Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Prvič CR, drugič....tudi CR??? 8.8.2006 17:54:14
|
|
|
|
pina colada
|
Bolj, ko razmišljamo še o eni bebiki, večkrat se sprašujem, kakšen porod bi me tokrat čakal.... Kakšna je verjetnost, da imam spet CR??? Saj vem, da je odvisno od mnogih dejavnikov, pa vendar, koliko vas je takih, ki ste imele prvič in drugič CR??? Kakšen rez naredijo pri drugem CR-u, ste se odločile za lokalno ali splošno narkozo??? Moj prvi porod je bil namreč precej kritičen, pri carskem sem ful izkrvavela, malega so komaj rešili,...skratka, marsikdo, ki pozna mojo situacijo, se mi čudi, da bi šla še enkrat čez to, ker želja po še eni bebici je res velika!
|
|
|
|
RE: Prvič CR, drugič....tudi CR??? 8.8.2006 17:58:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Jest sem imela razredničarko v srednji šoli, ki ima 6 otrok,prva dva rojena z CR, naslednja dva normalen porod, takrat so ji že svetovali, naj nima več otrok, ker je to nevarno zanjo, pa se je kljub temu odločila še za enega, takrat so ji grozili, pa je bila tudi še naprej pogumna in se odločila še za 6 otroka...svaka ji čast, ni ji bilo luštno, pa vseeno ...je pa res, da sem ti dala en velik primer, kaj več pa naj ti povedo tiste, ki imajo izkušnje s tem!
|
|
|
|
RE: Prvič CR, drugič....tudi CR??? 8.8.2006 18:06:25
|
|
|
|
mammy26
|
Ja ni rečeno,da se drugič ponovi CR. Je pa pogosto, da če je prvi je potem tudi drugi. Dosedaj vem samo za takšne primere. Kolegici, pa so rekli, da bo v drugo rodila normalno ne glede nato, da je bil prvi s CR, a glej ga zlomka tudi drugega je rodila s CR - pa je bila prava lega otročka in vse je bilo ok.
|
|
|
|
RE: Prvič CR, drugič....tudi CR??? 8.8.2006 18:19:22
|
|
|
|
DEN
|
Tudi moj prvi porod je bil precej kritičen, in končal CR-om. Drugi pa normalen in rekla bi precel lahek, glede na to kaj sem preživela prvič. Tako da ti to nič ne pomeni če je želja po nič bat in srečno. Lp, DEN
|
|
|
|
RE: Prvič CR, drugič....tudi CR??? 8.8.2006 18:39:04
|
|
|
|
KIRA
|
2 CR-ja. pod ful narkozo. obakrat hudo. pa ni člo drgač.
|
|
|
|
RE: Prvič CR, drugič....tudi CR??? 8.8.2006 19:17:11
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
Jaz sem rodila s CR in ginekologinja mi je na poporodnem pregledu povedala, da bo, zaradi pregrade na maternici, tudi naslednji porod enak. Glede na to, da v prvi nosečnosti, razen nepravilne lege otroka, nisem imela nobenih težav, mi ni svetovala operativnega posega. Drugače pa sploh ni nujno, da je tudi drugi porod s CR. Jaz sem bila po porodu tud ful boga (grozen mastitis, nizek pritisk, kritična slabokrvnost) - v bolnici sva bila s tamalim 16 dni, ampak želja, da bi imela kasneje še kakšnega otroka ni nič manjša kot prej. Ne dovoli, da te lasten strah oropa čudovitih trenutkov, ki jih lahko doživiš s svojim otročičkom. Če si tega seveda želiš... Lp
|
|
RE: Prvič CR, drugič....tudi CR??? 8.8.2006 20:15:24
|
|
|
|
tananejka
|
Ojla! Prvič dvojčici rojeni s CR, drugič še ena punčka - tudi CR. Prvič so mi sprožili porod, vendar so mi po 9urah poapdkov naredili CR, drugič pa 5 dni čez rok (nič odprta in brez popadkov) in so se tudi odločili za CR. Obakrat v Ljubljanski porodnišnici. Vso srečo
|
|
|
|
RE: Prvič CR, drugič....tudi CR??? 9.8.2006 7:17:39
|
|
|
|
ivanap
|
Sestrična je imela prvič CR, potem je rodila še dvakrat brez CR. Z mano v sobi je bila mamica, ki je rodila 2x s CR, zadnjič pred 19 leti, sedaj pa je rodila tretjič in brez CR. Tako, da ni nujno, da bo zopet CR.
