nemirno hranjenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


lenika -> nemirno hranjenje (28.7.2006 9:11:40)

Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je star 2,5 meseca. Že nekaj časa nima več velikih težav z napenjanjem, se je pa zadnje 3 dni pojavila težava pri dojenju. Skoraj pri vsakem dojenju je nemiren. maha z rokicami in nogicami, se odstavi in zopet hlasta proti dojki, vmes pa veliko prdi in velikokrat se tudi pokaka. Prej tega ni nikoli delal. Zanima me, če je možno, da je ta vročina oziroma sparina lahko za to kriva ozziroma zakaj ga je sedaj začelo napenjat med hranjenjem?
A ima še katera podobno izkušnjo?




živa -> RE: nemirno hranjenje (28.7.2006 10:31:45)

Ja. Pri nas se je to dogajalo predvsem zjutraj. Jaz sem ga stiskala k sebi, ga držala za rokice ... samo da sem ga toliko umirila, da je lepo pojedel. Vetrovi in kakanje so bili na dnevnem redu. Redil se je dobro, tako da se nisem sekirala. Pa tudi minilo je. dokler ni začel gledati okrog, ker je postal radoveden[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Lp,

živa




živa -> RE: nemirno hranjenje (28.7.2006 10:33:03)

Pozabila napisati še to - Bilo je pa to spomladi, ko ni bilo vročine. Po moje gre za fazo, ko se črevesje prilagaja vsej hrani, ki jo ti ješ.




tinkatonka -> RE: nemirno hranjenje (28.7.2006 11:02:00)

Pri nas je pa hranjenje ratala ena sama bitka. Parkrat mi je tako odrinil flaško (se ne dojiva), da je poletela par metrov stran. Ravnokar sem ga hranila, pa sva se spet borila s to flaško. Tko da sem ga dala kar v posteljico, zdaj pa nekaj jamra ven. Sploh ne vem kaj mu je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Pa je lačen ker že 5 ur ni nič jedel.  Vroče mu ni ker imamo v hiši hladno (24°C) ,ampak ko mu dam za jest pa samo flaško tepe in jo odriva. A je bilo pri kateri podobno? Tudi jaz bi potrebovala kak nasvet. 




MiaSophia -> RE: nemirno hranjenje (28.7.2006 11:10:57)

Čau,

lenika, welcome to the club[sm=smiley2.gif]. No, očitno imava iste peripetije...Tudi naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je začela mahat z rokicami, pa glavo sem in tja, pa eno rokico na dojko, pa me malo odrine, pa spet zagrabi..včasih tako maha z rokicami, da se mahne po glavi, tak da ji poskušam dat svoj prst, da ga prime..Najbrž bo res držalo, kar pravi živa.




monika30 -> RE: nemirno hranjenje (28.7.2006 11:52:18)

Tudi mi imamo podobne težave.  S tem da naš poleg brcanja in mahanja z rokicami še joče tak da mu je še bolj vroče. Ga moram prav dvignit in mal pocartat. Vem da imam mleka dovolj, ker mi potem teče, ampak on je enostavno preveč razburjen, da bi vlekel normalno.
Js mislim da je vročina in upam, da bo kmal boljš.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]





Bejba -> RE: nemirno hranjenje (28.7.2006 20:30:24)

Mi smo imeli tudi take probleme, ampak naš se je drl na vse grlo med hranjenjem, tako da sva se včasih hranla tudi po 45 minut, pa se ne dojiva.
In sem pisala sem na forum, pa mi je Faca lepo opisala kaj se dogaja.

Med sesanjem se črevo dojenčka začne krčiti, kar pri bolj občutljivih dojenčki povzroča bolečine oz krče. Zato se začnejo zvirati, prdeti, kakati ali jokati ter ne morejo normalno jesti.

Jaz sem po nasvetu Face iz tega foruma začela mojemu malemu dajati eno žličko probiotičnega jogurta (LCA), ki pomaga pri prebavi. Naj bi se lahko dalo eno žličko na dan od 1. meseca dalje. Nam je ful pomagalo, tako da lahko poskusite. Sedaj se redkokateri obrok zgodi, da ga ne poje lepo.
Potem pa smo prešli še na mleko BEBA, ki je tudi probiotično in je super.

Lahko pa je kriva tudi vročina, to pa presodite same. Če zraven joka in prdi ter nogica potiska k sebi, potem ga zvija. Če se samo zvija in odriva, pa je lahko kriva vročina [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

In še enkrat hvala Faci, ki nas je rešila muk [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif].

LP; Bejba




Stran: [1]