starševsko nadomestilo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> starševsko nadomestilo (7.8.2006 11:58:40)

LP!

Zanima kako je to s plačilom starševskega nadomestila,katera plača je zadnja ki se upošteva. Namreč,mene je fant prijavil pri sebi v firmi s 1.3.2006, kajti prej sem bila na zavodu, rok poroda pa imam 28.10.2006. Ker me je v firmo prijavil s 1.3.2006, mislim da se potem pri meni upošteva tudi septembrska plača, kajti na porodniško mislim it s 1.10.2006.Povejte mi a imam prau ali ne???Ker mislim da so ene na forumu oktoberke pisale,da bodo oddale prošnjo po 15.8.,zato da se jim bo gledala še julijska plača.Kaj pa je s septembrom??Ni mi točno jasno kako to gre?Gledam na to da bi imela nakazanih čim več plač, kajti tako je potem tudi povprečje večje.Kako je s tem????

Jelenche -> RE: starševsko nadomestilo (7.8.2006 12:10:34)

mogoče ti bo ta link kaj pomagal

http://www.csd-lj-siska.si/splosno/index.asp

poglej si zakone, pa še izračun imaš spodaj levo

upam da sem ti vsaj malo pomagala

LP

Anonimen -> RE: starševsko nadomestilo (7.8.2006 12:26:19)

Zvišajta osnovo magari. ALi pa ti naj da dvojno plačo!

KIRA -> RE: starševsko nadomestilo (7.8.2006 13:11:16)

živijo. vzame se eno povprečje plač - glede na to, koliko mesecev si bila zaposlena pred nastopom porodniške. če se ne motim, so meni upoštevali zadnja 3 leta pred nastopom porodniške, oz. sem morala bit določeno količino meecev v tem času zaposlena in prispevki plačani. točno pa tega ne vem. najbolje bo, da vprašaš na CSD tvojo svetovalko. v vsakem primeru je pa bolje zate, če imaš čim višjo.

emaa -> RE: starševsko nadomestilo (7.8.2006 14:04:58)

septembrske plače pa ne moreš imeti notri, saj ti še ne bo nakazana, avgustovska pa ja.

tinaaja -> RE: starševsko nadomestilo (7.8.2006 14:18:59)

A se regres in 13. placa zraven stejejo kot dohodek?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.8.2006 16:28:36)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]