Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 26.7.2006 9:31:10
|
|
|
|
AnBan
|
Pri nas jih. Jaz ga tudi imam danes, pa so mi snoč pozabli "laufirat" . Drugač pa ne prav praznujemo, ampak samo toliko, da se spomnimo, kakšno malenkost kupimo, večer prej se ropota s pokrovkami in kuhalnicami (laufiara). Pri nas tega nismo počeli, je pomoje bolj gorenjska domena tole. Drugač pa moja tast in tašča bolj spoštujeta god kot rojstni dan. Pa vse najboljše Ani!
|
|
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 26.7.2006 9:34:58
|
|
|
|
Jutra
|
V ožji družini ja, ampak samo tako, da si podarimo kakšno malenkost. Hčerko smo dali krstiti na dan njene zavetnice, in ko bo spet njen god, ji bom tudi povedala kaj o pomenu tega dne, simboliki.
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 26.7.2006 9:41:06
|
|
|
|
modrooka
|
Tudi najina punčka danes goduje. Šli bomo k sv. maši v cerkev sv. Ane. In to bo to. lp
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 26.7.2006 9:41:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, spomnimo se vedno nanj in voščimo seveda, če pa slučajno pozabimo, nas teta opomni Kaj več pa ne. Pri nas pa "ramplajo" na predvečer.
|
|
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 26.7.2006 9:49:05
|
|
|
|
puncica
|
Tudi moja tašča in tast bolj spoštujeta god kot rojstni dan in tamala vedno kej dobi. Moji pa dajo isto veljavo godu kot rojstnemu dnevu. Za god pač dobi kakšno darilo, pa čestitke, kakšno torto pa je domena roj. dneva. A ja pa k maši je baje treba takrat it
< Sporočilo je popravil puncica -- 26.7.2006 9:50:00 >
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 26.7.2006 10:53:31
|
|
|
|
Blacky30
|
Mi praznujemo samo Nejcov god tako, da na kosilo ali žar povabimo njegovo botro z družino in babici in dedija. Pa kupimo mu tudi nekaj malega. Preživimo lep popoldan in to je to. Ostali v našem sorodstvu pa na god ne dajo nič.
|
|
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 26.7.2006 11:00:57
|
|
|
|
Udb
|
Mi ga praznijemo. Gremo k maši, darilo, tortica ali kaj drugega dobrega.
|
|
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 26.7.2006 11:18:18
|
|
|
|
HuAnita
|
Jaz ga imam tudi danes, ponavadi se vsaj mama spomni, no, danes se mi pa itak torte lušta, pa bom M. omenila
|
|
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 26.7.2006 11:31:17
|
|
|
|
Maxica
|
Čestitke vsem Anam! Drugače ga pa mi ravno ne praznujemo, se pa spomnimo in si poklonimo kakšno malenkost, aja, pa k maši je tudi treba iti na ta dan, ja.
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 26.7.2006 12:36:26
|
|
|
|
modrooka
|
Čestitke vsem Anam! Posebej lepe misli namenjam moji mali deklici!
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 26.7.2006 12:43:27
|
|
|
|
babylove
|
Kakšen pa je pomen tega , če mi lahko kdo razloži? Vem, da imaš god na tisti dan, ki na koledarju pripada svetniku, katerega ime oz. izpeljanko imena nosiš. V čem je pa potem finta, a da praznuješ dan svojega zavetnika ali kako? Odgovor na temo je pa menda jasen .
|
|
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 26.7.2006 13:05:40
|
|
|
|
kapica
|
Se dolgo nazaj,ko sem bila se otrok, se je tu pa tam se komu kaj cestitalo, ampak sedaj pa sploh ne.
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 26.7.2006 13:09:15
|
|
|
|
x_srečka_x
|
Pri nas pa nikoli nismo praznovali goda... Čestitke pa vsem ki danes godujejo
|
|
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 26.7.2006 15:29:49
|
|
|
|
mama54
|
Čestitke vsem ANA-m.Med njimi tudi moji mami,katera ima to ime že 76 let.
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 26.7.2006 20:09:36
|
|
|
|
2ursae
|
mi tudi praznujemo, malo manj slovesno kot rojstni dan, si pa čestitamo, podarimo kakšno malenkost in kupimo tortice. Pri moji mami so pa praznovali bolj god kot rojstni dan, je moj dedek rekel, da ima rojstni dan vsaka krava . Pa saj je nekaj na tem, ne ...
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 26.7.2006 20:26:19
|
|
|
|
Ancy
|
ne, nikoli jih nismo. SPloh nevem kdaj ga imam Verjetno takrat kot vse Ane, saj mam samo eno crko vec (anja) ]
|
|
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 26.7.2006 20:57:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Nimam pojma kdaj ga sploh mam. Nisem pa niti krščena, tako da mi najbrž sploh ne pripada! Ga ma pa tud moja mami danes, čestitam ji, ponavadi ko me sama spomni.
|
|
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 26.7.2006 21:55:45
|
|
|
|
valči
|
Jaz tudi imam danes god,na njega pa ne dam prav veliko.Starejši ljudje so god bolj častili,mlajša generacija pa ne najbolj..Jaz sem dve leti zapored pozabila na možev god ,on še na mojega ni.
|
|
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 27.7.2006 0:17:41
|
|
|
|
diva 4
|
naša punca tudi danes goduje .Mi se ponavadi spomnimo , pa si čestitamo , danes pa smo z babico, dedkom in prababico pekli na žaru.To pa bolj zato , ker smo belili stanovanje , pa nam je babi dva dni prostovoljno skuhala kosilo.
|
|
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 27.7.2006 8:58:52
|
|
|
|
Pilar
|
Nikoli. Tašča in svak mi pa vedno čestitata.
|
|
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 27.7.2006 9:27:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne, pri nas ne, Tibor sploh ni krščen. Jaz pa sem, pa vsako leto sproti pozabim, kdaj imam god. Mislim, saj vem, kdaj ga imam, 4. decembra, ampak še dva dni prej vem, potem pa se zavem, ko je teden že naokoli. Pa ne vem zakaj si želim, da bi se spomnila na god, enostavno kar si. Ti, Meta, vidim, da bo Neža, če bo princesa. A to ste že odločeni? Pa ne me narobe razumet, saj je ful lepo Neža, pa itak sploh ni važno, kaj je meni všeč ali ne. Ampak zadnjič, ko sem prebrala ime Polona, sem se prav nate spomnila. Pa potem sem se takoj spomnila še na ime Martina. Pa mi zdaj to že dolgo ne gre iz glave in sem mogla napisat. Aja, Martina mogoče zato, ker sta mali sestrici nad nami Meta in Martina, pa ful klepo skupaj paše.
< Sporočilo je popravil Splišni -- 27.7.2006 9:28:39 >
|
|
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 27.7.2006 9:30:18
|
|
|
|
Bubamaraa
|
Ne nikoli......včasih se spomni moja mami, drgač pa ne.....
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 27.7.2006 11:26:08
|
|
|
|
freyakali
|
Običajno ne... se pa mami spomni in mi kupi kakšno .
|
|
RE: Ali še praznujete godove? 27.7.2006 12:56:21
|
|
|
|
Anonimen
|
pri nas jih ne praznujemo...
|
|
|
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.