|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: stari starši - grrrrrrr
1.8.2006 22:37:28   
Anonimen
timoteja sej ne gre za kompliciranje. na začetku je bilo vse ok. Potem se je pa začelo namerno zaj***je. če sem kaj rekla da ne, je bilo potem nalašč ravno tisto poudarjeno in nonstop na sporedu. če sem rekla, ne papat ampak jest. je potem nonstop sam čičala celi dan. Jeb*** u glavo! štekaš. To mi gre na živce. način. Jaz sem pač povedala po svoje. ker imamo papa za adijo. pa me je tak čudno gledala hčerka. zakaj bi šla papa, če pa ima na mizi za jest. Pa sem pol sam razložla zakaj se gre. In živim bolj sproščeno. Sam zakomplicira se, ko je na sporedu obisk domov. še midva se kregava zarad tega. Tak bi najraj vidli, da sploh skupi ne bi bila. Včasih je tak, ko da naju hočjo narazen spravt, namest da bi bili veseli, da se razumeva.

(odgovor članu timoteja)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
1.8.2006 22:46:31   
Anonimen
Pa še nekaj bi vam rada povedala:

hvala za vse odgovore, sploh pa tiste, ki so vljudni. če skušaš nekomu nekaj povedat (ve meni kar sem vas pač vprašala), ne moreš kar vskočit na sceno in zakričat svojo izjavo. ne bom poimensko naštevala kteri odgovori so bili taki. Cenim tiste, ki ste na začetku opozorile, da mi kaka izjava ne bo všeč in da je vseeno napisano v prijaznem tonu. Če se z nekom ne strinjaš, še ne pomeni, da je edini način napad nazaj. Saj nismo v ringu. Vsi smo odrasli in posnamo osnove spoštovanja mnenj drugih.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
1.8.2006 22:53:52   
Anonimen
radha, zdejle sem se spomnla, da mi je moj enkrat reku: sej ko bo velika, se jim bo pa smejala. Sam je kar dober "recept" veš. Sam morš kar študirat, kak stvari okrog obračat, da dobijo tak smisel, kot ga hočeš. ej, tole me je pa res mal razsvetlil. če bi me zdej vidla, bi mela ono lučko pržgano nad glavo user posted image  ko v risankah

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
1.8.2006 22:55:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

če sem kaj rekla da ne, je bilo potem nalašč ravno tisto poudarjeno in nonstop na sporedu. če sem rekla, ne papat ampak jest. je potem nonstop sam čičala celi dan.

papala ne čičala

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
2.8.2006 19:33:00   
čaki
pa da nebo pomote- če jaz čepim notrei tudi otroci čepijo z mano. in nikakor jih ne vzgajajo stari starši ampak samo komandirajo...
100x sem že rekla, da vedno pametujejo tiste, ki ne živijo s starši ali taščami...
in sedaj bo ena spet napisala- PA POJDITE NA SVOJE....BLJAK....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
2.8.2006 19:47:47   
digi
Draga anonimna jaz te popolnoma razumem, čeprav še nimam otroka oziroma ga pričakujem komaj oktobra. Mislim, da so reakcije takšne, ker pač vsi nimajo slabih izkušenj z vzgojo svojih staršev in ne razumejo, da smo takšni "otroci" kljub vsemu potrebni neke potrditve staršev, ker so nas pač celo življenje dajali v nič.... in čeprav globoko v sebi vemo, da bodo vedno isti in mi nič vredni, upamo na tisto majhno potrditev. Zato moram reči vsem, da si samostojna ženska, čeprav te te stvari prizadenejo in te vedno bodo, ampak samo za vspodbudo: ne daj se.... Pusti naj govorijo kar hočejo, ti si mama, ne pa tvoja mama oziroma oče.... Ko bo spet tako daleč, zapri oči in si reci, vsaj jaz ne bom takšna kot sta onadva....

Upam, da bo šlo...

Pa pa

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
2.8.2006 21:40:41   
koala
Čaki tako off topic: nekateri živimo s taščami, pa se vseeno dodro razumemo, vse je pač stvar prilagajanja en drugemu.

