|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Roditeljski sestanek pred prvim dnem v vrtcu
8.8.2006 16:31:43   
Jančika_
Dan pred vstopom v vrtec imamo roditeljski sestanek, zdaj pa ne vem, a je to mišljeno, da pridemo samo starši ali pride zraven tudi otrok? Nekako logično se mi zdi, da ja, ampak na vabilu nič ne pišeuser posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Roditeljski sestanek pred prvim dnem v vrtcu
8.8.2006 16:34:30   
Anonimen
Mi smo našega kar zraven pripeljali in nismo bili edini. Vmes ga je en otrok pobožal in je začel blazno jokat, pa ga je ati samo pobasal ven in se z njim zunaj malo igral. Jaz sem ostala noter. Potem sta prišla nazaj in se je lepo igral naprej.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
8.8.2006 16:37:29   
Jančika_
Aha, hvala. Potem bova kar spokala otroke in ju vzela zraven. Mi je trapasto si varstvo rihtat za ta čas, pa tamalega moram itak s sabo vzeti zaradi joške. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.8.2006 16:37:44   
LONA13
Živjo!
Mi smo imeli roditeljski sestanek že v začetku julija in sva prišla sama, so pa nekateri starši prišli z otroci. Ta sestanek je bil za vse starše in takrat povedo kako njihov vrtec funkcionira, kakšne programe imajo itd. Imamo pa še sestanek z vzgojiteljico-tisto ki bo imela našega otroka v skupini-takrat pa prideš z otrokom. Najboljše bo, da pokličeš in vprašaš.
Lp, Lona

Nejc praznuje dva rojstna dneva 20.7. in 2.8.!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.8.2006 16:40:11   
Jančika_
Lona, na vabilu piše, da bo takrat zraven vzgojiteljica in da naj se udeležimo sestanka že zato, da se bo lahko "miselno pripravila na prihod vašega otroka". Tako da to je verjetno tako kot vaš drugi sestanek. 

(odgovor članu LONA13)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.8.2006 16:46:49   
sašaš
Sorry, ker se vtikam v tole, ampak kaj naj bi pomenilo, da se bo vzgojiteljica "miselno pripravila na prihod vašega otroka"? user posted image

Pri nas so starši na roditeljskem sestanku brez otrok.

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.8.2006 17:05:54   
Lejči
hm, tale miselna priprava je tudi meni dala za mislit user posted image

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.8.2006 17:51:18   
pravljica
na našem vabilu piše, naj pridejo tudi otroci zraven...da se spoznajo user posted image

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
8.8.2006 18:04:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
8.8.2006 19:11:56   
bskrle
Pri nas smo prišli samo starši.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.8.2006 21:31:40   
Marogica
Pri nas smo prišli tudi samo starši. Otrok se je pa z otroci in vzgojiteljico "miselno spoznal" pri uvajanju (ca teden dni)

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.8.2006 21:32:21   
Anonimen
Miselna priprava - menda pa bi vam ja lahko sama logika povedala - da se vzgojiteljica vsaj ob informacijah staršev pripravi na sprejem otroka. To pomeni, da ji starši podajo različne bistvene podatke o otroku (o prehranjevalnih in spalnih navadah, morebitnih alergijah... itd), pa tudi sami zvedo, kaj in kako se dogaja v vrtcu.

Mi smo dobili veliko informacij, vzgojiteljica je pa tudi zapisala, kar smo ji povedali o posameznem otroku.

Jančika, ti kar vzami Joe-ja in Vasjo zraven. Če bo panika, bo že ati malega pazil, ti pa boš poslušala. Ali pa obratno...

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
8.8.2006 21:39:32   
Jančika_
Meni je bila "miselna priprava" hecna kot formulacijauser posted image . Bomo v vsakem primeru šli vsi, itak smo doma par metrov od vrtca in bo pač eden šel domov, če bo treba.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.8.2006 22:52:01   
Lejči
Skutica, že že, sam meni je tale besedna zveza še zmeraj čudna, ne vem no user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.8.2006 7:01:30   
diva 4
Hej , mi pa nimamo nobenega sestanka pred vstopom v vrtec.Vsaj za zdaj še nismo dobili obvestila, pa ga verjetno tudi ne bomo.Saj so nam poslali obvestilo , da je mali sprejet v vrtec in v katero enoto, zraven pa pripisali , da se uvajanje začne točno 1.09. ker vnaprejšnje uvajanje ni mogoče zaradi dopustov.

