POROD PRED, NA ALI PO ROKU? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> POROD PRED, NA ALI PO ROKU? (30.7.2006 14:25:02)

JAZ BI VAS PA PROSILA ČE MI LAHKO RAZLOŽITE TISTE KI STE RODILE KAKŠEN DAN PRED ROKOM, ALI VAM JE G KAJ OMENILA, DA BI LAHKO RODILE PREJ, KAKO DOLGO VAS JE ŽE PREJ MATRALO IN NA KAKŠEN NAČIN? KAKŠNI SO BILI TISTI ZNAKI KI STE VEDELI DA NEKAJ POMENIJO IN KOLIKO DNI PREJ. ENAKO PROSIM ČE MI LAHKO POVESTE KAKO JE S TEM PO DATUMU PORODA, ČE STE ZAMUJALE. HVALA VSEM!!!

Gina -> RE: POROD PRED, NA ALI PO ROKU? (30.7.2006 14:36:08)

Prvič so se bali, da bom prej rodila, ker sem ves čas krvavela, pa posteljico imela nizko.  bila sem menda kake 10 dni prej odprta en prst, 1 dan po pdp se mi je čep fejst odluščil, tako da se mi je kri ulila, pa so mi rekli, naj pridem takoj v porodnišnico, ker so se bali, da je kaj narobe in sem na umetne popadke rodila v treh urah in pol.

Drugič sem bila 14 dni prej odprta kak prst, ves čas mi je trebuh otrdeval vse dni, ponoči en dan pred pdp sem dobila neredne amapk močne popadke, zjutraj se mi je spet kri ulila, klicala sem v porodnišnico in jim razložila, da je bilo prvič isto, pa so rekli spet prec pridi in ker sem bila odprta 4 prste, so me obdržali. Po predrtju plodovnice, sem spet dobila svoje popadke in rodila.

Tretjič sem bila 14 dni prej odprta kak prst , en teden pred pdp pa 3-4 prste (spet krvavela ves čas, posteljica nizko, rizična nosečnost, nevarnost za prezgodnji porod). Trebuh mi je otrdeval, popadkov pa od nikoder. 5 dni čez rok mi je ponoči začela voda odtekat po decilitrih in sem počakala do zjutraj, ker so mi tako ali tako rekli, naj tisti dan pridem. Pa sem šla.

Torej jaz sem takrat, ko so se bali, da bom rodila prej, rodila čez rok, ko pa je bilo vse ok, pa tik pred rokom.

SašaR -> RE: POROD PRED, NA ALI PO ROKU? (30.7.2006 15:06:13)

Dobila popadke v 32.tednu. Odprta nisem bila, mala se je spustila. Popadke so ustavili. Ležanje do poroda. Ves čas so se bali, da bom rodila prej. Če bi mi voda takrat odtekla, naj bi rodila v zelo kratkem času. Ker sem bila pridna sem res ležala in na PDP mi je odtekla voda. Bebica je bila velika in se ni pravilno spuščala po porodnem kanalu, zato sem se počasi odpirala in rodila drugi dan.

Meni so glede na UZ med nosečnostjo vesčas govorili da bo kakšen dan prej, glede na velikost bebice. In rodila se je en dan čez.

lin -> RE: POROD PRED, NA ALI PO ROKU? (30.7.2006 15:27:45)

Nevem kaj naj ti rečem, samo pomoje je zelo težko v naprej napovedat.
Jaz sem imela dan pred rokom ful popadke da me je dragi odpeljal v porodnišnico kjer so me zadržali in mi rekli da bom sigurno še isti dan rodila.Popadki so se stopnjevali do večera, ponoči se je pa vse umirilo,tako da so me pol drugi dan na lastno željo odpustili domov  in sem se vrnila šele čez 11 dni,se pravi sem rodila šele 11 dni čez rok in to brez nobenih popadkov ,mi je pa voda odtekla.
Popadke sem dobila šele v kopalnici kjer te priprtavijo za porodno.Pršla sem odprta 2 cm po 20 min v kopalnici(klistir,britje)sem dobila še popadke na 1,5 min tako da ko sem pršla v porodno sem bila odprta že dobrih 7 cm in v pol ure sem rodila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image],upam da bo v drugo (ko bo)še hitreje!

