dulcinea -> Vrnila sem se s Korčule (28.7.2006 22:55:18)
|
Živjo! Včeraj zvečer sva se z lubijem vrnila s Korčule. Bilo je tako dobro, da bi ostala kar tam. No bilo je pa takole: V petek (14) malo pred polnočjo sva se odpravila. Ob 4.30 sva bila v Splitu in čez kako urico v Drveniku. Trajekt je bil že sito poln (dve uri do odhoda), zato sva morala v naslednjo luko (še ena ura vožnje). Tudi tam je bil že en trajekt poln, vendar pa je šel naslednji čez dobri dve uri in ne tako kot v Drveniku kjer pelje samo 3krat na dan. Torej sva čakala na ta trajekt. Z njim do polotoka Pelješac, nato čez njega spet na trajekt. Spet čakanje. VROČINA, midva pa brez klime v avtu... Savna... Prideva na Korčulo ob dveh popoldne. Se peljeva v Brna, kjer si ej moj dragi zamislil, da bi bila. Dol sva šla namreč na blef, brez rezevracije. Imel je le stik, ki pa je bil prost šele od nedelje pa še tega ni rezerviral. Greva do njega in nama je dve uri iskal kak prostor po celem mestu, da bi tam prenočila eno noč. Nazadnje nama je uredil kar pri njemu, saj so eni gostje napovedali prihod šele naslednji dan. Super. Naslednji dan sva se preselila v drug apartma. Tam sva bila do četrtka. Bilo je super.Morje 15 metrov od vrat. Šefe zakon. Dvakrat so naju peljali na ribolov, nama potem spekli ulov. Super. Res je, kar so rekli na forumu, da ni nočnega življenja, vendar meni je bilo kul. Dvakrat sva šla v Korčulo in dvakrat v Velo luko, kjer je le bilo nekaj življenja tudi ponoči. Bila sva celih 14 dni brez televizije in radija (razen v avtu). Dvakrat sva si "privoščila" internet v mestu. V glavnem, bilo je res kul... Za nazaj nama je na avtocesti štekal avto. Ni kul. Gas mu je padel kar dol in ni šlo nikamor več. Pa spet šlo pa spet ne... Groza. Pred nama pa tunel z enim cestiščem. Sva se kar ustavila pred njim na enem prostorčku. Moj pa pojma nima o avtomobilih. No in so prišči vatrogasci. Edn je imel ravno tak avto doma in je neki naštelel gas. Pol je šlo normalno. Hvala prijaznemu gasilcu. Še so dobri ljudje :) Vmes sva se ustavila še v Splitu, ker nazaj grede sva šla na trajekt direkt do splita. Saj res, ugotovila sem, da imam morsko bolezen al kako se že reče, če ti je slabo na morju. Na trajektu ni blo nič za usest, ker je ves folk spal na klopcah. Je šu dragi v avto po ležalke in sva ležala kar na palubi. KUL. No tko sem vam malo naložila. Če se kateri da brat... LP, Dulči PS: A katera ve, kaj je en kip v Splitu v eni trdnjavi (blizu tržnice). Kot en čarovnik. Pa vsi se dotikajo njegovega palca na nogi. Uresničuje želje?
|
|
|
|