|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   trajanje podoja
29.7.2006 17:44:13   
tita2006
Punce povejte mi prosim koliko časa traja vaš podoj, kajti midva z moji fantkom ne opraviva prej kot v eni uri.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: trajanje podoja
29.7.2006 17:51:19   
maca24
Meni je patronažna rekla, da se mora zdrav otrok najesti v 20 minutah in če imam seveda dovolj mleka. Seveda sva midva vse skupaj včasih malo podalšala, vendar ne na več kot pol ure. 15 minut na eni strani in 15 minut na drugi strani. Otrok je bil sit in je lepo pridobival na kilogramih. Vse kar pa traja več kot pol ure pa je samo cartanje, ali pa nimaš dovolj mleka. Preveri tako, da mu ponudiš malo prilagojenega mleka. Če spije več kot 20 ml je še lačen. Tudi jaz sem tako preverjala, sicer smo zlili dosti tega dragega prilagojenega mleka vstran zaradi tega, pa sem vsaj vedela, da je otrok sit in mu nič ne manjka.

_____________________________

Ko se lestev prevrne, vsak ve, kako ne bi smela biti postavljena.

(odgovor članu tita2006)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: trajanje podoja
29.7.2006 18:11:20   
Seven*
Eni otroci sesajo zelo intenzivno in isto kolicino pojedo v 10 minutah, eni pa so pocasni jedci in jedo tudi po pol ure ali vec.. Niti eno niti drugo ni narobe. Otroci so si razlicni, tako kot odrasli. Ce bo otrok veliko na prsih, bo stimuliral proizvodnjo mleka in bo mleka zato vec. Dolzine podoja ne mores definirati. Ravnaj se po obcutku.. A ti tudi jes tocno 15 minut? Zaupaj sebi.. Vecina novopecenih mamic prvi mesec prakticno nonstop doji.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu tita2006)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: trajanje podoja
29.7.2006 21:02:21   
fuzzy
Tudi pri nas traja podoj cca. 1 uro. Na začetku sem se še obremenjevala s tem in poskušala user posted image navaditi na 'predpisani čas dojenja', potem sem pa obupala. Se pač crkljamo user posted image . Sicer je to moj prvi user posted image , ampak vseeno vedno bolj ugotavljam, da se je treba prilagajati. Ko smo enkrat poskusili user posted image prilagoditi nam (zbudili smo jo za kopanje), nismo spali do 5ih zjutraj...
Smo pa imeli celo štalo, ko se kar naenkrat ni hotela dojiti in je z rokami divje opletala okoli sebe in tulila na ves glas. To se je zgodilo okoli 10 tedna. Mleko imam (mislim, da dovolj, ker lepo napreduje), pa tudi ko se je pomirila, se je normalno dojila naprej. Zadeva se je ponovila še naslednji večer (obakrat smo bili na obisku, ampak prej dojenje med ljudmi ni bilo nikoli problem). Zdaj pa se že več kot 1 teden spet normalno dojimo. Se komu kaj sanja, kaj bi lahko bil razlog?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: trajanje podoja
29.7.2006 22:13:40   
livia
Škoda, ker nisi napisala koliko ste stari.
Pri nas je bilo tako, da je na začetku trajalo tudi uro in več.  Sedaj, pri skoraj 4 mesecih, pa včasih 20 minut, včasih 10. Če pred podojem malo odspi ima več moči in bolj potegne in se prej naje.
Vse kar ti lahko povem je USTRAJAJ in POTRPI, saj bo kmalu bolje.

(odgovor članu tita2006)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: trajanje podoja
29.7.2006 23:04:55   
Ro-La
moja pupa je brzinska 5- 10 minutuser posted image

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu tita2006)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: trajanje podoja
29.7.2006 23:08:42   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: Ro-La

moja pupa je brzinska 5- 10 minutuser posted image


Naš je tudi tak. Pa taprvi je bil isti. Raje 5 kot 10 minut.

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: trajanje podoja
30.7.2006 0:10:43   
eva1
Pri nam je od rojstva naprej jedel nekje 15-25 minut! 

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: trajanje podoja
30.7.2006 9:00:50   
lenika
Ja, nič nisi napisala koliko je tvoj user posted image  star.
Na začetku bi  naš lahko bil tudi cel dan na prsih, tako, da niti ne vem koliko časa je trajal podoj. Sedaj je star 2,5 meseca in se naje v 10.15 minutah, jemo pa na 3 ure.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: trajanje podoja
30.7.2006 21:33:54   
Jenny*
Moj mali tudi je po 1 uro, pa sva se kar navadila na to. Vmes berem forume on pa lepo počas papa in lepo uživava, čeprav kaj velik drugega potem ne morem postoriti. In sem s tehtanjem ugotovila, da ne dobi vse kar poje že na začetku dojenja, ampak tudi še proti koncu, če razumete, kaj hočem povedat. Pa mi je tudi patronažna rekla, naj ga dojim max. 15-20 min na vsaki strani, če je še lačen pa dodam. Pa sem raje še naprej delala po svoje oz. se prilagodila malemu. Če bi jo pa poslušala bi pa verjetn morala še velik več dodajat kot sedaj (2x po 60ml)

