Kako povedati sinu, da babice ni več? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

bambolina -> Kako povedati sinu, da babice ni več? (26.7.2006 8:13:42)

Kako naj povem 2,5 letnemu sinu, da je babica umrla (živela v isti hiši z nami) in da je ne bo več?
Ali kar po pravici tako kot je in da je zdaj zvezdica na nebu ali angelček ali kako? Vsak nasvet dobrodošel!

nuala -> RE: Kako povedati sinu, da babice ni več? (26.7.2006 8:26:38)

Sama najbolje poznaš malega,
ampak jaz bi mu rekla, da je bila babica stara in da je umrla.

Vsak lahko glede na prepričanje pač, doda še, da je babi zdaj v nebesih in ga gleda, ali da je na nebu, ali da je zvezdica, ampak otroci so navadno realisti.

Anonimen -> RE: Kako povedati sinu, da babice ni več? (26.7.2006 8:44:18)

Izgleda, da nisi verna, sicer ne bi premišljevala tega o angelčkih, ampak bi najbrž tako rekla.
Jaz nisem verna in mi to o angelčkih ne bi šlo. Ker saj veš, potem je najbrž tisoč zakajev, na katere ne bi vedela odgovora. Jaz bi rekla, da je babica bila stara in/ali zelo bolana in da je zaspala in se ne bo več zbudila. Pokazala bi mu, kje je zdaj njen grobek in rekla, da tam v grobku lepo spančka in da ji bomo večkrat prinesli rožico in svečko ter se spomnili nanjo.
Lahko tudi rečeš, da sta se z babico zmenili, da bosta vedno, ko bosta na nebu zagledala najsvetlejšo zvezdico, pomislila nanjo in ji povedala, kako jo imata rada.
Pa moje iskreno sožalje.

noe -> RE: Kako povedati sinu, da babice ni več? (26.7.2006 13:04:17)

Se pridružujem predhodnici,moje sožalje[sm=rozica.gif]

x_srečka_x -> RE: Kako povedati sinu, da babice ni več? (26.7.2006 13:11:08)

Se strinjam s Splišni, moje sožalje

cmokec -> RE: Kako povedati sinu, da babice ni več? (26.7.2006 13:34:26)

Mi smo za babico razložili, da je postala angelček, ki zvečer, ko zaspiš, v posteljo prinese lepe sanje.

cmokec -> RE: Kako povedati sinu, da babice ni več? (26.7.2006 13:34:44)

Pa moje sožalje.

KBM -> RE: Kako povedati sinu, da babice ni več? (26.7.2006 13:38:58)

Moje sožalje - se pa strinjam s Splišni!!

mama54 -> RE: Kako povedati sinu, da babice ni več? (26.7.2006 15:18:08)

Se strinjam s Splišni.Je pa naša vnukica bila stara 3 leta,ko je umrla Oma-moževa mama-(smo živeli v isti hiši).Vnukica je želela  biti na pogrebu.Sprejela je smrt ome čisto nekaj normalnega,brez kakšne drame(seveda po predhodnem pogovoru).

Iskreno sožalje.
[image]http://www.ani3.dk/lys02/lys550/lys.gif[/image]

Anonimen -> RE: Kako povedati sinu, da babice ni več? (26.7.2006 16:36:11)

Bambolina, moje iskreno sožalje:

Dobro je, da se otrok od babice poslovi. Da ji da lupčka, da jo poboža,....
Če je to seveda mogoče.
Lepo se mi zdi kar je napisala Cmokec. Poskusi otroku dati nekaj "otipljivega", kar si bo lahko predstavljal.

Stran: [1]