|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   okužba z toxoplazmozo
3.8.2006 10:00:06   
KIKI*
ŽIVJO MAMICE!
Mene pa nekaj zanima. Moja svakinja se je okužila z toxsoplazmozo-njen ginekolig ji je 2x vzel kri in vedno je bila pozitivna, sedaj pa jo je napotil v ambulanto za patološko nosečnost v LJ. Zanima me za vse tiste ki ste bile okužene, kolikšno vrednost ste imele napisno na izvidu za IgG.  Kolikor sem seznanjena višja kot je vrednost slabše je. Noseča je 13 tednov.
hvala,
lp

Ničesar nikoli ne naredimo tako dobro, da ne bi mogli naslednji dan storiti še boljše.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: okužba z toxoplazmozo
3.8.2006 10:39:52   
mtina
Hej!

Tudi jaz sem bila okužena s toksoplazmozo in so kasneje ugotovili, da pred nosečnostjo.

Imela sem sledeče številke, saj so mi en  mesec skoz jemali kri: v Celju, v Ljubljani - adijo pamet:

IgG 60 IV/ml
IgG 50-100 IV/ml
AVI - IgG visoka 26%
IgG pozitivno

Zdaj če ti to kaj pomaga ne vem, jaz imam tako v materinski, medtem ko izvidov nimam več.

Veliko sem prebrala in naštudirala, tako da je najbolje, da greš na Pušenjakov forum in odtipkaš toksoplazmoza in ti bo dalo veliko zadetkov.

LP, Tina

(odgovor članu KIKI*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.8.2006 11:15:37   
KIKI*
živjo!
Hvala za odgovor!
No sej nočem velik pametovat ker nimam pojma o tej bolezni, ampak a dolgo časa rabijo da zvejo če se okužiš pred ali v nosečnosti? Svakinja gre v ponedeljek prvič v lj na odvzem krvi-igG ima pa 93,7 IV/ml-niti ne vem če je to veliko ali malo?
HVALA
Kaj pa je igM??

Ničesar nikoli ne naredimo tako dobro, da ne bi mogli naslednji dan storiti še boljše.

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.8.2006 13:08:45   
ana b
Hi!
Pri novi okužbi so povišana IgM protitelesa in IgG, če so pa samo IgG, je pa najverjetneje stara okužba.
LP

(odgovor članu KIKI*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.8.2006 13:34:33   
_andreja_
jz sm bla tud okužena s toksoplamozo pa sm pol k sm šla čez 14 dni ponovno na pregled že zvedela da je to stara okužba, blo mi pa ni treba nikamor hodt ampak je kr ginekologinja sama poslala kri naprej,... to je pomoje kokr majo kje zrihtano.

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.8.2006 16:51:54   
mtina
V Ljubljani sem jaz čakala na izvide 16 dni, kar se mi je zdelo ful velik. So me pa poklicali na mobi, ker je bila stara okužba; drugače bi morala tja.

Slišala sem za več primerov, ko so se ženske okužile med nosečnostjo. Pri teh primerih ni bilo z nobenim otrokom nič narobe; je pa res, da so bile vso nosečnost pod strožjim nadzorom, ena celo v bolnici.

LP, Tina

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.8.2006 18:17:35   
Anonimen
živjo! jaz sem bila okužena z tokskopalzmozo pred 8 leti in sem morala prekiniti nosečnost od takrat naprej ne morem več imeti otrok!!!user posted image user posted image user posted image zdaj pa slišim da bi se dalo živeti s tem!!

(odgovor članu mtina)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.8.2006 23:02:04   
majas
Ah joj... pa glede toksoplazmoze taki strah in trepet da več neveš kaj je prav. In kaki so znaki da si se okužil? Meni so naredili test pa mi je G.rekel da lahko pobožam svojo muco ker sem že prebolela... pa saj sem od otroštva rastla z mucami...

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.8.2006 23:03:02   
majas
imna jaz držim pesti da ti bo vseeno ratalo in boš tuditi nekoč spet user posted image bodi pogumna

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.8.2006 10:43:27   
Anonimen
na žalost nikoli ne bom več user posted image ,ker so krvni izvidi pokazali mojo neplodnost!!user posted image user posted image a upanje vseeno ostaja da se vam enkrat pridružim!!user posted image mogoče bo kakšni drugi poti....user posted image

(odgovor članu majas)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
11.8.2006 12:51:57   
mtina
Vsekakor držim pesti! user posted image

Sonce!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.8.2006 12:23:17   
eya
Jaz sem se s toksoplazmozo okužila tik pred nosečnostjo, vsaj tako so mi povedali, ko so naredili test. V materinski mi piše takole:
IgG=pozitivna, IgG avidnost visoka, IgM=mejna vrednost.
Med nosečnostjo me potem niso nič kontrolirali...

