Bonnie_RR -> RE: Odziv okolice (5.8.2006 20:29:27)
|
Midva sva pri izbiri imena gledala samo na to, da bo res obema všeč. S tem, kako bo nanj reagirala okolica ali pa, kako bo zraven pasal priimek, se res nisva obremenjevala. Sicer pa se mi zdi, da se tudi okolica hitro navadi na nenavadna imena. Sploh danes, ko bi večina ljudi rada bila čim bolj moderna in izvirna pri izbiri imen (no, to je moje mnenje), je zunaj že toliko različnih, bolj ali manj nenavadnih imen, da te že skoraj nič ne more presenetit... Drugače pa sta Sofia in Luis bolj tuji imeni kot pa nenavadni. Če ti je takšno ime pač všeč, res ne vidim zadržkov, zakaj ga ne bi izbrala. Glede preimenovanj in podobnega je pa takole... Ljudje si izmišljajo razna nova imena, ljubkovalnice, pomanjševalnice ipd. že pri "najbolj klasičnih in navadnih imenih", tako da "nenavadno" ime za to res ni pogoj. Če ti ni všeč, da si ljudje izmišljajo neka nova imena za tvojega otroka, preprosto to povej. Jaz npr. večkrat slišim: Niki ali pa Nikec in ker me to blazno moti, takoj povem, da je moj sin Nik. In se ljudje navadijo... Mene je npr. enkrat ena vzgojiteljica v vrtcu poklicala Katra in sem dobesedno znorela, da meni pa že ni tako ime. Me ni nikoli več tako poklicala...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ne vem no, jaz sem nekak zelo občutljiva glede tega... Lp
|
|
|
|