bobek05 -> RE: Prečna lega (10.8.2006 23:58:12)
|
Anonimna, odvisno od kod si... npr. v LJ običajno delajo zunanji obrat (čeprav nisem prepričana, da ga še delajo tako pozno), v MB ti kar naredijo CR (brez vprašanj)... Prečna lega pomeni skoraj 100% CR. Je že res, da do zadnjega trenutka obstaja možnost, da se bo otrok sam obrnil (v mojem primeru je bil že prevelik), ampak v večini primerov se porod konča s CR. Moj je bil sicer v medenični vstavi (torej z ritko navzdol) - diagnozo so pa postavili v 33t in v takšnem položaju je ostal vse do poroda. P.S.: Z otrokom zagotovo ni nič narobe. Brez skrbi. V tej legi mu očitno najbolj odgovarja, čeprav ima tvoja G prav - je zela majhna verjetnost, da je (in ostane) otrok v prečni legi, se pa dogaja. Kot so ti že napisale - zadnji izhod je vedno CR, pa tudi to je za preživet. P.S.S.: Nasvet - če pride do CR oz. do elektivnega (napovedanega) CR, ti toplo priporočam spinalno narkozo (da si med posegom budna). Meni ne bo nikoli žal (in tako nisem bila prikrajšana za otrokov prvi jok in prvi pogled nanj). To bom nosila v sebi dokler bom živela.
|
|
|
|