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.8.2006 13:00:06   
Anonimen
  zivjo!meni so samo napisali da sem IgM in IgA pozitivna-ni podatka o vrednosti.kaj mislite je to stara ali nova okužba?res pa je da je to že 8-let in so takrat drugače mislili kot danes!!medicina se spreminja vsak dan.user posted image

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
14.8.2006 18:20:02   
Strawberrie Cherrie
Jest sem jo tut prebolela pred nosečnstjo - kar je bilo pa seveda za pričakovat, glede na to, da sem obsedena z živalmi! Pa je G rekla, da ni blema, lahko jem zelenjavo iz vrta in vse te zadeve - tut biftek!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.8.2006 8:13:11   
kristina304
Ko smo že pri user posted image ...kaj je pravzaprav s tem paničnim strahom glede mačk in otrok, češ da mačke otroku izpraskajo oči, ga pogrizejo..itd. S fantom načrtujevauser posted image , imava pa tudi 2 leti staro muco, ki se ji vsekakor ne bi rada odpovedala, zato sprašujem tiste, ki imate doma otroka in muco: KAJ JE RES IN KAJ NI? Kolikšna mora biti previdnost? Ali zapirate muco v prostore, kjer ni user posted image ?
Sama sicer ne paničarim, vendar me okolica (sorodniki, prijatelji) vedno bolj želijo prepričat, da user posted image  in mačka ne pašeta skupaj.
Jaz tega enostavno nočem verjet in bi rada svoje otroke že od začetka vzgojila v ljubezni do živali in sožitju z njimi.

Hvala za odgovor!

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.8.2006 19:45:02   
nelly
Draga Kristina304 moje mnenje glede muce je takšno: da se lahko okužiš z mačjimi iztrebki ne pa z muco samo. Saj tudi, če ne bi imela muce doma se lahko okužiš z s surovim mesom in tudi kje na vrtu, kjer je kakšna muca lulala ali pa kakala. Tako da jaz mislim, da muce ne rabiš dati stran vendar bodi previdna pri iztrebkih. Drugače se pa moraš tako ali tako paziti surovega ali premalo pečenega mesa. Tako da če boš dala muco stran in se pazila samo mačk se lahko okužiš od mesa ali pa tudi od premalo umite solate. Tako da je vseeno.

(odgovor članu kristina304)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.8.2006 8:53:04   
crci06
Glede nosečnosti in muc ti je Nelly dobro povedala, mislim pa, da sprašuješ tudi o dojenčku + muca...
Poglej si stare forume... Pred cca 2 m je blo to aktualno...

Rezultat misli da je bil približno tak: Lahko imaš muco, vendar moraš otroka imet ves čas na očeh...

Glede tokse pa se pazi, ja... Jaz sem skušala bit previdna (samo kdaj točno veš, da je solata dost oprana???
Pa kako ne jest nešpricanih ja god direktno iz vrta???), skratka, potem pa so ugotovili, da sem prekužena, da sem že imela staro okužbo in da se ne morem več okužit!!! Mislim, da je to še (skor) najbolje, kar se ti lahko zgodi.

Upam, da se ne motim.

LP!

(odgovor članu nelly)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.8.2006 13:46:19   
nives24
Pozdravljene!
Meni pa se zdi, da je ta panični strah pred toxo odveč. Kot prvo, če je bila okužba že pred nosečnostjo, potem na plod ne vpliva čisto nič. Imamo lahko stike z mačkami. Okužimo pa se lahko samo preko ust (vem, ker tudi jaz nisem bila pred nosečnostjo okužena, pa me je v 19 t opraskala mačka pa ni bilo nič). Glavno je, da po božanju mačke umijete roke. Ni pa glavni krivec toxo mačka ampak tudi surovo oz. premalo pečeno meso. Če pa se slučajno okužimo med nosečnostjo pa je nevarno prve tri mesece, ker se organčki šele razvijajo, pa tudi takrat se verjetno da kaj pomagati.

(odgovor članu KIKI*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?