katjutav -> RE: samo razvajat in nič vzgajat (14.8.2006 15:16:28)
|
Se opravičujem, da sem staro temo spet vrgla gor, ampak hočem povedati, kaj se je pri meni zgodilo. Moja tašča in tast živita skupaj z tremi vnuki (ne mojimi, ampak od moževe sestre) in jih totalno razvaja. Ta mali (2 leti) ni treba čisto nič, če kaj vrže po tleh, bo že ona pobrala, če kaj hoče, že ta stara leti iskat, itd.... Ko smo mi prišli na obisk, je bilo z mojima enako. NIČ nista počela, zmišljevala sta si itd. Pa se je to obnašanje nadaljevalo tudi potem, ko smo prišli domov, in sem vedno potem rabila nekaj dni, da sem jih spet spravila v red. Enkrat mi je bilo pa dost, in sem povedala, da pri nas doma ni tako, in da je brezveze, da to počneta, kot dva skužnja otrokom. In me je tašča upoštevala. Samo potem je bilo tako, da mojima ni dovolila skoraj nič, vse sta morala sama, od moževe sestre otrokom pa ravno obratno, in to v istem času. Potem se je pa tudi meni začelo neumno zdeti, ko je moj rekel, da bi pil sok, je rekla mama, naj si gre kar iskat, ko je pa tamal "nečakinja" rekla, je ta stara nemudoma vstala in tekla po sok. Ali pa je naš tamal pustu kakšno lopatko na travniku, mu je tako ukazala, naj jo gre iskat, unim pa ni bilo treba nič. No, kot sem že rekla, se je sčasoma tudi meni zdelo to neumno, pa tudi otroka sta opazila to razliko. Mislm, sej ne vem, kaj je bolje, mislim, da sta ta staradva mal tržena. Po moje delata to prav zanalašč.!
|
|
|
|