prijava na CSD (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Anonimen -> prijava na CSD (7.8.2006 17:32:41)

danes sem zvedela eno novico iz našega kraja (zato bom raje ostala anonimna)

prejšnji teden je šel en očka s svojim otrokom po pločniku in mu je mali ves čas trmaril in vpil.Ko je po določenem času in prigovarjanju oče imel dovolj, je svojega otroka udaril po riti (otrok je nehal trmarit in nadaljevala sta pot)

danes pa je dobil vabilo na CSD, saj ga je neka ženska prijavila, da je otroka udaril.....

meni se zdi pa tole že mal too much!!! A sedaj ne boš smel svojga otoka več po riti če lepa beseda ne bo več zalegla al kaj???? Sem proti temu da bi se otroke teplo, ampak sem pa tudi proti temu, da se mora za vsako figo prijavit zadeva na CSD,za tiste ki bi blo pa res potrebno da jim CSD mal na prste stopi, jim pa raje skozi nje pogleda....

sem morala tole napisati, da se malo skašljam. Kaj pa ve pravite na to? A je res prav, da te eden takoj prijavi, če svojemu otroku daš sredi ceste eno po riti?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.8.2006 17:42:04)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: prijava na CSD (7.8.2006 18:57:37)

hmm.. ne vem.. sama sem proti temu, da bi se otroke "teplo".. Vendar pa mislim, da je čist logično da ti "vrže ven", če ti otrok brezveze neki trmoglavi in se dere..

sama mislim, da obstajajo družine, k je nasilja res toliko, da bi se jih lahko prijavilo na CSD, vendar ravno njih nikoli ne vidimo..

kaj pa ta primer, ki je naprimer pri nas: mami razlaga svoji hčerki, kaj ne sme delat, da naj takoj preneha s tem.... zaleže čisto nič.. potem pa jo oče samo pogleda in punčka otrpne in preneha..

a to se pa ne bi smelo prijavit al kako?? men se zdi veliko slabše, kot pa če ga udariš čez rit.

Dejča -> RE: prijava na CSD (7.8.2006 19:35:32)

Jaz pa mislim, da ga niso prijavili samo zaradi ene čez rit - skoraj ne morem verjeti, da bi se nekdo spravil na nekoga "samo" zaradi tega. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Najbrž je bilo kaj hujšega, potem pa pride do ljudi in se začnejo čenče v stilu "Mu je dal samo eno čez rit, pa so ga prijavili!"

F*S*M -> RE: prijava na CSD (16.8.2006 22:26:58)

Ja jaz pa kar verjamen da je bila samo ena čez rit, ker so nekateri v tem našem času preveč vtikajo v druge, pa kaj pol če ga je vdaril po riti, to je stvar posameznika kako ravna s svojim otrokom. Jaz poznam primer ko je od mojga kolega iz bivše službe malega samo pocuknil za roko bolj na grobo ko mu je mali šel v blat in ga je potegnil stran pa ga je ena kura naša prjavlja češ da otroka matretira ker ni želel da se otrok umaže kre ta malecki čisto nič ne uboga in je mogel na socialno. Ma da men kdo to naredi, ker naš Filip že sedaj trmo pase pa je šele 3 mesece star, sam zdaj še tko ornk ne ve zakaj ko bo enkrat veči pa če ne bo ubogal po tudi kdaj za tasladke pocukan če bo to sploh kaj pomagalo ker pri meni niti ni, ma tistga ki me je prijavil in socialno namlatim, ma kaj koga briga kako vzgajaš svojega otroka. Jaz pravim, da je potrebno da socialna posreduje v tistih družinah kjer je alkohol ali pa mamila, kar v današnjem času ni malo takih družin tudi pri nas imamo kar nekaj drogerašev z malimi otroki.

Pa še to že od malega je odvisno kakšen bo tvoj otrok pa če boš znal z besedo narediti tako da se te bo "bal" bo verjetno našel si takšno družbo ko bo večji kjer ne bo drog, kar je v današnjem času največji problem.

