Obupana zaradi navajanja na kahlico (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

timoteja -> Obupana zaradi navajanja na kahlico (31.7.2006 13:05:24)

Pozdravljene! Sem si mogla mal dušo spraznit na temle forumu, in sicer obupujem nad navajanjem na kahlico. Naša ta mala je bila marca stara 2 leti. Od začetka junija je popoldan in vse vikende brez pleničke, vsake toliko časa jo spomnim, če jo tišči lulat, jo posadim na kahlico ali školjko, zraven nosimo knjige, igrače itd, pa se ji je vsega skupaj 3 krat posrečilo, da se je polulala tja, kamor sodi. Sicer lulamo po tleh, preprogah, pokakala se je v soboto tudi na tla, ker sem bila jaz vmes v kuhinji in pomivala posodo. Skratka, en sam obup. Je zelo brihtna punčka, prejšnji teden sva brez problemov dali proč flaško, skor vse se da z njo dogovorit, ampak tole odvajanje od pleničk mi je pa brezupno. Mogoče sem jo pa preveč forsirala, ker jo moram zdaj na kolenioh prosit, če gre poskusit lulat na kahlico. PROSIM (to so klici napol mrtvega v puščavi - ha ha, saj tako hudo pa še ni), ali naj kar vztrajam takole in jo preoblačim 10 krat na dan, ali si damo malo pavze, pa poskusimo čez kakšen mesec ali kako? Res vam bom hvaležna za vsak vaš nasvet. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

darjatimci -> RE: Obupana zaradi navajanja na kahlico (31.7.2006 13:13:41)

Mislim,da nimaš kaj obupovat.Očitno tvoja punčka še ni dozorela,da bi sprejela dejstvo,da se opravlja potrebo na kahlico ali stranišče.Res je poletni čas najbolj primeren za odvajanje,ampak nima smisla,da otroka nekaj siliš,ker bo samo še slabše,večina nas je to dajala skozi ene z večjimi,ene z manjšimi težavami.Ampak potem pa se kar naenkrat zgodi,tako kot večina stvari v razvoju otroka.Zato ti svetujem,da ne obupuješ,boš videla,da bo prej ali slej doumela,kako super je brez pleničke in biti v suhih hlačkah.Jaz mislim,da jo preveč siliš na kahlico,res še očitno ni zrela,pa srečno in bodita čimprej suhi.

daria78 -> RE: Obupana zaradi navajanja na kahlico (31.7.2006 14:11:12)

Moj fantek je delal podobno kot tvoja punčka, s tem, da sem ga samo občasno pustila brez pleničke, da vidim kakšna je situacija. Nato sem ga dala spet v pleničko. Potem je končno prišlo poletje in jaz sem ga slekla iz pleničke in mu kupila prve gatke. Dvakrat se je še polulal vanje in 2x pokakal od takrat pa redno na kahlico oz. vpraša, če kahlice ni pri roki.
Jaz bi na tvojem mestu še malo počakala. In ne se obremenjevat! Eni prej, drugi kasneje.
LP Darja

KIRA -> RE: Obupana zaradi navajanja na kahlico (31.7.2006 14:14:55)

i smo probali letos aprila, pa je včasih šlo not, včasih pa mimo. pol smo pa mesec dni počakali.
pol pa smo jo najprej navadli, da je povedala, kdaj ji je treba lulat - ker se v banjo ne sme. tud kakat ne, ker se j enkrat not naredla in sem jo porit. je zaleglo in se v banjo nikoli več ni naredla.
no, pol smo isto ponovili pri bazenčku, tako da se je navadila povedat, kdaj ji je treba. pol pa je kar naenkrat bila suha. pa še "sama" hoče vse delat.
hlačke sleče, se polula, pa se nazaj obleče. včasih mi pusti, da ji pomagam, v galvnem pa hoče vse sama. tud kakat. pleničko imamo samo še ponoči, ko spimo. ali pa ko gremo v mesto. to bomo še en čas rpakticirali, ker nočem met avta polulanega.

Anonimen -> RE: Obupana zaradi navajanja na kahlico (31.7.2006 14:21:10)

pr ns je isto. je že hodila vsaj zutri in zvečer na kahlo pa se je še to nehalo. stara je 2 leti in če je v gatkah se vedno polula vanje. jo dajem na kahlo ne nadi nič, vsane in se čez pol minute polula v hlače. povedat noče. prov če ji rečem a boš povedala k te bo lulat, reče nočem! kaj nej pol nardim? js sem ji kr lepo plenico namontirala nazaj in je še en čas ne mislim silt. ko bo sama rekla plenico dol jo bomo pa dal dol. tut čez noč je plenica š evedno čist nabito mokra, isto popoldan ko gre spat. js mislm da še nima razvitga nadzora in tega se ne da posilt

polona2 -> RE: Obupana zaradi navajanja na kahlico (31.7.2006 14:37:31)

Jaz jo nič ne silim. Ko smo pri mojih starših na vrtu, je samo v sp. hlačkah, pa ne pove, kdaj se bo polulala. Se pač polula in jo preoblečem. Včasih sama izrazi željo in jo dam lulat na nastavek na wc, včasih na kahlico. Tudi pokakala se je že v kahlico.
Nikar je ne sili v nekaj, saj ima šele dve leti. Jaz se zaenkrat še prav nič ne sekiram, saj opažam, da še ni pripravljena. S forsiranjem lahko narediš več škode, kot koristi.

bskrle -> RE: Obupana zaradi navajanja na kahlico (31.7.2006 14:38:31)