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: trajanje podoja
30.7.2006 21:49:10   
kapesanta
Sem že pri mesečnicah spraševala glede tega, pa bom še tukaj napisala, ker je glih enaka tema.
Mi smo zgleda zelo leni in dolgo dojimo - če samo pol ure pije, že gledam če je kaj narobe. Običajno dojim od 45 minut do ene ure, s tem da intenzivno vleče kakih 10-15 sekund in potem toliko časa počiva. In to cel podoj - na začetku mogoče malo dalje vleče in krajše počiva. Tako vedno zaspi in sam izpusti bradavico. Če pa vidim da preveč počiva (če kake pol minute počiva in samo enkrat dvakrat potegne), moram na silo izvleči bradavico in potem zaspi).
Pa pri vas? Ali kaj bolj intenzivno sesajo?
Sem v začetku poskušala z 20 minutam, pa smo imeli samo kričanje, ker je bil lačen.

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Jenny*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: trajanje podoja
30.7.2006 22:05:54   
Anonimen
Prva dva meseca približno 20 minut.
Potem pa bolj na hitro, ca 5-10 minut.

(odgovor članu tita2006)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: trajanje podoja
30.7.2006 23:24:39   
SU
Tudi midva sva ga kar nekaj mesecev sračkala na fotelju za dojenje, tudi vedno po eno uro. Nekje sem prebrala, da obstajajo različni "tipi" otrok-glede na to kako vlečejo med dojenjem--nekateri pač pridno, hitro in močno; drugi se pa bolj crkljajo, počasi in tako "na lagano" vse skupaj počnejo. Očitno sta najina fantka takšna...user posted image  Oziroma Maj je okrog 3.-4. meseca začel bolj pridno vleči in sva končala nekje v 5ih-15ih minutah. Ti kar uživaj v crkljanju, saj bosta hitro na teh 10ih minutah...LP, Saša

_____________________________



(odgovor članu tita2006)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: trajanje podoja
31.7.2006 12:06:28   
Irisa
Tudi pri nas je trajalo v začetku dojenje celo večnost 1,5 h, potem pa še umeten dodatek. Tdi meni je patronažna svetovala, naj dojim le po 15 minut na vsaki strani, vendar sem z tehtanjem ugotovila, da nekaj poje tudi še po 30 minutah in sem tako vztrajala. V začetku (prvi mesec) sem skoraj vsak obrok dodajala, potem dolgo samo zvečer, s tremi meseci pa se je zgodil prevrat-nič več ne dodajamo. Včeraj se mi je celo zgodilo, da je jedla en obrok iz ene, potem drugi iz druge. Res, trije meseci so bili zame zelo naporni. Povsod sem brala, da ko enkrat začneš dodajat, dodajš vedno več. Pa ni res! Zmočno voljo se da. Jaz sem si potem še po vsakem obroku se izčrpala mleko (po 1,5 h dojenja), saj je mala prej zaspala. Črpanje je trajalo od 30, zvečer 60 minut. Lahko si samo izračunate, kaj sem delala cel dan! Poleg tega sem našo punčko tudi ves čas hranjenja tehtala-koliko je pojedla ter zato, ker se je tako zbudila in smo lahko nadaljevali s hranjenjem (ni dovolj pridobivala na teži).Postopoma sem opustila umetni dodatek in ga zamenjala z mojim dodatkom. Zadnji mesec sem si redno črpala samo zvečer pred mojim spanjem. S tremi meseci pa sem prenehala tudi s tem. Zadeva funkcionira. Punce, potrebno je veliko truda, a se izplača! Pozabila sem še omeniti, da pijem ogromne količine vode-po vsajkem podoju minmalno 0,5l, v vročini 0,7 l, tako da pridem tvčasih tudi čez 4 litre.Sedaja pa jem tudi veliko lubenic.Pri treh mesecih in pol sedaj traja najin podoj od 15-40 minut in zdi se mi, da sem v nebesih. Mala je še vedno zaspanka, a je močnejša in uspe v tistih minuh, ko ne spi, več pojesti.
Verjemite, tudi jaz sem obupovala in si rekla, da sem pač ena tistih, ki nimajo mleka, a sem uspela. Vsem mamicam, ki imajo težave z dojenjem želim železno voljo. Mislite na to, da bo vsak teden (žal gre počasi) bolje.

