Zelenkaste beločnice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Jančika_ -> Zelenkaste beločnice (2.8.2006 19:05:25)

Dajte mi povedat, a je imel kateri od vaših dojenčkov zelenkaste beločnice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Naš tamali jih ima, pa ne vem, če je to normalno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Sicer zgleda zdrav. Ok, saj niso ravno tako zelene kot je tisti okvirček RR zgoraj levo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ampak če pogledaš od blizu, so res zelenkaste.




Pobalami -> RE: Zelenkaste beločnice (2.8.2006 19:33:00)

Sicer res ne vem kaj bi to bilo. Ampak je boljše če ga pelješ pogledat k zdravniku, za vsak slučaj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Z očmi se ni za hecat.




Jančika_ -> RE: Zelenkaste beločnice (2.8.2006 19:53:33)

V kratkem imamo posvetovalnico, zadevo bom vsekakor omenila. Sicer se meni stvar niti ne zdi nenavadna, bolj je mož tisti, ki se mu zdi čudno. Jaz nisem sploh opazila, dokler mi ni pokazal.




Eva MT -> RE: Zelenkaste beločnice (2.8.2006 19:58:06)

Malo sem radovedna. Lahko po posvetovalnici, prosim, poveš, kaj bo odgovoril pediater? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Jančika_ -> RE: Zelenkaste beločnice (2.8.2006 20:00:38)

Ja, bom javila. Če ne bo že prej samo izginilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. 




mml -> RE: Zelenkaste beločnice (2.8.2006 20:24:30)

A so prav zelenkaste a so mogoče rumenkastozelenkaste? Če so malo rumenkaste je to lahko normalno pri dojenih novorojenčkih in dojenčkih do 3 meseca, ker imajo še vedno nekoliko višji bilirubin.
Vsekakor pa vprašaj v posvetovalnici, samo po moje, če je sicer ok, ni to nič posebnega.




Evina -> RE: Zelenkaste beločnice (2.8.2006 20:35:43)

Pri nas je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  tudi imela take malo zelenkasto - rumenkaste beločnice. To je bilo posledica zlatence (rumeničke oz. povečanja bilirobina). Povsod drugod prej izginejo sledovi rumene barve, nazadnje šele v očeh. Ni to noben problem, le čim več ga imej na svetlobi, pa bo samo po sebi izginilo.

Lp




Jančika_ -> RE: Zelenkaste beločnice (2.8.2006 20:42:21)

Aha, OK, saj malo se mi je zdelo, da bi lahko imelo kaj veze s tem. Sicer ni imel zlatenice, ampak malo povišane vrednosti pa. Tako da bo verjetno res to.




Maxica -> RE: Zelenkaste beločnice (2.8.2006 21:39:44)

Ja, vidiš, zdaj sem se spomnila, ko so punce napisale, da je imel Max tudi zlatenico par dni po rojstvu in je tudi potem, ko sva že bila doma, patronažna sestra, ki je hodila k nam domov, nekaj omenila s tem v zvezi - namreč, da so tudi očke lahko rumenkaste od zlatenice. Verjetno je to res to, sicer pa res vprašaj pediatrinjo, ali pa patronažno, če bo še kaj prišla naokoli. Pa sporoči, kaj so povedale.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Jančika_ -> RE: Zelenkaste beločnice (23.8.2006 17:07:41)

No, danes smo končno imeli posvetovalnico. Revež ima še vedno rumene očke in tudi precej temen je v obraz, zato so mu vzeli kri, da pogledajo, če ima zlatenico. Vrednost je sicer kar visoka, a nižja kot pri odpustu, zato ne bo treba v solarij[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Torej, beločnice so čudne barve od tega.




katjandraž -> RE: Zelenkaste beločnice (23.8.2006 17:26:17)

Naša ima pa modrikaste beločnice in je baje to normalno. Sem tudi okulistko vprašala, k sva bile tam zarad vnetja, pa je rekla, da je ok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




Stran: [1]