Naša je stara 27 mesecev, je v plenički, čeprav je čez noč suha.
Na kahlico ali stranišče noč. Jo ne siliva. Ji pa kahlico večkrat omeniva.
JAz jo ne bi silila.

piščanc -> RE: Obupana zaradi navajanja na kahlico (31.7.2006 14:48:53)

nujno naredi pavzo, ko se bo sama odločila bo šla pa na kahlico

pri navajanju na kahlico je bistveno sproščanje in držanje mišic medeničnega dna, če tega še ni osvojila podzavestno, je brezveze da se mučiš

počakaj malo časa, pa potem s kakšno zvijačo poizkusiš in mogoče ji pa rata, ne prehitevaj razvoja

timoteja -> RE: Obupana zaradi navajanja na kahlico (31.7.2006 14:55:39)

Drage mamice, ne veste, kako sem vesela, ker ste me malo potolažile, saj je že to, da imate tudi druge podobne težave, dobro vedeti, saj nimaš občutka, da samo tebi oz. vašim otročkom ne gre vse kot si mi starši včasih zamislimo. Hvala vam in lepo popoldne vam želim.[sm=sloncek.gif]

Gina -> RE: Obupana zaradi navajanja na kahlico (31.7.2006 15:12:18)

Če je že 4 mesece čisto vsak dan popoldne in vsak vikend brez pleničke in jo ves čas preoblačiš, potem je to brez smisla, nehaj. POčakaj par mesecev, ker očitno ne zmore. Če pa jo malo hecaš, malo pa ne, se pravi, če pa je kakšen dan brez pleničke, potem pa tri dni s pleničko, potem pa je druga stvar - je otrok zmeden od tega in ni šanse, da bi na tak način postala suha, se meni zdi. Samo če sem te prav razumela, ni tako, a ne. Torej jo pusti pri miru nekaj časa.

Olivija -> RE: Obupana zaradi navajanja na kahlico (31.7.2006 15:32:13)

Naša se je odvadila pri 2 letih in 9 mesecih, tako da je mogoče res še prezgodaj. Lani poleti pa še ni bila pripravljena, ker smo probali in bi jo ravno tako lahko preoblačila non-stop. Potem je šlo pa čez noč, v enem tednu je bila popolnoma suha in tudi ponoči ni več rabila plenice. Priznam pa, da je mene tudi že mal skrbelo, malo sem pa jezna nase, ker sem pustila okolici, da me živcira. Sej veš razni komentarji.

Anonimen -> RE: Obupana zaradi navajanja na kahlico (31.7.2006 20:21:03)

Ne vem zakaj si obupana. Pač ni pripravljena.
Pri nas je Blaž sam rekel, da noče več pleničke in mi sveto obljubil, da bo povedal, če ga bo lulat ali kakat.
Pa je šlo. In sedaj mi je ostala polna pakunga plenic, ker mu nisem verjela.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ZARA -> RE: Obupana zaradi navajanja na kahlico (31.7.2006 20:26:57)

Moja je tud stara 27 mes in še ne lula nikamor. Razen na tla in v plenice. Danes je ravno probavala sedeti na kahli in ker seveda ne zdrži bit 3 minute pri miru se mi je polulala kar na nogo v kuhinji...pomoje tud še ni pripravljena...malo pa vseeno probavam zadnje dni, če bo pogruntala kdaj jo lulat...ampak zaenkrat ni učinka...
Aja, morm še povedat, da se še nikoli ni polulala ali pokakala v kahlo...no, tolk z moje strani...

lpk

Anonimen -> RE: Obupana zaradi navajanja na kahlico (31.7.2006 21:24:56)

Če ti kaj pomagajo informacije na spodnjih dveh povezavah:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=7&Tekst2ID=155&Show=1224

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=7&Tekst2ID=155&Show=1197&PHPSESSID=544ea6acafbc2766a25f8d5f36b6dc05

bini -> RE: Obupana zaradi navajanja na kahlico (1.8.2006 13:41:22)

pri nas je situacija podobna kot pri Zari... s tem, da zdejle ko je blo ful vroče, je zunaj letala in neštetokrat povedala da bo lulala, kakala - smo dal pleničko dol in velikrat ji je uspelo... sem že mislila, da smo na pravi poti... ampak ko smo pa notri je pa čist druga pesem - noče ne na kahlo, ne na školjko (z nastavkom) - ne zdrži pri miru tud minute in potem ji seveda uide... tako da mi imamo še vedno plenice... jo pa vedno pohvalim kadar pove - ker velikrat pove tud kadar v pleničko ustvarja, ampak na kahlo je pa ne spravim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...ne vem v čem je finta, da ji zunaj paše - morda zato, ker jo travca v ritko špika?? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

jaz ti svetujem da kupiš še en paket plenic in počakaš ko bo otrok pripravljen... tud mi bomo naredili tako... ko bo punca za stvar, bo že jasno povedala....

rainbow -> RE: Obupana zaradi navajanja na kahlico (1.8.2006 14:21:58)

Mislim, da sploh še ni čas za obupavat!

Moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] bo čez en mesec 3 leta stara in je komaj pred parimi dnevi "blagovolila" iti na wc lulat in zdaj brez problema reče in gremo na wc. Edino kakat nekako še ne gre. Smo mislili, da bo šlo na morju, pa nismo imelai kahlice zraven, na wc-ju brez nastavka pa se ni mogla sprostiti. Jo je sicer ati nagnjavil glede tega še pa še, ampak je le že toliko stara. No, pa se je odločila in evo.

tak da se mi dobri dve leti še sploh ni neko skrajno obdobje za odvajanje od plenic.

Stran: [1]