VAGINALNI PREGLED PROTI KONCU (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> VAGINALNI PREGLED PROTI KONCU (28.7.2006 7:52:49)

oj. prej je ena razpisala temo o pogostostih pregledov proti koncu nosečnosti pa sem zasledila da imate večina vaginalne preglede. zanima me kako to izgleda, ker namreč pravijo, da ti zadnje tri tedne naj nebi nič spodaj notri tiščali, ker ti lahko karkoli ranijo in s tem sprožijo porod. moja g. me nikoli ni pregledala naredi samo ctg, kjer vidi kako utripa srce in pa popadke, potem na pregledu pa otroka samo pogledame na ultrazvoku. a mi lahko katera prosim pove kakšen naj bi bil ta vaginalni pregled, kaj va,m delajo, ali samo pogledajo če ste odprte? naj povem še to, da je v celju ena g, ki je na takšen način da je vaginalno s škarjami brožala notri že veliko ženskam proti koncu in jim je v večini prožila porod ali pa velo še kaj dodatno zajebala. tako da me je kar malo strah. lepo prosim za odgorvore in lepo nosečnost vsem nosečkam!!

žarnica -> RE: VAGINALNI PREGLED PROTI KONCU (28.7.2006 8:11:28)

vaginalni pregled sem imela v 35.tednu, saj sem prejšnji dan imela popadke in mi je G "pogledal" , če sem se odprla. Ni mi tiščal nobenih škarij noter, ampak je samo s prsti probal.

Anonimen -> RE: VAGINALNI PREGLED PROTI KONCU (28.7.2006 8:12:14)

Mene je G vedno vaginalno pregled, tudi proti koncu. Pač običajen pregled. Se pa res ne spomnim, če je to naredil s tistimi kleščami. Se mi zdi, da ja. Ta moj G to pri vseh njegovih "pacientkah" počne, ima jih ogromno, pa nisem še slišala, da bi kdaj kaj bilo zaradi tega narobe. Mogoče je le una zdravnica tam pri vas bolj nerodna. Nič naj te ne bo strah, če G zadevo obvlada, kar jih velika večina, po moje skoraj vsi, potem res ne bi smelo čisto nič biti narobe. Moj G celo menda pravi, da prav zato mora pogledat, če bi kaj bilo narobe, da to ugotovi. Jaz sem mu zaupala, kar se tega tiče. Popolnoma, niti pomislila nisem, da bi to lahko bilo kaj nevarno.

cmokec -> RE: VAGINALNI PREGLED PROTI KONCU (28.7.2006 8:18:29)

Splišni, a imava istega G?

marita -> RE: VAGINALNI PREGLED PROTI KONCU (28.7.2006 8:54:58)

jaz sem imela samo na začetku 2 vaginalna pregleda in pa na koncu 7 dni pred rokom na mojo željo, ker me je v nožnici špikalo. Je rekla g, da je vse pripravljeno za rodit, rodila sem pa 2 dneva kasneje v 1,5 h. Če ji ne bi sama rekla, me vaginalno ne bi pregledovala, pa tud samo na lahko je s prstom na začetku potipala.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.7.2006 9:29:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

SaaS -> RE: VAGINALNI PREGLED PROTI KONCU (28.7.2006 12:32:30)

Jaz v nosečnosti nisem imela vaginalnih pregledov. Le en teden pred rokom, je pogledal (nobenih inštrumentov, le z rokami), koliko sem že odprta, ker sem že čutila popadke. Mi je pa rekel, da se zna zgoditi (ni pa nujno), da mi kmalu (v roku parih ur) odteče voda, ravno zaradi tega pregleda. No, pa mi ni. So šli popadki hitro naprej, ampak mehur so mi pa morali predreti. Rodila sem potem še isti dan (ampak po mojem ne zaradi pregleda).

Bonnie_RR -> RE: VAGINALNI PREGLED PROTI KONCU (28.7.2006 13:00:08)

Jaz proti koncu nosečnosti pri svoji ginekologinji nisem imela vaginalnega pregleda. Samo na 1. pregledu, potem me je pa na vsakem pregledu posebej vprašala, če bi bilo treba še kaj spodaj pogledat.

No, v 37. tednu mi je pa vaginalni pregled opravil dr. Pušenjak, ko sem bila v LJ na zunanjem obratu.

Tudi 1 dan pred porodom in na dan poroda nisem bila spodaj nič pregledana. Sem pa imela napovedan CR.

