|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   POMOČ!!!-NESPANJE ENOLETNICE
5.8.2006 22:58:08   
giti1
Pozdravljene,
po dolgem času se spet oglašam. Imam velik problem, ki ga probam rešit na vse možne načine pa ne gre. Naša pikica je dopolnila eno leto, pa noče spati. Že kot dojenček je bila nespeča, začelo se je pri 5,5 mesecih ko je začela dobivat zobeke. Do zdaj je vsaj podnevi zaspala, zdaj pa vstaja sama v posteljci pa tudi podnevi ne zaspi. Da vam opišem:
Vstane ob 7-8 ure, s tem da ponoči vstane tudi do 10-krat, včasih se zbuja na 15 minut(pa duda, čaj, tudi mleko...). Potem gre spat cca.11 uri .Zaspi tako da jo zibamo v gugalniku(maxi.cosi). Spi 1-1,5 ure. Drugič gre spat ob 15-16 ure-isto zibanje in isto spi cca 1 uro. Ob 21. se kopamo, pa papamo..., "spat" gre ob 22.00. Takrat se začne. Jok in stok. Ne gre z zibanje(zaspi tam ob 0.00), če jo položim v posteljco tako joka da vedno zbruha vse kar je pojedla. Če sem pri njej ob posteljci, še bolj joka ali pa se začne smejati ali igrati-samo SPATI NE. Res več ne vem kaj naj. Že tako sem utrujena ko celo noč hodim dudo v usta tlačit, pol pa še zvečer ne morem zaspati pred polnočjo. Dajte pomagajte mi s kakšnimi nasveti, res ne vem več kaj. Prva hčerkica je bila takooo pridna, rada je spala, ni bilo nikoli problemov.

Se opravičujem ker sem tako dolgotvezila ali morala sem vam opisati. Mož pravi da že bo-ali to se vleče iz meseca v mesec pa vse hujše je.

Hvala in sladko noč vam želim, giti1

P.S.- podnevi je živa,se igra, lepo je, vendar ima že take podočnjake...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: POMOČ!!!-NESPANJE ENOLETNICE
6.8.2006 8:55:47   
Anonimen
Ne morem ti pomagati,saj imamo pri nas-POMOČ-NESPANJE DVOLETNICE
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.8.2006 14:20:37   
rainbow
Ojoj, res huda zadevauser posted image

morda ena ideja: kaj, če bi poskusila tisto dvojno spanje podnevi združivi v eno, tako da jo daš spat okoli 12-te, pa do kakih dveh, treh, potem pa nič do večera. Morda bo prej zaspana.
Moja ta mlajša je sicer stara 16 mesecev, ampak ima že od enega leta naprej enak ritem; spat gre okoli enih, spi do treh, pa je okoli osme že zelo zaspana.
Poskusi, zgubiti nimaš kaj. Potem pa lahko znova malo poskusiš, da se uspava sama. Zdaj če praviš, da tako joka, da bruha, je jaz ne bi silila. Mogoče še ni pripravljena. Predvsem bi jaz na tvojem mestu dnevno spanje zrihtala, pa magari z uspavanjem (mogoče pa ob enajstih še ni zaspana??), pa bi najprej poskusila večer jo navajat, da zaspi sama.
Sicer je od otroka do otroka različno, morda pa deluje pri tvojiuser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.8.2006 14:34:36   
Tina26
Hojla
Jaz bi poskusila tako da je sploh nebi uspavala. Ne podnevi in ne zvečer. Ti bo že sama povedala kdaj je zaspana. Pripravi se na nekaj zelllooo dolgih dni, ko se ne boš skoraj nič spočila (ampak saj to se verjetno že sedaj nisi) potem pa se ukvarjaj z njo tako kot da ji sploh ni treba it spat. Čez dan pojdite ven in ji ne dovolit da zaspi, naj vidi veliko novega vendar brez razburjanja - do večera bo verjetno že tako utrujena da bo sama zaspala. Poskusite z plavanjem - to jih zelo utrudi.
To podkrepljujem s tem da je veliko mamic reklo, da ko so otročki shodili so tudi spati začeli bolje saj so utrujeni. Isto se je zgodilo nama: kadar smo jo dovolj utrudili je spala celo noč. Od kar hodi, spi tudi podnevi po 2 uri - prej samo enkrat 20min.
Oh, upam da razumeš kaj sem hotela povedat.
Pri nas je tako: če ni zaspana - ne bo spala...
če je zaspana - zaspi tudi na tleh...

Veliko sreče, pa čimveč naspanih noči...

