Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: PROBLEM - prosim za vaše mnenje 4.8.2006 9:46:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem v SŠ imela bulemijo. Tako kot je ena punca opisala pred mano, res je bila sem prava ekspertka v laganju. Vedno sem bila zdrav in prijeten otrok. Težave z bulemijo so se začele, ko se je oče odselil oz. sta se starša ločila. Če se spomnim nazaj sem preživljala peklenske čase. Trajalo je dolgo (cca 3-4 leta). Danes pri 31 ne pomislim več na bruhanje hrane. Pravzaprav nikoli mi ni bilo do hrane kot take ampak do tistega da sem se po eni strani sama sebe umičevala-mogoče sem imela občutek krivde, da sta šla starša zaradi mene narazen. Ras grozno. Zdravilo, da sem se pozdravila oz. da nikoli več nisem bruhala je bila ljubezen. Tako, da sem mojemu po tolikem času na skrivaj še danes hvaležna, da me je ozdravil. Čeprav nihče nima pojma kaj se je takrat dogajalo z mano. Bom pa verjetno znala biti bolj previdna pri mojih sončkih. L.p., T
|
|
|
|
RE: PROBLEM - prosim za vaše mnenje 4.8.2006 14:12:22
|
|
|
|
ursa_p
|
Ravnokar gledam TV oddajo na RTV SLO 2 ... govorijo o motnjah v prehranjevanju ... je pa ponovitev ... so ravno povedali eno spletno stran, ker bi morda nasla kako informacijo. www.tosemjaz.net Sporoci kaj je bilo in kako ste resili oziroma kako resujete. Lp, Ursa
|
|
|
|
RE: PROBLEM - prosim za vaše mnenje 5.9.2006 7:48:58
|
|
|
|
RAČKAPK
|
Pozdravljeni ponovno se vam oglašam. Pri nas ni nič boljše. Na dopustu sva jo imela pod kontrolo. Punca je jedla ampak sila omejene količine. Zdaj ima 50 kg in še vedno vztraja na svojem da ni lačna itd.... Ogromno smo se pogovarjali in iz razgovora sva ugotovila, da je problem lepotne narave in ne kaj drugega. Pojma nimam kaj naj naredim zdaj.........se vedno vztrajam na pogovoru predstavila sva ji bolezni in kako usodne so lahko posledice, pa nič,.... pomagajte prosim.....
|
|
|
|
RE: PROBLEM - prosim za vaše mnenje 5.9.2006 19:18:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Potrpežljivost, potrpežljivost, potrpežljivost. In razumevanje in še več razumevanja.
|
|
|
|
RE: PROBLEM - prosim za vaše mnenje 5.9.2006 19:54:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj pomeni, da je jedla, ampak omejene količine? Ker to je sicer lahko čisto v redu. Kile zaenkrat tudi še niso kritične. Razen če ne namerave še naprej hujšat, ker se še vedno sama sebi zdi predebela. Jaz sem imela pri 15 letih na 167 cm 48 kil, pa niti nisem bila suha.
|
|
|
|
RE: PROBLEM - prosim za vaše mnenje 5.9.2006 20:55:29
|
|
|
|
Anonimen
|
RačkaPK mi smo imeli v družini podoben prier. Punca je začela konec OŠ ful hujšati, nič ni hotela jesti itd. Takrat sta se z mamo vsedli dol in se resno pogovorili. da je to lahko nevarno, da lahko izgubi menstruacijo itd. Nihče je ni silil z jedačo, ampak so se dogovorili, da bo jedla zajtrk (kos kruha z namazom + mleko), da bo kosilala normalno (pač malo manjše količine), in če se bo tega držala lahko za večerjo poje samo sadje. če bi ji mami takrat ful nasprotvala bi punca začela lagati. In še sedaj je strogo omejene količine, je pa vendarle. glede na to da pa nisi njena mama...pa bo težko. kaj pa njena rodna mama pravi na to?
|
|
|
|
RE: PROBLEM - prosim za vaše mnenje 6.9.2006 9:51:51
|
|
|
|
RAČKAPK
|
Ja, tudi njena mati se strinja s tem, da je vse skupaj šlo malo predaleč. Kako pa ona rešuje oz. poizkuša reševati problem pa ne vem. Z moje strani mislim, da sem naredila vse oz. še vedno vztrajam pri tem da ji je potrebno pomagati. Enostavno povedano - vidno je izsušena, sprašujem pa se na koga se lahko obrnemo po pomoč in kdaj je tista meja, da ne bo prepozno. Vem, da je tukaj moja vloga stranska, ni mi pa vseeno za punco. Hvala za odgovore, pozdravček
|
|
|
|
RE: PROBLEM - prosim za vaše mnenje 6.9.2006 10:08:29
|
|
|
|
KIRA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky30 Jaz bi rekla, da gre zagotovo za motnjo prehranjevanja - bulimija ali anoreksija. Opazuj jo, če slučajno bruha ali se bori s hrano, da je ne prenaša. Pa seveda iskren pogovor. Je pa najbolj v norih letih, ko jih začnejo pestiti te težave sploh, ko današnji najstniki dajo toliko na kilogramčke in postave. Grozno! jaz bi dodala da imajo take motnje v prehranjevanju, da se tako izrazim, pogosto psihične vzroke. in to kar jo dejasko muči, se pol izraža v teh "motnjah".
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Triki za odvajanje od plenic glede na astr...Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic....
Pesmi o mami in za mamoMama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Zadnje s foruma
striženje nohtovVrtnica79Koliko krat si strižete nohte na nogah?2x na teden (
3%)
1x na teden (
35%)
1X mesec (
53%)
drugo (
9%)
Število vseh glasov: 310Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!