Anonimen -> bivše žene in otroci (1.8.2006 11:51:14)
|
ŽIVJO! v bistvu ne vem kako bi začela. upam da sem na pravem forumu. gre se za mojega partnerja, ki je ločenec z otrokom iz prejšnjega zakona, sedaj imava še eno sončico, ki nama vedri življenje. tako je : žena je dobila drugega fanta in svojega moža vrgla iz stanovanja. tega je že kar nekaj let. takrat je bil njun otrok star 4 leta. kmalu potem je zanosila in je prosila bivšega moža naj ji da nekaj časa da se bo lahko mirno posvetila novemu dojenčku. to je tudi storil, tako da leto dni čas ni imel stika s svojim otrokom in ostalimi. kar je bila po moje velika napaka. ma tisti čas je (mislim) še upal da bosta rešila razmerje. ločitev od sina ga je hudo prizadela, tako da je bil dve leti res slab. no potem je ponovno vzpostavil stik z svojim otrokom. ma so se že začela omejevanja s strani bivše in njenega fanta. nista ga pustila nikoli samega z njim, obiske sta odkladala ( češ: je na roj.dnevu prijatelja, je pri noni, je bolan, smo na počitnicah...) otrok je bil ful navezan nanj, ko je bilo za se ločiti je zmeraj prosil očeta naj gre z njim domov. jok tako je šlo dve leti. pol je nazaj obupal in eno leto ga ni videl potem je šel na socialno in zahteval vzpostavitev stikov. tako so imeli nekaj obiskov na socialnem. rezultat: vsak drugi teden, za začetek po dve uri, nato postopoma povečevti obiske. seveda njegaova bivša se je v vsem strinjala. tako je hodil na obiske redno. s svojim sinom sta se v tem času oddaljila tako da i šlo gladko naprej, in bilo mu je zelo hudo. ma počasi se mu je zdelo da gre na bolje, ker se je otrok malo odprl. po naslednjem obisku pri socialnem, ki je bil čez tri mesece so se odločili da bosta sama postopoma povečevala obiske brez socialnega. no na začetku je bilo vse lepo in prav, po dveh mesecih, nazaj vse po starem. zdaj zadnji razmik med enim in drugim obiskom je bil 2 meseca in to v času šolskih počitnic. moj nazaj obupava, pravi da na socialno ne gre več, ker tako ali tako ne bodo nič naredili. vsi zadnji obiski so bili v krogu njene matere in njenega fanta. ga nista spustila za minuto izpred oči. kar koli hoče vprašat očeta vedno najprej vpraša mamo če lahko!? PRAVA ŽALOST! s tem da pri njemu doma sploh še ni bil, nit ni spoznal svojih nonotov. njegova bivša se brani z vsemi kremplji da ne bi prišla na obisk. hud udarec zanj je bil tudi ta da svojega očima kliče tata, njega pa po imenu. ker je dober očka, nevem zakaj je njegova bivša taka do njega, ali je to iz čiste zlobe, al kaj. ne razumem no, zanima me ali ima še kdo tako izkušnjo oz. pozna tak primer. ker jaz upam da se bodo odnosi s tem ko bo starejši in bo otrok začel sam razmišljati le kaj spremenili. kako je ponavadi s takimi otroci me zanima zakaj je bivša taka? nekatere mamice se borijo zato da bi bili očetje prisotni v otrokovem življenju. ta je pa kot hladen kos železa zakaj tako?
|
|
|
|