KIRA -> RE: VAGINALNI PREGLED PROTI KONCU (28.7.2006 13:02:01)

men je G reku, da se ne sme več vaginalno pregledovat - takoj ko se začne 7 mesec, ker bi to lahko nenamerno sprožilo porod.
sem se čist strinjala s tem, ker je men to vedno blo neprijetno. pregledi nasploh.

babylove -> RE: VAGINALNI PREGLED PROTI KONCU (28.7.2006 13:27:48)

Ja kako pa potem vaši ginekologi ugotavljajo zrelost materničnega vratu, če ga ne otipajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]?

Nea -> RE: VAGINALNI PREGLED PROTI KONCU (28.7.2006 13:38:18)

Meni od 32 tedna na vsakem pregledu naredijo CTG, malo ultrazvoka in se vaginalni pregled. Prej je G vedno preverjal, da slucajno nimam kaksno vnetje, ki bi lahko skodilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]... na zadnjih dveh pregledih pa samo z roko preveri ce sem kaj odprta.
Meni se to zdi OK, ker ves potem na cem si...

Kaze da vsi G imajo svoje pristope, ki so ocitno razlicni.

Edino cesar jaz vec ne bi dovolila svojemu G je da mi naredi PAP test na zacetku nosecnosti. To mi je pac v 7t naredil lani in sem takoj po prihodu domov zacela krvaveti. 3 dni kasneje sem imela splav. Ne vem ali je ta test povzrocil krvavitev, vseeno pa nikoli vec ne bi tvegala

ameli -> RE: VAGINALNI PREGLED PROTI KONCU (28.7.2006 22:38:53)

Jaz sem imela vaginalni pregled 2× na začetki. Potem mi je g pojasnila, da je pri tem pregledu obstaja možnost okužb in ga po novem ne opravljo več.

Anonimen -> RE: VAGINALNI PREGLED PROTI KONCU (28.7.2006 22:43:45)

IZVIRNO SPOROČILO: cmokec

Splišni, a imava istega G?

Ja, se mi zdi, da.

siniti -> RE: VAGINALNI PREGLED PROTI KONCU (29.7.2006 23:31:29)

a sem edina ki so jo vaginalno pregledali ob vsaki kontroli pri g.

jakaracman -> RE: VAGINALNI PREGLED PROTI KONCU (30.7.2006 10:43:12)

Mene je na začetku 2x pregledala vag. in na koncu, ko sem bila 3 dni pred rokom.Nisem imela nobenih težav.Meni se je to zdelo OK.

stuhica -> RE: VAGINALNI PREGLED PROTI KONCU (30.7.2006 13:41:49)

Pozdravlene!

no kar se tiče vaginalnega pregleda sem imela  v 6 mesecu enega zaradi čudnih bolečin ki sem jih čutla in je bilo le preventivno! Me j ebolel vse ko svina!

Zdej proti koncu nosečnosi pa me je moj G pregledal v začetku 37 tednada vidi če sem kaj odprta in smo bli še čist zabetonirani![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Potem pa še ta teden v 39 tednu 2x ravno zato da vidijo če se že kaj odpiram. V petek so mi ugotovil da sm odprta za 1 prst! Pregledal me je le z roko in mislim da sploh nimajo pr nas nobenih klešča al karkoli drugega!?  Me pa ta pregled boli fuul neomejeno in so me že spraševal akkao mislim rodit- tko da me je zmeri ful bl strah  a sem res tko občutljiva[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]! Kaj šele bo pri porodu potem!

Zdej pa čakamo da gremo rodit![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pa se bojim da se nam odpirala, no ja bom že tko kot os druge bomjet tud ja ven ga mormo spravt tega našga malega podnajemnika!

lp

Anonimen -> RE: VAGINALNI PREGLED PROTI KONCU (30.7.2006 14:21:37)

BABYLOVE, S PRSTI ŽE LAHKO TAKO NEŽNO Z INSTRUMENTI PA NE. KAJ PA ČE SI ŽE ODPRT, PA TI TISTE STVRAI NOT TIŠČI, POL LAHKO SPROŽI POROD. ŽE TAKO JE NA KONCU VSE BOLEČE IN ŠE BOLJ OBČUTLJIVO, KAJ ŠELE DA TI KDO KAJ BRSKA TAM SPODAJ.

Stran: [1]