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.8.2006 10:01:50   
pina-1
Mi smo šli sami brez otrok. Otroci so se spoznavali v prvih dneh. Smo pa morali podpisati izjave da dovoljujemo slikanje, snemanje.... otroka ter napisat pooblastilo kdo bo, poleg staršev, prišel oz pripeljal otroka v vrtec.
Je bil pa pri nas ta sestanek kar dolg ( so nam predstavili cel program za celo šol. leto) tako da bi naša Mia to kar težko v miru prestala.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.8.2006 13:53:21   
Anonimen
Mi smo bili sami-brez otrok. Tudi ostali starši otrok niso pripeljali. Smo pa naslednji dan imeli individualne pogovore z vzgojiteljico in varuško, kamor smo prišli z otrokom. Z vzgojiteljico smo se v miru pogovorili o otrokovih navadah, .... Luštno user posted image

(odgovor članu pina-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
11.8.2006 19:43:55   
tosja
odvisno od vrtca; pri nas na vabilu ne zapišemo, da naj pridejo otroci. Ta sestanek je namenjem staršem in ko otroku postane tečno, ker si nima kaj za počet, joče, sitnari - s tem pa moti celoten proces!
lp, tosjauser posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.8.2006 15:50:53   
pupica25
Pozdravljene ! Ta informativen sestanek je mišljen zgolj za starše in ne tudi za otroke, kajti otroci se z vzgojiteljem in med seboj spoznavajo takoj s pričetkom naslednjega dne. na tem sestanku pa gre za izmenjavo pomembnih informacij med vzgojiteljem in starši, kar je zelo pomembno za otrokovo nadlajno bivanje v vrtcu - mislim, da so staši takrat ˝bolj pri stvari˝in se lažje osredotočijo na sam pogovor z vzgojiteljem in izmenjavo informacij, kot pa če so ˝obremenjeni˝ še z otrokom. kar pa se glede varstva v tistem kratkem času tiče - mislim, da si ga ne bo tako težko najti, če se ga le želi, seveda.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.8.2006 18:51:24   
tina104
Mi smo šli z otrokom pa tudi veliko drugih staršev je imelo otroke zraven. Ker je bil moj dragi zraven, je potem, jo je user posted image  začel tečnarit, šel z njim ven, jaz pa sem naprej poslušala, kaj nam imajo za povedat.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu pupica25)
Neposredna povezava do sporočila: 20
12.8.2006 19:05:42   
lučka 25
V vsakem vrtcu je sistem drugačen. Lahko pa povem izkušnjo kot vzgojiteljica.
Pri nas v vrtcu najprej izvedemo informativni sestanek s starši na novo vpisanih otrok, kjer dobijo osnovne informacije o kadru, delovanju vrtca, v kateri skupini so,... nato pa se z vsakim staršem opravi še informativni pogovor o otroku z vzgojiteljico in pom. vzgojiteljice (njegove navade pri hranjenju, higieni, samostojnosti, počitku,... ter o posebnostih, ki otroku veliko pomenijo za večjo sigurnost). Tako starši navežejo prvi stik z vzgojiteljico in prav tako ona z njim. Starši pravijo, da jim ta informativni pogovor da neko sigurnosta in zaupanje, do oseb, ki bodo z njim v vrtcu.
Takoj naslednja dva dneva pa otrok pride na uvajalne uricre, kjer v manjši skupini (8 otrok) za 45 minut pride v skupino, kjer spozna obe strokovni delavki ter igralnico in nekaj otrok. Tako majhno število je zato, da to ni zanj prevelik šok, da pride v preveliko množico otrok, pa še strokovni delavki se lažje hkrati posvetita 8 novincem kot 22. so pa uvajalne urice zadnja dneva v mesecu avgustu in se ne štejeta kot bivanje v vrtcu, se pravi se ne obračunata, plačata.
V vrtcu, kjer sem delala pred nekaj leti, pa so na uvodni sestanek starši prišli z otroki, kar pa je bilo kar malo "moteče", saj se starši niso mogli skoncentrirati na informacije, saj so bili z enim očesom pri otrocih, ki so se igrali v kotičku. Vedno pa se najde nekaj otrok, ki izkoristijo manjšo prisotnost kontrole in tako plezajo po mizah, okenskih policah, koga udarijo,... vendar staršem  je v večini primerov ob tem neprijetno in ne odragirajo,, tako da mora to narediti vzg. ali pom.vzg. ter tako prekine sestanek in s tem "vlečno nit" sestanka. Mislim, da če potem ni uvajalnih uric, da tijk pred pričetkom novega šolskega leta prideš v vrtec, kjer je prisotnega že večina strokovnega kadra in tako otrok spozna vzg. in pom.vzg.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 21
12.8.2006 23:51:09   
pupica25
Se popolnoma strinjam - prav to sem želela povedati, vendar se nisem tako dobro izrazila.

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Uhančki.
пеперутка16

Kdaj je primerno preluknjati ušesa punčki?

Pred enim letom. (45%)

Po enem letu. (55%)

Število vseh glasov: 11

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!