(odgovor članu giti1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.8.2006 14:42:12   
SISI25
Jaz ti pomaati ne morem, ker imamo enak problem pa sta moja dva stara 20 mesecev. Jaz ju dam posnevi spat samo enkrat ob 12 in spita 2-3 ure. Ponoči pa se še vedno zbujata, tako da ponavadi oba pristaneta z nama v postelji ptoem se pa tako gužvamo da je joj, ampak drugače se dereta celo noč in če že eden neha drugi začne. Se zgodi tudi kakšen dan ko prespita celo noč (nikoli oba, eden mora dežurati), ampak je teh malo. Pa takrat ne delamo čisto nič drugače, tako da ne vem kaj bi bil razlog.

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.8.2006 14:56:03   
giti1
NAJLEPŠA HVALA VSEM.
Bom probala jo res enkrat dati spat. Smo probali že tako da smo jo dali ob 20.30-21 spat pa se nam je ob 2 zjutraj zbudila kot da je jutro in smo do 5 ure dežurali, da je nazaj zaspala.

Ne vem mogoče so pa res zobje. Ker tako spanje kot ga ima ona, ni nikakršno spanje. Saj se non-stop budi in joka.

Še enkrat hvala.

LP, giti1

(odgovor članu SISI25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.8.2006 15:30:00   
dory
No mi smo se z nespecnostjo ukvarjali od rojstva pa do nekje dveh let...grozno ti povem...celo noc se je zbujal, ponavadi na dve uri, vedno je bilo kajuser posted image ...podnevi pa tud ni hotel nic spat, razen ob 12ih za dve uri...ko je upihnil drugo svecko se je pocasi nehalo..zbujal se je le se 2-3x na noc,kar je bil za nas ze rekord...no danes pri 27m lahko recem,da spimo ( trkam ) celo noc, ceprav se jaz nikakor ne morem sestavit...sem kot en zombi, non stop zaspana, da si grem ze sama sebi na zivceuser posted image user posted image

(odgovor članu giti1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.8.2006 19:31:10   
bobek05
preberi si moj post, pa tudi linke, ki mi jih je dala kepa...

pri nas je to obdobje po ene 3 tednih minilo... sicer je še vedno včasih problem za zaspat, ampak sva ugotovila, da je veliko manj problemov ali pa sploh nič, če je mali DOVOLJ UTRUJEN, zato ga drživa pokonci maximalno dolgo kolikor se pač da in ko gre spat (običajno) skoraj v trenutku zaspi in spi celo noč (ja, prej se je pa zbujal vedno med 2h in 4h, pa ne za spati)... zdaj gre spat med 19 in 20 in spi do 6h ali 7h - brez zbujanj, razen včasih je treba do njega če se mu kaj sanja, pa mu moreva dudico not dat...

pa prej sva se vedno mučila po 1h, da je zaspal in vsega vraga finte sprobavala, na koncu je palilo samo tako, da je zaspal na nama (trebuh na trebuh)..., pa še to precej z muko... zdaj je veliko manj problemov (že trkam na les!)

pred nekaj dnevi smo se tudi vrnili z morja in ti moram povedat, da je morje skoraj celo prespal user posted image  na dan mi je spal po 3x po 1,5-2h, pa ponoči od 20h-21h do 6h-7h - voda in zrak sta naredila svoje... ampak ritem, ki ga ima zdaj si je uredil že pred morjem: zdaj se zbudi okrog 6h-7h, je kakšno 1-2h pokonci in gre spat za najmanj 1,5h, potem je 3h pokonci in gre spet spat za 1-1,5h (danes nama je popoldan spal 2h in 15 min, pa dop. 2h user posted image )... In zdaj je tudi že v postelji... čimbolj otroka zmantraj! pri nam je palilo in ni bilo treba nobena joka user posted image

upam, da se bo tudi pri vas spanje hitro uredilo...evo, prilagam moj post:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1010827  

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu giti1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.8.2006 21:55:54   
giti1
Hvala za linke.

Veš bobek05, smo probali kruto. Sem zagovornica tega da imajo otroci red.

Najedla se je sva ji dala poljubček pa v posteljco, zaželela lahko noč pa jo pustila. Jok, jok in jok,... Ne vem joka iz želodca, tako da mi vse zbruha kaj je prej pojedla. Ne morem pustiti da tolko bruha, saj to ni v redu za otroka, ali?

LP, giti1

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.8.2006 12:42:23   
tina104
Pri nas spanje sicer ni bleščeče, je pa veliko boljše kot je bilo. Že trkam na lesuser posted image . Predvsem je pomembno, da je tema ponoči, tam ko spi.
Jaz sem ga tam do 4 mesecev ponoči dojila pri nočni lučki in včasih je potem bedel 2 uri skupaj. Odkar se dojiva v temi, takoj zaspi nazaj brez joka, razen ko je kaj bolan, joče, pa ko so zobki šli ven, je bil kak dan naporen.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu giti1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Družinski sestanek - Družinske novoletne z...
S pomočjo družinskih sestankov se bo otrok naučil dveh pomembnih življenjskih lekcij - kako predstaviti svoje ideje in ž...
Triki za odvajanje od plenic glede na astr...
Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic....

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......