(odgovor članu tita2006)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: trajanje podoja
31.7.2006 13:16:21   
TiaSara
Jaz pa sem našemu omejila podoje na max pol ure. Samo enkrat do sedaj sem mu pustila jesti več (star je dva meseca), ko sem ga želela s tem uspavati. In res je celo uro vlekel in tudi še jedel. Ampak fant kljub temu zelo lepo napreduje - sedaj ima na začetne 3kg že 2,5 kg gor. Razlog za omejevanje so bile zelo boleče bradavice in od začetka sem se že malo bala, če res dovolj dobi. No sedaj ga povsem mirnega srca odstavim po pol ure, če ne zaspi že prej. Itak pa sem ga enkrat tehatala in videla, da je pojedel 80% celotne količine v prvih 10 minutah. Pa se mi sploh ni zdelo, da bi kasneje kaj manj jedel. Sedaj vidim, da intenzivno je kakih 5-10 minut, vse ostalo pa je crklanje. No, malo mu tudi tega privoščim, potem pa se gremo crkljat raje na kakšne drugačne načine.

(odgovor članu Irisa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: trajanje podoja
31.7.2006 16:43:54   
SaaS
Pri prvem je tudi pri meni trajalo dolgo. Med dojemjem je spal, tako da sem ga morala ves čas buditi in vzpodbujati. Ker je ogromno polival, sva vmes še kupčke podirala. Vmes se je tudi pokakal, tako da sva se včasih previla po dojenju, včasih pa že vmes. Vse skupaj je trajalo več ko eno uro, uro do uro in pol. Meni se je zdelo da non stop dojim in previjam.
Zdaj pri drugem pa opraviva veliko hitreje. 15 - 20 minut dojenja, potem pa še previjanje in smo fertik.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: trajanje podoja
31.7.2006 20:13:39   
LanaM
Pravijo, dsa se otrok naje v prvih 15 mninutah, potem pa se crklja.

(odgovor članu tita2006)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: trajanje podoja
1.8.2006 18:09:24   
Pupica
Pri starejši sem dojila vsakič 1 uro. Je jedla počas, z užitkom in velik  cartanja.
Drugi poje v 10 min, razen zvečer...takrat se crklja tut po uro in pol...pa zjutri, če se nama še ne da ustat, ker se zbudi okol 6h pa se potem še kakšno urico cartava...

(odgovor članu tita2006)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: trajanje podoja
2.8.2006 9:16:13   
Eviii
na začetku smo tudi mi bili na enournih podojih (včasih tudi dlje). nikoli mu nisem joške jemala iz ust. vedno sem ga pustila, da dokonča. zadnje cajte se dojimo približno 5-15 minut na dve uri. je imel pa do nedavnega preskok v rasti in je bil cele dneve na joški. ja, pa kaj čem... sej zato smo pa doma na porodniški, da skrbimo za naše male škrate user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: trajanje podoja
2.8.2006 14:04:55   
Alisa
En podoj cca od 15-20 min, nato podiranje kupčka in nato še eno rundo, tko da res pride ena ura.

_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: trajanje podoja
2.8.2006 15:01:38   
mml
prve 3 - 4 mesece 15 minut in še kaj zraven na vsaki strani, vmes podiranje kupčka, kar je zneslo nekje 45 minut. Potem pa iz meseca v mesec krajše, sedaj smo nekje na 5 do 10 minutah (včasih tudi manj), odvisno od lakote

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: trajanje podoja
2.8.2006 15:47:19   
monja79
Tudi mi smo med tistimi z dolgimi podoji. Že od vsega začetka se dojiva po eno uro in ves ta čas lepo enakomerno vleče. Si vzame čas za svoj obrok in lepo počasi papcauser posted image . Samo v tej vročini je včasih kratek, ker je samo žejen in ima že po dveh, treh minutah dovolj.

Eni tako, drugi drugače - otroci so si različni!

(odgovor članu tita2006)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: trajanje podoja
2.8.2006 16:53:10   
PBJ
Tudi moj se je prva dva meseca dolgo dojil - včasih tudi čez uro. Se mi je zelo, da ga samo dojim. Pa so mi nekateri govorili: "Kaj, že spet se doji? in "Nimaš dovolj mleka." - vedela pa sem da ga imam in sem vztrajala. Splačalo se je in mleka imam dovolj še sedaj, ko je moj sinek star skoraj 13 mesecev.

Naslednje mesece, pa so se podoji začeli skrajševati.
Prvi mesec user posted image išče poleg hrane tudi mamino bližino. Poglej, kako dolgo otročiček živi v maminem telesu, kjer je hrane dovolj ob vsakem trenutku, pa še tako toplo jim je,  potem pa je naenkrat vse drugače. O tem sem večkrat razmišljala in bilo mi je lažje.

Na začetku je bilo tudi meni naporno, a pri srcu vseeno neizmerno lepo.

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu tita2006)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?