ROGHAM? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

malecka_mateja -> ROGHAM? (2.8.2006 9:23:58)

ojla!
jaz pa nevem kaj pomeni če si rh negativen in du pozitiven!? so mi rekli da sem pol pol in da zato ker sem malo pozitivna ne potrebujem roghama?ali am katera isto izkušnjo? malo me je strah da nebi bilo potem kaj narobe z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], raje naj mi jo dajo si mislim,ker ta inekcija ni tako huda!
če je katera imela isto naj piše prosim!!
uživajte!papa

Anonimen -> RE: ROGHAM? (2.8.2006 9:50:01)

Malo pozitivna?Nevem,če je to mogoče.Al si pozitivna,al pa si negativna.Na tvojem mestu bi dala vso stvar še enkrat preberiti,za ziher,in če bi bila negativna,in če je to tvoja druga nosečnost,bi se cepila.Če je prva nosečnost,in če si negativna,cepljenje ni potrebno.Z Rogham-om se je potrebno cepiti najkasneje 72-ur po splavu ali po porodu,da se tako pripravimo na naslednjo nosečnost.Injekcija Roghama je navadna muskularna injekcija,torej dana v mišico-ponavadi v trebuh ali zadnjico.In ne boli tako zelo,da bi zaradi nje bilo vredno tvegati zdravje otroka.

Srečno!

malecka_mateja -> RE: ROGHAM? (2.8.2006 10:57:01)

ja na žalost sem oboje glih sem šla po izvid katerega so mi že drugič delali in sem oboje to so ful redki primeri ampak jaz sem ena izmed njih!tudi če je prva nosečnost moraš dobit inekcijo v 28 t nosečnosti!!!bom ovidli kaj bo g rekal

mia-2 -> RE: ROGHAM? (2.8.2006 11:39:02)

Ravno prva nosečnost je važna da dobiš injekcijo.Ker če si negativna in otrok pozitiven in preide otrokova kri v tvoj krvni obtok imaš lahko težave z naslednjimi zanositvami.

Stran: [1]