Tebi anonimna pa težko svetujem, samo jaz bi zmanjšala število obiskov, tudi sama ne bi hodila tja, če se ne bi počutila dobro.
A dovoliš še eno malo provokativno vprašanje?
Rekla si, da nisi spremenila naslova, zakaj pa ne?

Aja pa vsekakor čestitke za diplomo ob otročku!!!!!!!

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 32
3.8.2006 0:21:48   
Anonimen
joj čaki, tebi pa nisem odpisala...
jst sem te razumela, čeprav ni bilo veliko opisanega. vzgajanje in komandiranje sta dva različna planeta. Če že stari starši ne dobijo priložnsoti za vzgajanje vnukov, bogvezakaj, potem tudi ni ptorebe da komandirajo tebe kako naj opavljaš svoje delo kot starš. pa strinjam se, da so vedno pametni tisti, ki niso nikoli v življenju dali kaj podobnega skozi. Upam, da se ti bo kaj kmalu uredilo, ker dolgo tak ne moreš zdržati.

digi
ja, tebi je to bolj jasno kot mojmu. za tisto majhno potrditev se ne ženem več tako. Ker vidim, da imata moja dva marsikaj "neprav" oz. da imamo različa izhodišča. Jaz ju še vedno cenim, onadva pa mene nikoli ne bosta. že v tem se vidi, kdo je tu bolj zrel. pa ne vcepljam jima v glavo svojih idej, samo branim se. Ali pa celo umaknem, ker nima smisla. Nekje sem prebrala, da ima življenje tri obdobja. Eno je, ko si otrok - takrat se ti učiš od svojih staršev. Drugo je ko si starš- takrat ti učiš svoje otroke. tretje pa se začne, ko dojameš, da te lahko tvoji otroci veliko naučijo. Takrat osebno dozoriš. Nekateri pa tega nikoli ne dsežejo in pač živojo v svojem malem svetu.

koala, čaki je mislila nekatere. To je verjetno manjšina. Jaz se tudi razumem s svojo taščo. In učim od nje. Zna veliko stvari, ki jim meni moja mama ni nikoli delala. Obiski so na minimumu. Ker se pač izogibam ljudi, ki imajo name negativen vpliv. Škoda da morajo to biti starši. naslova pa še nisem spremenila, ker ne vemo kje bomo. Iščem službo. MOj čaka na premestitev. Nočem dvojnih stroškov z dokumenti. pa hvala za čestitke. Sej voljo imam tudi za magisterij. Če bo denarno zneslo v roku 10 let.

(odgovor članu čaki)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
3.8.2006 10:20:30   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Jeb*** u glavo! štekaš. To mi gre na živce. način.

No. Morda si boš vzela čas da boš prebrala počasi in poskusila razumet.

Problem ni v papanju in čičanju. To je samo rezultat. Korenina problema, torej od koder bo zrasel še kakšen podoben rezultat je v tvojem odnosu s straši. Odnosa s starši nisi nikoli uredila. Morda si ga poskušala, na nek svoj način vendar ga nisi nikoli uredila. Morda si mislila da ni se potrebno izpostavljati ker boš itak živela na svojem.

Kar s starši nisi uredila že prej (zaradi sebe) se kaže in se bo še kazalo v prihodnje čez otroka. Če ne čez njega pa že čez nekaj drugega. Dokler odnosov ne boš uredila ne bo spremembe pa če takoj nehajo govorit papanje in čičanje.

Pregovarjate se zaradi "načina". Način izvira izu vašega odnosa, ki ste ga uspostavili in ga nikoli nisi spremenila. Od kje sedaj tebi ideja da naj bi bilo pa kar spremenjeno. Zato tudi imaš občutek da vaju želijo narazen spraviti in podobno. Vse to je zato ker JIH NIKOLI NISI POSTAVILA NA NJIHOVO MESTO.

Starši so pogosto nagnjeni v skrbi do otroka se vmešavati na manj ali bolj očiten način v družinsko življenje otrok. Meje kaj je dovoljeno in kaj več ne dovoliš ne postavljajo starši ampak ti sama. Zato sem ti rekel, DA JIM TI TO DOVOLIŠ. Ker tako se obnašajo samo zato ker se lahko. Čisto enostavno. Dokler se bodo lahko tako obnašali se bodo še naprej. Ker imajo do tebe pač tak odnos.