|
|
|
|
RE: Prvič CR, drugič....tudi CR??? 9.8.2006 9:16:54
|
|
|
|
RAČKAPK
|
tudi jaz - imela 2 x CR ne prvič ne drugič po planu obakrat se je mudilo
|
|
|
|
RE: Prvič CR, drugič....tudi CR??? 9.8.2006 9:52:11
|
|
|
|
spelaz
|
Prvič sem rodila s CR - padec utripa po 1 uri popadkov in odtekli vodi; so se takoj odločili za CR in vse je bilo ok. Sedaj imam rok v novembru in me je G na zadnjem pregledu vprašala, kako želim roditi. Sem rekla, da po naravni poti in vprašala, ali sploh lahko. Pravi, da brez problema. Tako da čakamo...
|
|
|
|
RE: Prvič CR, drugič....tudi CR??? 9.8.2006 17:16:06
|
|
|
|
pina colada
|
Hvala, punce, ste me kar malo potolažile.... Saj, ne, da bi me bilo strah vso to bolečino še enx prenašat, sem bila že v prvo presrečna, ko sem dobila to mojo malo pikico in ful si želim še eno... čeprav sem prvih pet mesecev nosečnosti ful bruhala, potem sem še dobrih 6t prej rodila, pr CR-ju so mi še ugotovili, da imam endometriozo in naj bi bil sploh čudež, da sem zanosila, pri porodu pa so mi takrat še vse te ciste odstranili in mene je res kar kakšnih šest mes. po cr-ju še ful bolelo vse tam dol..... Ampak, upam, da bo v drugo (če nam sploh rata) vse o.k. in da se kmalu pridružim vsem srečkam !
|
|
|
|
RE: Prvič CR, drugič....tudi CR??? 11.8.2006 0:15:35
|
|
|
|
bobek05
|
1 CR za mano, bomo videli kako bo v drugo, ampak če bo v 2 spet CR srčno upam, da bo spet spinalna narkoza - mi nikoli ne bo žal, da sem jo imela pri 1. nati, tole pa mi ni najbolj jasno, ker meni je bilo jasno in glasno povedano, da če ima ženska 2 CR, da je v primeru 3. nosečnosti OBVEZNO CR - ni izbire, ker je precej večja možnost, da ti šivi začnejo pokat.. in po 3. CR ti svetujejo sterilizacijo
|
|
RE: Prvič CR, drugič....tudi CR??? 11.8.2006 7:50:35
|
|
|
|
diva 4
|
Prvič so mi sprožili porod ker je hirala v meni in bi se ji zunaj lepše godilo.Po 12ih urah trpljenja se nisem nič odprla, pa je postalo prenevarno za in je sledil urgentni CR v 6 ih minutah. Pred drugim porodom ( dve leti za prvim) , me je postalo strah , saj je bilo prvič res huuuuuuuudoooooooo, so mi v Mb rekli , da prvo poskusijo z naravnim porodom , šele potem pa je na vrsti CR.Pa sem šla še vprašat na Ptuj , kjer je ginekolog opravil UZ in rekel , da bi zaradi prevelikega in ob močnih popadkih lahko prišlo do natrganja marenice po prejšnjih šivih .Zato se je odločil za CR in sem mu kar hvaležna.Saj jaz nekih večjih težav po CR nisem imela, ob naravne porodu bi pa komot izkrvavela, saj je tako krvavitev baje zelo težko ustaviti. Mater sem se razpisala. Torej 2× CR.
|
|
|
|
RE: Prvič CR, drugič....tudi CR??? 11.8.2006 7:54:57
|
|
|
|
diva 4
|
Obakrat sem imela splošno narkozo , drugi rez je potekal po prvem.Obakrat brez zunanjih šivov.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?