petras -> študentke - zdr. zavarovanje otroka (22.7.2004 23:12:59)
|
Halo! Meni so na Vzajemni razložili, da načeloma mora biti otrok zavarovan po očetu, razen če se zaradi kakšnih posebnih razlogov starša dogovorita drugače. Ker je očka zavarovan samo kot občan, jaz pa sem kot študentka zavarovana po mami (in imamo vsi študentje avtomatsko dodatno zavarovanje), je nas mulc zavarovan po meni torej po moji mami, čeprav nisem samohranilka (poročena pa tudi ne). Nihče mi nikjer namreč ni z gotovostjo želel potrditi, da je otrok dodatno zavarovan do konca šolanja ne glede na obliko zavarovanja starša. Zato sem ga raje zavarovala po sebi, morala pa sem napisati izjavo za zavarovalnico, da sva se z otrokovim očetom tako dogovorila, ker "se nama zdi pač bolje". Tako bo ostalo dokler bom imela jaz status (imam podaljšanega absolventa, a računam da mi bodo na podlagi rojstnega lista podaljšali še za eno leto), potem bomo pa videli. Otrok je vsekakor lahko zavarovan po tebi, samo vztrajati moraš pri teh ukalupljenih birokratih. Zmeraj pomaga, če jim poveš da poznaš primer iz neke druge občine, kjer se je nekaj dalo urediti. To jih čisto zmede in začnejo raziskovati možnosti, lenobe. Če pa res ne bo šlo, pa se obrni na pisarno društva študentskih družin (ti poznajo vse finte) ali na študentsko pravno pomoč. LP
|
|
|
|