A razumeš vsaj malo. Problem je v tebi in ne v njih. Naprimer DOVOLIŠ JI DA Z VOZIČKOM IZGINE. Pa kje imaš pamet ženska. In praviš da si samostojna, odrasla in odgovorna. Lepo te prosim. To si samo umišljaš. In tako mislijo tudi tvoji starši.

Pa če si užaljena ali ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
4.8.2006 0:40:43   
Anonimen
tehnofil
sem že urejala odnose in jih postavljala na svoje mesto... pa na nek hud način ne gre. Sam enkrat sem fotra zdebatirala, drugač pa ni srečen če nima zadnje besede. ne razumeš da mi je že vsega dost, da se mi več ne da. ker je težko plut proti toku. eden proti trem. Če je pa karkoli rečem, kot da ni nič. Piš vetra. Nisem pa revolucionarka, ki bi naredla potres v odnosih, ker so me tak vzgojili. Ker bi samo to rešilo zadevo. pa če je izginila z vozičkom... a potem samostojnost in odraslost kar izgine? kam? kako? Pa skrbelo me je ravno zato ker sem odgovorna. zame je neodgovorno, da bi to odobravala. Pa ni mi na pamet padlo, da je mama tako neodgovorna, da bi kar šla. Iz česa neki naj to sklepam. zdaj pa vem, in bom poskrbela, da več ne bo možnosti za reprizo.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
4.8.2006 0:59:29   
Anonimen
aja, pa tehnofil. sem precej tolerantna, zato rabim kar precej časa da mi prekipi. Ko pa mi, do zdaj samo enkrat, pa me ni fajn srečat.

P.s.: ne vem če lahko razumeš, da ti gre na jetra tisto, kar se nonstop ponavlja. Leta in leta. Kot pri partnerju, ko te nekaj zelo moti. na začetku ne opaziš, potem pa po letih govoriš še samo o tistem. Četudi parnerja zamenjaš, in pri drugem opaziš drobtinico one moteče napake, popeniš. Če pa še prišteješ določene vzgojne elemente, v občutljivi dobi odraščanja, ko si dovzeten za vse in ko se naučiš glavnih tirnic za življenje, vse skupaj pa je usmerjeno v ponižnost, poslušnost... potem, se počuiš krivega, če le pomisliš, da bi ti kaj naredil drugače. tudi čas ne pomaga. Mogoče samo toliko, da dojameš, da o svojem življenju odločaš samo ti. In učiš se na frišno samospoštovanja, samozavesti... tisti, ki odraščajo s tem občutkom so vsaj 10 let v prednosti. Očitno si tudi tu med njimi, zato ne verjamem da me lahko razumeš, vseeno pa hvala za tvoje mnenje. Samo lahko bi pazil na izbiro besed.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
4.8.2006 9:47:05   
Bonda
Draga anonimna!

Te čisto zastopim. Jaz imam podobno situacijo, samo da sta mojadva 10 m zraven. Še vedno me obravnavata kot 8 letnega otroka, čeprav imam sama že dva svoja.

Enkrat sem si drznila mami povedati moj vidik, ona je to sprejela kot napad nanjo in je začela jokati. Potem je z njo potegnil še oče, in sta se spravla skupaj name, češ, kakšna sem, da se tako obnašam do svojih staršev. Drugače jim pa tudi nič ni prav. Vseskozi me kontrolirata, skoz je na vratih, in tudi če ne vpraša, kam grem in zakaj, vidim v njenem izrazu ta vprašanja in izraz neodobravanja, posmehovanja, itd.

In tudi jaz težko živim s tem. Možu kdaj pojamram, pa me samo zavrne z besedami, kaj se toliko sekiram zaradi tega, in da naj tega sploh ne opazim. Ampak to ne gre, verjetno sem, tako, kot si sama napisala, toliko odrasla, da imam še vedno do staršev eno strahospoštovanje. V obratni smeri pa ni niti spoštovanja niti tega, da bi me pustila živeti po svoje.

