uvajanje jajčnega rumenjaka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

karla 04 -> uvajanje jajčnega rumenjaka (26.7.2006 14:12:31)

Zivjo!

Nasa punčka je dopolnila 8 mesecev in začele bova z uvajanjem rumenjaka. Kako ste ve zacele s tem? Kam ste ga umesale? Kolikokrat na teden? Ali se lahko trdo kuhan rumenjak shrani v hladilnik za kak dan ali ga je treba zavreci in vsakic ponuditi novega? Ostalo zelenjavo pustim v hladilniku 24h.

Hvala za odgovore in lep dan se naprej.

Karla

muha1 -> RE: uvajanje jajčnega rumenjaka (26.7.2006 14:19:51)

Jaz sem ji ga ponavadi zmešala med špinačo ali pa zakuhala juhico. Drugače pa smo mi pri osmih mesecih dajali že cela jajca: razni narastki, musaka,...

cmokec -> RE: uvajanje jajčnega rumenjaka (26.7.2006 14:22:46)

Jaz sem rumenjak prvič dala pri 9 mesecih. Sem pa vmešala samo rumenjak v cvetačno juhico in pustila, da je še par minut vrela. Ostanek jajca sem pojedla ali pa vrgla, shranjevala ga posebej nisem nikoli.
Nekaj jajčka dobi tudi v jušnih zakuhah.

dskubin -> RE: uvajanje jajčnega rumenjaka (26.7.2006 14:35:38)

Mi smo začeli po 7. mesecu 1x tedensko. Rumenjak sem zakuhala v juhico ali mineštro, ali pa če sem prej skuhala celo jajce, smo mi beljak pojedli v kakšni solati, njemu pa sem vmešala rumenjak med pire, zelenjavo,.. Takrat pa je že dobil tudi celo jajce kdaj v kakšni drugi hrani, npr. palačinkah, musaki,... tako da on ni pojedel celega jajčka ampak nekaj pa vendarle. pa nismo imeli problemov.

Anonimen -> RE: uvajanje jajčnega rumenjaka (26.7.2006 15:32:34)

Mi smo začeli z uvajanjem pri 7.m.

1.teden 1/4 rumenjaka
2. teden 1/2 rumenjaka
3. teden cel rumenjak

Maleal -> RE: uvajanje jajčnega rumenjaka (26.7.2006 17:20:27)

Jaz sem jajce skuhala in dala rumenjak med špinačo,1 krat na teden.

Nej -> RE: uvajanje jajčnega rumenjaka (26.7.2006 18:09:10)

Probali pri sedmih mesecih v špinači- rezultat fleki okoli ust v trenutku. Bomo kar počakali do 1 leta starosti. Čeprav je npr. tudi jajčne testenine in rezance v juhi pa ni nobenih posebnih reakcij[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

karla 04 -> RE: uvajanje jajčnega rumenjaka (27.7.2006 13:28:06)

Cau!

Danes se ponovno "javljam".
A je se katerega malcka po rumenjaku zvijalo?
Nasi sem ga vceraj prvic dala tretjino (bil je zelo mali jajcek) med zelenjavo in polento in je imela ponoci 2 uri probleme, ker jo je ful zvijalo. Pokakala je sele danes okoli 12h vcerajsnje kosilo in sedaj je bolje. Jaz sem skoraj 100%, da je zaradi rumenjaka.... Ne vem, a je imela se katera take probleme?
Moram reci, da ima nasa ze skos probleme s prebavo. Prve 4 mesece je imela mocne krce in se sedaj jo vcasi zvija, npr. po marelicah, hruskah... Z glutenom in mlecnimi izdelki se nisva zaceli.

Hvala za odgovore in lp, K

Stran: [1]