krfjolca -> Obiski v porodnišnici (1.8.2006 11:10:35)
|
Vprašanje se mi je zastavilo ob nedavni debati s prijateljico. Pred nekaj meseci je namreč rodila zdravega fantka, porod pa je bil vse prej kot lahek. Potožila pa mi je nad obiski v porodnišnici. Dojenčka in mamico je namreč prišla pogledat cela horda ljudi, ožjih in širših sorodnikov, prijateljev z majhnimi otroci, sodelavcev itd. Kot je rekla, je bila tiste dni močno izčrpana, obiski pa so jo še bolj utrudili, spravili v slabo voljo, za povrh pa je fasala še hudo virozo, ki ji jo je po vsej verjetnosti "dostavil" eden od otrok. Sama premišljujem, da bi najraje prepovedala kakršnekoli obiske, razen možu in obojim staršem. Prepričana sem, da bo pri meni enako - svak in njegova žena sta šla ravno prejšnji teden skupaj z otrokom na obisk v porodnišnico k prijateljici, ki je rodila (za povrh s carskim rezom). Meni to ni prav. Sploh za to, ker ne gre za neko skrb in prijaznost ljudi, ampak predvsem za goli FIRBEC. Vsaj v prvih dneh bi rada imela mir, da se z malim spoznava, da prideva k sebi, ne pa, da bom morala odgovarjat na 1001 vprašanje, kako se počutim. In sprejemati številne obiske v spalni srajci, z mastnimi lasmi in zabuhlimi, krvavimi očmi - hvala lepa. Pa mislim, da tu ne gre za nečimrnost - rada imam sorodnike, znance in prijatelje ter njihove obiske, ampak vse ob pravem času in kraju - kar po mojem mnenju porod in porodnišnica nista. Kot vem, v nekaterih porodnišnicah obiski razen očetu otroka sploh niso dovoljeni - že vejo, zakaj. Zanima me, ali se tudi v drugih porodnišnicah da zmenit, da obiskov ne želiš ... Kaj pa druge menite? Obiski da ali ne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|