Poglej, mogoče si ti še malo na boljšem, ker si toliko stran, ker ne živiš pri njih, imaš pa tudi dobro taščo in tasta, kar ju pa jaz tudi nimam. Z njima se sploh ne obremenjujem, razen včasih, ko se tudi malo zjezim, vendar kmalu pozabim. 

Aja, veš kaj: bodi še ti malo nesramna. Kaj gre pa tvojim staršem na živce? Pa še ti poskušaj ravno to pri njih početi z otrokom, kar jim gre najbolj na živce. Samo toliko, za tvojo dušo. Čeprav vem, da to nikamor ne pelje, ampak, saj tako tudi ne. A ne? 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
4.8.2006 11:17:31   
Anonimen
Direktno povedano:
Dokler boš TI podzavestno ali zavestno dopuščala, da te pripombe staršev prizadanejo, dokler se boš zraven njih počutila užaljeno, prizadeto, krivično obravnavano,..., dokler se boš zraven njih obnašala kot otrok in se na nek način čutila manjvredno, do takrat te bodo starši tudi tako obravnavali. TI si tista, ki moraš potegnit črto. To pa lahko narediš na več načinov, lahko se zdereš, lahko jim na miren način poveš kar si misliš, lahko si cinična, pikra, lahko se smejiš njihovim pripombam, lahko prekineš stike, pa še bi se kaj našlo.
Če so oni koliko toliko zreli, potem bodo znali sprejeti tudi dejstvo, da si odrasla. Če ne, pa se tudi ni vredno sekirat. Ravno sekiranje in razglabljanje, zakaj se tako obnašajo, kaže na to, da si nesamostojna in nesamozavestna (to ne pomeni v vseh situacijah, ampak definitivno v odnosu do staršev).
V normalnem odnosu starši- odrasli otroci prihaja do takšnih in drugačnih nasvetov, napotkov, vtikanj... in ni nujno, da se eni strinjajo z drugimi, lahko pride tudi do kritike, ampak nazadnje bo eden dopustil drugemu, da naredi po svoje in ga pri tem podprl, neglede na svoje mnenje, ker spoštuje njegove odločitve. Prvi pa ne bo kritike vzel kot nekaj slabega, ker ni tako mišljena.
Pri tebi pa stvar poteka takole: starši te ne jemljejo resno in ti imaš občutek, da jim moraš neprestano nekaj dokazovat. Zakaj že? Kaj so oni, da jim moraš dokazat, da si samostojna? To moraš dokazat edino sebi in nobenemu drugemu.  
Odnos tvojih staršev do tebe lahko spremeniš samo tako, da boš sama spremenila svoj odnos do njih in do sebe. Potem bodo prisiljeni, da vzgajajo vnuka po tvoje, ker jim ti ne boš dopuščala drugega.

Aja, pa še nekaj: VSI govorimo iz svojih izkušenj, ker smo vsi dali to skozi, v taki ali drugačni obliki, samo da so se eni osamosvojili od volje staršev pri desetih, drugi pri dvajsetih, eni pri tridestih, eni pa se nikoli ne. Eni se prej naučijo reči NE, drugi kasneje, tretji nikoli.

In ja, starši so tisti, ki naj bi vzgajali otroke, ne stari starši. Problem je, če starši še niso čisto odrasli v odnosu do svojih staršev.

(odgovor članu Bonda)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
7.8.2006 11:06:20   
Anonimen
Bonda user posted image  ja, sej če bi imela voljo... bi jim vračala. Samo potem se spustiš na isti nivo. Mogoče pa res kdaj vmes malo paše. Pa to da sem stran, so me sami "nagnali" s svojim obnašanjem. Jst bi bla čist vesela, da bi lahko živela v sožitju s starši. Pa veš, da še v letu in pol niso bili pri nas na obisku (prej v pol leta dvakrat, prvič, da vidijo kam sem šla - z namenom iskat napake, da bi mi pol lahko očital in mi: ker je tu grozno, da slploh ni za živet, pa potem enkrat, ko se je mal stanovanje porihtal pofirbcat). Zdaj tak reče mama da nima smisla hodit na obisk, ker tak ne pride k nama (smo v isti hiši z drugima starima staršema). Pa sej mogoče je tak bolš. Pa mislim, da jo jezi, ker ji nič ne pravim kaka se mamo, če se kaj kregava... No, če se, je tak vzrok kaj so moji rekli pa kaj hočejo. Njena sestra, moja teta, pa ve vse o svojih dveh hčerkah. Ona pač ne... Pa midva imava tudi možnost živet 10m stran, sam če bodo takšni odnosi še naprej, ne mislim vlagat v nekaj, za kar že vnaprej vem, da ne bo šlo. Mene tudi moj ne razume. "Ignoriraj". Ne gre to tak lahko. Če zrasteš ob tem, potem lahko razumeš.

