KIRA -> kvadratura - popis (4.8.2006 12:41:16)
|
živjo punce. a ste že kaj slišale o tem, da bojo sedaj začeli popisovat kvadraturo stanovanj, pa da bo pol treba plačat davek na to? ste kaj seznanjene s tem. jaz bi NUJNO rabila bolj podrobne informacije! mam pa še glede tega en dodaten problemček: prijavljeni smo še na prejšnjem naslovu, čeprav smo se že preselili pred par meseci. ni dnarja za spremembo dokumentov. na tistem naslovu imamo tudi lastno gospodinjstvo, prostori so pa skupaj z hodnikom in stipniščem imeli malo manj kot 35m2, pa še podstrešni, nizka mansarda ene vrste. tukaj kjer smo pa sedaj pa še nismo prijavljeni, pa imamo dosti več prostora, vsaj ene 2 -3 x več. sedaj me pa zanima, glede na to, da imamo "gospodinjstvo" še na prejšnjem naslovu, kam bodo prišli popisovat. pa če nas sploh lahko popišejo, če nismo prijavljeni tukaj, ali je to vseeno. ? pa kaj točno bojo popisovali. samo sobe, kompletno stanovanje z hodnikom, špajzo WC-jem, kurilnico itd... ali pa tudi podstrešje in klet - čeprav neurejeno...???? pa delavnico oz. garažo itd.. pa lahko to popišejo ne glede na to, da nimamo vpisane etažne lastnine v zemljiško knjigo? (vpisanimava samo najin delež na parceli oz. ZK vložku, pa niti ne vem, kako se vpiše etažna lastnina, ker smo 4 lastniki, objekt pa je večkrat prizidan - v prizidanem delu pa živi še kar nekaj ljudi). dejte mi pomagat. PROOOOOOOSIM!!!! LP
|
|
|
|