:28   
SAJA
hvala za odgovore.men se tut zdi da pač tut mi jemo ko nam paše,tako tudi otrok.

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pri 2.mesecih še na dve uri
13.8.2006 10:05:14   
pomarančas
Tudi jaz še vedno dojim na 2, največ 3 ure, pa bomo kmalu že 5 mesecev stari. Pa kaj, če pač tako zahteva njegov želodček. Pa tudi na cm in kg lepo pridobiva (veliki smo 72 cm in imamo 8300 g).
Glede dojenja v javnosti pa takole: kdor ne more gledat, se naj pa stran obrne!!! To je čisto nekaj naravnega in po mojem mnenju se ni treba skrivat.

(odgovor članu SAJA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: pri 2.mesecih še na dve uri
13.8.2006 11:45:26   
Mimmi78
Tudi moj 2-mesečnik kar pogosto papca, saj na enkrat poje le iz ene dojke. Zato je kaj kmalu lačen. Tudi jaz podojim kar v lokalu, če smo ravno na kakšni pijači. Drugače pa vem, da je v Lj v City centru soba za previjanje in dojenje. Drugače pa se ne oziram na druga, ali jih moti ali ne. Družbo s katero gremo skupaj, pa nikoli ne moti, bolje, da mojega sončka nahranim, kot pa da je lačen in se dere na ves glasuser posted image .

(odgovor članu pomarančas)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
13.8.2006 12:45:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu SAJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: pri 2.mesecih še na dve uri
13.8.2006 13:56:54   
Anonimen
Midve se dojiva, kadar je lačna, na pol ure, eno uro, pa tudi na štiri ure. Itak, če ni lačna, se obrne stran, če je lačna, joka. Se ne sekiram za pripombe "pametnih" tet. Skozi eno uho notri, skozi drugo ven.

V javnosti se tudi dojiva, nimam nekih blokad. Je pa res, da malo pazim, kje se dojiva, da je okolica umirjena. Ravno sredi Prešernovega trga sredi tiste gužve jo ne bi dojila user posted image , pa tudi jest ne bi hotela, ker bi bilo preveč motečih signalov. Dojim jo v parku, v dojilnicah, v kakšnem mirnem kafiču,... Poiščem torej ustrezen prostor.
Na obiskih vedno vprašam, če koga moti, da dojim pred njimi, do sedaj se je smao eden obregnil, pa še to zato, ker je misli, da je meni nerodno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: pri 2.mesecih še na dve uri
14.8.2006 11:56:40   
bori1
Matica dojim, ko je lačen.user posted image Včasih je pridno tiho 3 ureuser posted image , najdlje je zdržal 5 ur ponoči. Čez dan jeva povprečno na 1,5 ure. Ko pojeva "zaprov" to je ena dokler ne vleče več, kupček, previjhanje, druga in še en kupček - kar traja cca 30 min bo gotovo prespal 3 ure. Pa je takoh podojev malo eden na dan. Drugače sva bojl brzinska - 10 min pa kupec pa akcija,... pa čez urco še enkrat,...

lp, Bori1

_____________________________

Moje življenje je popolno. Imam 3 ljubezni;
1. prekrasno hčerko Marušo - 4 leta,
2. pridnega sinčka Matica -12.06.2006 in
3. prekrasnega moža, ki mi je prejšnji alineji omogočil,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?