"Vseskozi me kontrolirata, skoz je na vratih, in tudi če ne vpraša, kam grem in zakaj, vidim v njenem izrazu ta vprašanja in izraz neodobravanja, posmehovanja, itd."

Isto. Čist isto. Očitno ne bomo nikoli odrasle za njiju.

Ankica
tebi bom najlažje tako odgovorila...

"Dokler boš TI podzavestno ali zavestno dopuščala, da te pripombe staršev prizadanejo, " Sploh veš, kolko se moraš spremenit, da dosežeš ta nivo. Pa izbrisat 20let ni kar tako. Ker s tem namreč uničuješ 20letno življenje, vse česar si se/ so te načuili. In tisto nadomestit z novimi stališči, ker če  tega ne nardiš, spet prevzameš od nekoga drugega, in se tako znova podrejaš.

"Pri tebi pa stvar poteka takole: starši te ne jemljejo resno in ti imaš občutek, da jim moraš neprestano nekaj dokazovat. Zakaj že? Kaj so oni, da jim moraš dokazat, da si samostojna? " točno tako.

"dokler se boš zraven njih počutila užaljeno, prizadeto, krivično obravnavano,...," tega ne moreš kontrolirat. V tem je srž problema. Pa nisem več tako užaljena, ker mi njihovo mnenje pomeni čedalje manj. Prizadeta sem še, normalno, ker se mi zdi, da starši ne morejo kar komandirat, četudi nisi več pripet na njih. Krivično obaravanavano pa itak, ker do sestre so pa čisto drugačni. Očitno, sta spregledala, da enak pristop kot do mene, pri njej ne bo vžgal.

"dokler se boš zraven njih obnašala kot otrok in se na nek način čutila manjvredno, do takrat te bodo starši tudi tako obravnavali." s čim pa se obnašam kot otrok? Če pa vse, kar rečem, ni v redu. So prej oni kot ottroci, ko niso z ničemer zadovoljni, več kot nardiš, več zahtevajo.

"TI si tista, ki moraš potegnit črto." Sej to ves čas delam. Sam na grobo ne gre, ker tut jaz nisem tak človek. Je pač proces, ki ga bodo enkrat sprejeli ali pa tudi ne. V glavnem, prišli smo do tega, ko mi niti na misel ne pade, da bi ju vprašala za kak nasvet. Glede česarkoli. Črto sem potegnila takrat, ko sem se dokončno odselila. Trajalo je kak mesec, da je mama to sprejela. No začetek je bil. Kdaj bo pa dokončna črta, je pa odstaršev odvisno, kdaj bodo sprejeli moje odločitve. Jaz sem svoje naredila, ko sem jim povedala kaj si msilim. V neskončno pa ne msilim ponavljat...

"To pa lahko narediš na več načinov, lahko se zdereš, lahko jim na miren način poveš kar si misliš, lahko si cinična, pikra, lahko se smejiš njihovim pripombam, lahko prekineš stike, pa še bi se kaj našlo." Miren način, je moj način. A ga zaenkrat ne sprejemajo.

Pa ni nujno, da vsi govorite iz svojih izkušenj. Tega ne veš. Pa ziher so si naši starši med seboj različni. Sem pač imela ene mal hujše vrste in tudi vpliv vzgoje traja dlje časa. Moja odločnost je pa počasna in počasi pridobiva na intenziteti, zopet iz tega razloga, ker nikoli nisem smela biti samostojna. Take stvari se pa ne načučiš čez noč.

"In ja, starši so tisti, ki naj bi vzgajali otroke, ne stari starši. Problem je, če starši še niso čisto odrasli v odnosu do svojih staršev. " Ali obratno.

(odgovor članu Bonda)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?