lin -> RE: POROD PRED, NA ALI PO ROKU? (30.7.2006 15:29:33)

Aja ,pa srečno pa nič bat!Ko zagledaš svojega sončka so vse "muke"pozabljene!

bebe&jaz -> RE: POROD PRED, NA ALI PO ROKU? (30.7.2006 15:38:27)

V šoli za starše ti bodo podrobneje razložili, kakšni so znaki in kdaj je potrebno v bolnišnico. Ali pa vprašaj ginekologa, če imaš pomisleke. Drugače npr. 2 tedna pred predvidenim datumom poroda niti ne šteje več, da si rodila prezgodaj, tako da nekaj dni ne pomeni nič... Sem pa sama rodila 12 dni pred porodom. Znak za začetek poroda je bil jasen - odtekla mi je voda v ogromni količini in na poti v porodnišnico so se začeli tudi popadki, ki pa so npr. med klistiranjem ponehali in so bili za porod potrebni umetni...

Anonimen -> RE: POROD PRED, NA ALI PO ROKU? (30.7.2006 16:10:35)

Jaz sem imela blažje popadke dva dni. A ker je bil to moj prvi otrok, sploh nisem vedela da so. Vendar pa se nisem odpirala.
No še 12 ur pred porodom sem veselo hodila po Ljubljani in kupila računalnik. Zvečer pa se je dejansko začela muka. Hude bolečine v spodnjem delu trebuha. In sploh nisem hotla it, a me je moj skoraj prisilil češ "ne morem te več poslušat kako javkaš".
In to je to. Prišla, bila odprta 6 cm in v 1,5 ure rodila.
P.S. Štiri dni pred rokom.

irena111 -> RE: POROD PRED, NA ALI PO ROKU? (30.7.2006 16:28:24)

jaz sem rodila 4 dni po roku, ker je imel ze bolj malo plodovnice. torej so vse umetno sprozili. zelim ti cim bolj naraven porod!

tesa -> RE: POROD PRED, NA ALI PO ROKU? (30.7.2006 16:31:53)

Jst sem 3x rodila in vsakič je bilo isto. Kar precej po roku, vsakič so mi dali umetne popadke. Prvič je trajalo kar precej časa in je bilo hudo, drugič in tretjič pa bp.

laluna -> RE: POROD PRED, NA ALI PO ROKU? (30.7.2006 21:22:14)

Jaz sem rodila 9 dni pred rokom. Zadnje dni sem pač bolj poslušala svoje telo. In tisto noč sem pogosto hodila na stranišče - enostavno me je skoraj vsake pol ure tiščalo na blato in vodo - potem pa nič. In sem si mislila, da je to to. Pa hlačke so postajale mokre - voda mi je počasi odtekala. Pa se šla v bolnico. Dali so mi umetne popadke, ker svojih nisem imela nič in po 4. urah  čistih umetnih popadkov sem rodila. Rodila sem prvič. Baje za prvič dovolj hitro, a umetni popadki so zame bili grozni. Sedaj sem 2. noseča, rok poroda imam  v začetku oktobra. Bom pa še enkrat dala to skozi.

Pupica -> RE: POROD PRED, NA ALI PO ROKU? (30.7.2006 21:41:53)

1.G ni nič rekla da bi kej prej rodila. 2 dni pred porodom, sem namreč mela pregled. Rodila sem 3 tedne pred rokom, punco težko 3200g.Matral me je le na dan poroda, in sice rbolečine v križu, ko sva se z lubijem peljala domov nisme mogla več najti ugodnega položaja za sedenje v avtu.Na konc sem mela sedež v legenzic položajo, pa mal sem že jamrala in klela zraven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image](to je blo ob 16h, ob 20h mi je voda odtekla.

