Anonimen -> Ali ravnam prav? (29.7.2006 0:17:14)
|
Moj dveletnik hodi v vrtec, vsak dan je bil vajen otrok. Toda nikoli se mi niso smeli preveč približati, ker je bil jok na sporedu. To mi je vzgojiteljica večkrat povedala in ko sem jo vprašala, kaj naj naredim, je rekla, da nič, ker bo to minilo samo po sebi. Danes sva bila na igrišču in res se mu je približala enako stara deklica, ki jo pozna že vsaj eno leto, saj se skupaj igramo. Deklica je želela njegovo kosilnico oz. se je vsaj dotaknit, ne da bi mu jo izpulila ali bila kakorkoli nasilna. Samo postavila se je ob Davida in dala roko na ročaj kosilnice (igrače). Mali pa v gromozanski jok, da ga je vso dvorišče gledalo. Enostavno nisem vedela, kaj mu je. Potem mi je druga mamica, ki je vse to opazovala iz okna, povedala. Malega sem stisnila k sebi, ker nisem vedela, kaj naj, kako naj odreagiram. Povedala sem mu, da mu deklica ni želela nič slabega in še njo potegnila k sebi ter vsakega cartala na svojem kolenu, saj sem imela občutek, da bo tudi ona zajokala. Malemu sem poskušala obrazložit, da se je samo želela igrati skupaj z njim in nič drugega. Kako naj odreagiram naslednjič? Naj ga potolažim, obrazložim ali pustim jokat in ignoriram? Bojim se, da bi se to nadaljevalo v še slabšo smer, da bi potem skoz iskal zavetje v meni in da bi postal pravi "tožen groš", ki za vsako malenkost skače mami v naročje. In sploh, a sem ravnala prav? Prosim, zanimajo me vaša mnenja. Kakršna koli bodo že.
|
|
|
|