Magi* -> RE: prijava na CSD (16.8.2006 22:39:24)

zelo težko je ocenit kaj je tisto "glih prav eno čez rit" in kaj je tisto, kar je že preveč. vprašanje je tudi, kaj se je dejansko zgodilo in kako je zgledalo. najslabše pa je, kadar se kaj dogaja v soseski, pa vsi sosedje tiščijo glavo v pesek in se delajo, da nič ne vidijo. glede opisane situacije nimam mnenja, ker ne vem kaj se je natančno zgodilo...

Magi* -> RE: prijava na CSD (16.8.2006 22:48:25)

joj Lana, jaz pa resno upam, da ti ne misliš, da dojenček pri 3. mesecih že trmo pase. dojenček pri treh mesecih joka zato, ker je lačen, ga zebe / mu je vroče, potrebuje varen objem, ne pa zato, ker trmo pase. trmo še predobro poznam, pa našo tamalo je kar zgodaj začela grabit, ampak šele tam okoli enega leta. pa menda to tudi še nič ni, ker prava obdobja trme pridejo šele kasneje. pri 3. mesecih pa resnično nobeden dojenček še ne more biti trmast. seveda se že kažejo osnovne značajske poteze, ki jih je prinesel s sabo na svet, ampak trma ni značajska lastnost.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.8.2006 12:16:23)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

F*S*M -> RE: prijava na CSD (17.8.2006 12:31:32)

Ne saj takega je ne moreš sam ko b9o enkart večji, to se pravi čez leto ko bo že razumel stvari kar se mu bo reklo pa če ne bo ubogal jih bo pa kdaj za ta sladke dobil, upam da bo ta ukrep zalegel ker tepst ga ravno nimam namena. Upam da bo to zaleglo

Anonimen -> RE: prijava na CSD (17.8.2006 12:35:46)

Sem jih enkrat že orenk slišala, ker sem na sosednjem forumu popizdila, ko je ena rekla, da njen enomesečnik grozno trmo zganja in da ne ve al bi ga res po nasvetu drugih dala v hladno vodo, da se skulira. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tko da no commet.
Je pa res da nihče nima pravice udariti otroka, niti svojega. Kako bom pa sam delala? Ne vem. Upam, da mi ga ne bo treba nikoli po riti.

soncek&luna -> RE: prijava na CSD (17.8.2006 18:16:57)

IZVIRNO SPOROČILO: hothien
Sem jih enkrat že orenk slišala, ker sem na sosednjem forumu popizdila, ko je ena rekla, da njen enomesečnik grozno trmo zganja in da ne ve al bi ga res po nasvetu drugih dala v hladno vodo, da se skulira. Tko da no commet.

tale je pa huda hothien... to pa res se nisem slisala, da naj bi otroka dal v hladno vodo... eni se pa res vse spomnijo ... jao... svasta

jaz sem tudi proti kakrsnemkoli "tepezkanju"... se tudi sama trudim, da ne bi zasla v te vode... vem kako sem se jaz pocutla, ko sem kot majhna dobila po riti...

AKŠ -> RE: prijava na CSD (23.8.2006 8:05:48)

tudi sama se bom poskušala zadržati in težave ki bodo nastale reševala brez tepeža....ja pa res, da človeka lahko kaj hitro zanese.

da bi meni otrok pri recimo petih letih v trgovini pasel trmo, vpil in podobne zadeve, kar sem že videla,bi mu najprej poskušala ne lep način povedat da se s trmo ne pride nikamor in da ne more bit vse po njegovo. Da pa bi se njegovo vedenje vleklo v nedogled, bi mu pa sigurno dala eno čez rit.

Zato tiste ki ste striktne zagovornice "netepeža", me prav zanima kako so vaše mame rešile tažave z vami ? Verjetno jih je tudi marsikatera dobila po riti, ker z lepo besedo ni šlo. Ena por riti je pa zalegla? Ali je mogoče katera, ki jih nikoli res nikoli ni dobila???? Dvomim....

Stran: [1]