SašaR -> RE: vlaganje (2.8.2006 20:59:53)
|
Za kompot? Pri nas breskve operemo jih narežemo na kocke, zavremo vodo, jo sladkamo približno 40 dag na kg ali liter , potem damo breskve da zavrejo noter, nafilamo kozarce 3/4 + dolijemo tekočino (sok), in takoj zapremo, ter damo na mesto, kjer se počasi hladijo. Ko prestavljaš paziš, da zaprtega kozarca ne prijemaš za pokrovček, ker ne bo prijel dobro. Lahko narediš tudi marmelado. Breskve opereš, narežeš, daš v posodo, jih dušiš, vmes s paličnim zmiksaš, dodaš na kg 60 dag sladkorja in toliko časa kuhaš na majhnem ognju da ko daš malo marmelade (veliko žlico) na krožnih, da se strdi, ko je hladna. Ko je tako, napolniš kozarce, zapreš in daš na mesto, kjer se počasi hladijo (pokriješ z odejo) Upam da sem ti kaj pomagala! Dober tek!
|
|
|
|