2.En dan sme šla na CTG in prgled(sicer izvenredni zarad bolečin v trebuhu). Nič ni rekel G da bi kej prej blo.No čez 12 ur mi je odtekla voda. Rodila sem 14 dni prej(po izračunu zadnje M), ker pa je G upoštevala da sem v prvo prej rodila je napisala PDP ravno na ta dan.Rodila sme fanta težkega 4020.Zvijal me je pa že cel mesec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]No to glih ne, ampak po pregledu, ki je bil ob 11h zjutri sme mela cel večer popadke, ampak redke, vmes so bilo le enih 5 ornk, tko da s emi je kr zdelo da se neki prpravlja.

Bonnie_RR -> RE: POROD PRED, NA ALI PO ROKU? (30.7.2006 22:10:45)

Jaz imam pregrado na maternici in me je moja ginekologinja (potem pa še ginekologinja na nuhalni v lj.) že na začetku nosečnosti opozorila na možne zaplete, kot so: spontani splav, nepravilna lega otroka, prezgodnji porod.

Pregrada je sicer onemogočila pravilno lego otroka, zato je imel medenično vstavo in sem rodila z napovedanim CR 2 dni pred rokom, vendar drugače ni bilo hujših zapletov.
Na dan poroda naj bi CTG zaznal neke popadke, vendar jih jaz nisem čutila. Mogoče bi se tudi po naravni poti porod začel isti dan...

Lp

laluna -> RE: POROD PRED, NA ALI PO ROKU? (31.7.2006 0:47:04)

Anonimen, a ti si pa rodila točno na datum poroda ali pa še nisi rodila?

Anonimen -> RE: POROD PRED, NA ALI PO ROKU? (31.7.2006 8:30:10)

NE NISEM ŠE PDP IMAM 16.8, PA DOBIVAM ZVEČER POPADKE NA 15 MINUT, KI PA TRAJAJO ENO URO, POTEM PA JE VSE MIRNO. BI BIL LAHKO TO KAKŠEN ZNAK, DA BI LAHKO PREJ RODILA? TI POPADKI SE DOGAJAJO ENE TRI DNI, PA DRISKO TUDI IMAM ZELO MOČNO.
HVALA ZA ODGOVORE. KOMAJ ČAKAM DA GREM RODIT

Anonimen -> RE: POROD PRED, NA ALI PO ROKU? (31.7.2006 10:07:11)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

NE NISEM ŠE PDP IMAM 16.8, PA DOBIVAM ZVEČER POPADKE NA 15 MINUT, KI PA TRAJAJO ENO URO, POTEM PA JE VSE MIRNO. BI BIL LAHKO TO KAKŠEN ZNAK, DA BI LAHKO PREJ RODILA? TI POPADKI SE DOGAJAJO ENE TRI DNI, PA DRISKO TUDI IMAM ZELO MOČNO.
HVALA ZA ODGOVORE. KOMAJ ČAKAM DA GREM RODIT

kakšne 2-3 tedne prej se mi je to dogajalo vsak dan. Meni so prišli popadki že na 5 minut pa potem po eni uri nehali. Rodila sem pa teden dni pred rokom. Pa par dni pred porodom so lažni popadki prnehali. TAko da na dan poroda sploh nisem vedela, če je to to. Sem šla vseeno v porodnišnico in sem potem rodila. Se mi je pa tudi 2 dni prej odčepil čep.

Anonimen -> KDAJ PRVI DNAR ZA PORODNIŠKO=? (31.7.2006 11:39:44)

PUNCE, LDAJ STE DOBILE NAKAZANO PRVO PORODNIŠKO? MESEC PO ROJSTVU ALI KAKO. JAZ NISEM V SLUŽBI BOM DOBIVALA TEH 40.000 AL KOLIKO JE.

KIRA -> RE: KDAJ PRVI DNAR ZA PORODNIŠKO=? (31.7.2006 11:44:11)

a nisi prejela odločbe CSD??? tam ti vse piše.

Stran: [1]