KIRA -> RE: Izračun. plenice + robčki/ mesec (31.7.2006 13:43:59)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Seven Kira. Tisti, ki ne uporablja, ponavadi ne ve kaj govori. Perem vsak dan, barvasto. K temu barvastemu prilozim tudi plenicke in ji operem na 60 stopinj. Enkrat tedensko perem belo, takrat pa vse te plenicke se operem na 95. To ne znese niti en stroj vec tedensko. Tukaj ni namakanja, spiranja, tukaj ni likanja in podobnih bedarij. Vse je isto, edino, ce je pokakana plenicka, pac kakec vrzem v sekret. To je to. Plenico za enkratno uporabo odnesem v kos za smeti, to pa pac v stroj. Ker ima plenicka isto zgradbo in je isto narejena kot pamperska, jo z dvema jezkoma pritrdim na rit. Ko je polulana, ponavadi cutim kar skoz, da je ze vlazno, jo samo skupaj zapakiram kot navadno in odnesem v stroj. Imam pa Racmancke. Mehcalca in praska je mogoce ena skatla vec na leto. No sicer pa to ni debata o bombaznih plenickah. pa kaj se sedaj razburjaš.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] sam pravim, da to tudi ni zastonj. če drugo ne moraš vsaj une znotraj kupovat. jaz sem pač bolj komot, pa ne perem še plenic, poleg vseh ostalih kupov cot. nimam cajta vse to pospravljat, pa prekladat, pa sortirat.... pa še valat po kopalnici, dokler se jih ne nabere dovolj za poln stroj - ker jaz ne bi prala na 60. se mi ne zdi higienično. jaz še brisače skuham vaskokrat po uporabi. pa da ne boš mislila, da tega vsega nisem počela - sem. pred cca. 20 leti, ko sem dobilamlajšega brata, 13 let mlajšega. in sem clel dneve prebila z vešenjem plenic, pa zlaganjem, pa kaj jaz vem kaj še. ne hvala. nikoli več. bombažna plenica mene ne vidi. LP
|
|
|
|