Limona (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke

Sporočilo

KBM -> Limona (4.8.2006 20:57:40)

Jaz imam limona cepljeno doma in od kar sem jo dala cepit se mi listi sušijo,sicer še ni full krize ampak je očitno da ji nekaj ne paše!!
Ali ima katera limono?Ali ji paše sončna lega ali senčna kolk zalivati??
Prosim za nasvete!!

daria78 -> RE: Limona (4.8.2006 23:24:33)

Jaz ne vem kaj dosti, ker se s tem ne ukvarjam. Pravi vrtičkarici in vse kar sodi zraven pa sta moji sodelavki in ujela sem, da limoni zelo paše, če je vsajena v kovinskem vedru oz. kanti.
Čim več limon ti želim...

LEJLA -> RE: Limona (5.8.2006 2:53:29)

jaz imam limono staro 5let...3leta jo imam jaz :)
poleti jo imam kar zunaj na balkonu na tahuj soncu in ful lepo raste
ne morm verjet, da ima letos celo eno veliko zeleno limono gor ze cel mesec
druga pa je na zalost dol odpadla
bolj problem je pozimi, ko iz zracnikov piha topel in suh zrak in takrat so ji odpadli skoraji vsi listi (taprvo leto)
v jeseni, ko bo sla nazaj noter jo bom dala na soncno stran in stran od zracnikov
zalivam jo pa kot vvse ostale roze....enkrat na teden ali po potrebi bolj pogosto, ce je res suho....

SašaR -> RE: Limona (5.8.2006 11:46:14)

Imam limono dobro leto dni (v moji lasti). Lansko poletje je ful cvetela in delala limone, ene so bile velike že za pest, potem pa so vsi sadeži odpadli in vsi listi. Spomladi sem jo nesla ven in stresla na kompost, ker je bila nikakva. Kupila pa sem nekaj proti zajedalcem (take majhne živalce so bile gor, ki so zgledale kot lubje in jih je bilo težko opaziti, bilo jih je pa polno). Pošpricam limono in čez mesec dni je bila že polno zelena. Sedaj jo je [sm=love.gif] presadil nazaj v tegelj, vendar ne cveti in ne dela. Bomo videli kako bo letos prezimila . Do sedaj se tiste živalce niso več pojavile. So pa res komaj opazne, se ne premikajo, so le na vejicah in delajo škodo. Če jih poskusiš odstraniti z nohtom gredo dol.

barbara b -> RE: Limona (5.8.2006 14:39:59)

Limona je lahko poleti na vroči sončni sončni legi. Zalivaš jo 1 do 2 x na teden. Pozimi jo moraš tudi zalivati, vendar ne tako pogosto. Če ni zalita odvrže liste.[sm=smiley19.gif]
Limona ima navadno tri faze na enkrat: cvet, zelene limone in zrele limone. [sm=hudicek.gif]
Tisti mali zajedalci pa so verjetno bili kaparji. [sm=zmeden.gif]

Nasy -> RE: Limona (7.8.2006 23:21:17)

Limona je tropska rastlina! Potrebuje vlago in sonce, toploto! Tako kot vsaka rožica v cvetenju, potrebuje limona veliko vode, potem pa tudi, saj nastavlja plodove. V trgovinah s temu primerno robo kupi gnojilo za limone, dobiš ga v tekoči ali v granulat obliki.
Pozimi je dobro, da je na suhem, ne pretemnem prostoru, na nekje 10 do6 stopinj. Preživi sicer na manj, ni pa najbolje zanjo, lahko bo odvrgla vse liste. Sicer pa se spomladi obraste.
Jaz jo zalivam enkrat dnevno, če je pa huda vročina tudi po 2x. Je ni boljše lupinice za peko kakor je ta, z bio limone izpred hiše[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Ena je omenila živalice..ja limonovce in pomarančevce zelo radi napadejo kaparji, kar se je zgodilo tudi v tem primeru[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Upam, da sem kaj pomagala!
Lep pozdravček!

Anonimen -> RE: Limona (11.8.2006 16:16:11)

Mi jo imamo že kake 10 let. Na njej je tut po 40-50 limon.
Oskrba je natanko taka kot je opislala Nasy [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Če je vroče, jo moraš res zalivat vsak dan, enkrat na teden je premalo. Se ji takoj na listih pozna, če nima dovolj vlage.

Pozdravček,

s

TONČI. -> RE: Limona (12.8.2006 19:55:21)

Sramežljivka dobrodošla!

Stran: [1]