Pečena jajčka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Mala Vita -> Pečena jajčka (27.7.2006 12:17:50)

Kdaj ste otročkom ponudili pečeno jajčko?

Lp

Geja -> RE: Pečena jajčka (27.7.2006 12:26:18)

po 1 letu...
zaradi beljaka pravijo da ga naj ne bi jedel pred enim letom...
v rumenjak pa mu lahko namakaš kruhka...

Geja

srki -> RE: Pečena jajčka (27.7.2006 12:35:39)

Jaz sem mu ga dala pred enim leto, ampak samo rumenjak (zaradi pomanjkanja železa). Meni je sam dohtar rekel, da mu ga lahko dam.

BLAŽIKA -> RE: Pečena jajčka (27.7.2006 12:55:22)

Okrog enega leta in še sedaj pri 17 mesecih jih noče jest ne rumenjakov in ne beljakov.

TVN -> RE: Pečena jajčka (28.7.2006 13:27:50)

Jaz razmišljam, da bi ji kar ponudila. Nekaj grižljajev umešanega jajčka s kruhom je že pojedla z velikim navdušenjem, več se ji nisem upala dati. Rumenjak je že jedla, vse je bilo o.k., tako da bomo pri nas najbrž v kratkem poskusili s pečenimi jajčki.

Pia67 -> RE: Pečena jajčka (1.8.2006 21:55:07)

Se nikamor ne mudi, je še toliko zanimive hrane, da bo jajček v celoti počakal na kako pozno jesen. Res je, da je moja skoraj 11 mesečnica, že jedla npr. palačinke(z zelišči ali pa skuto, da ne bo pomote in zgražanja glede marmelade itd), vendar je notri bilo zelo malo beljaka. Jaz bi raje počakala.

NRMM -> RE: Pečena jajčka (1.8.2006 22:13:35)

Moja je stara dobrih 7 mesecev in že je pečeno jajčko. Beljak pojem jaz, v rumenjak pa ji namakam kruh in ga obožuje, trdo kuhan rumenjak ji dajem pa že od 5 meseca. Vsi priporočajo en rumenjak na teden predvsem za kri, pa ni važno v kakem stanju je, ali trdo kuhan, ali mehko ali pečen....

abi -> RE: Pečena jajčka (4.9.2006 12:43:15)

Ravno včeraj sem govorila z mamico 9 mesečnega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ,ki sta preživela 5 dni na infekcijski kliniki zaradi enega jajčka narejenega na oko.
Ker ni bil kuhan je vseboval ne vem več katero bakterijo, in posledica je bila krvava driska,bruhanje, temperatura, skratka nič dobrega- jaz bi samo kuhano jace- rumenjak- po enem letu pa kar.

piščanc -> RE: Pečena jajčka (4.9.2006 14:03:22)

mehko kuhana jajčka so zelo riskantna zaradi bakterij - bolje trdo kuhana ali zelo zapečena, na žalost

Stran: [1]