|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bruhanje ob uvajanju
25.7.2006 16:34:32   
Darči76
Pozdravljene!

Včeraj sem poleg kašice začela uvajati tudi korenček in samo malo za okus krompirjev pire. Pa je naš mali tako po korenčku kot danes po pireju bruhnil kar precejšnjo količino .
Zgledalo je takole: ponudim mu hrano po žlički, vzame v usta, se nakremži, vendar pogoltne. Potem mu ponudim še malo, pa kot da ne bi hotel ali mogel požreti (zgledalo je na gnus) je premetaval po ustih, potem pa kar naenkrat odprl usta in bruhnil!
Me je zaskrbelo.....a je to normalno? Ker se je napenjal. A to pomeni, da še ni pripravljen?
Star je 5,5 mesecev....

Moram pa povedat, da s kašico nimamo nobenega problema.

A ima katera podobne izkušnje?

Zanima me tudi, ali ste user posted image  prvo gosto hrano pasirale ali samo pretlačile? Korenček je bil samo pretlačen, krompiran pa sem zmiksala s paličnim in je bil čisto kašast....

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bruhanje ob uvajanju
25.7.2006 18:57:07   
monja79
Nam sta patronažna in pediatrinja rekli, da naj bo krompir šele deseta zelenjava, ki mu jo ponudiš. To razumem, kot da naj bo krompir na jedilniku pri uvajanju bolj na koncu. Krompir je zelo škrobnat in kar težak za majhne želodčke.

Naš user posted image  je star 6,5 meseca in začne goltat kadar je hrana pregosta ali premalo pretlačena. Ponudi mu bolj redko in fino pretlačeno (bolj sok kot kašica). Pa jaz sem mu na začetku ponujala samo en okus - torej sam korerenček, bučke, cvetačo, kolerabo ...
Drugače se tudi naš na začetku, ko poskusi hrano, kremži, potem pa lepo poje. Pa še vedno ne mara dveh zelenjav skupaj zmešanih.

Veliko uspeha!

(odgovor članu Darči76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.7.2006 19:43:05   
Nej
Glede na to, da takoj bruhne po moje ni problem v krompirju ampak, ker je pregosto. Ponudi mu bolj tekočo. Jaz sem mu v pretlačen krompir (in tudi vse ostalo) na začetku dala svoje mleko (ker je se drugače davil)- je bil skoraj krompirjev sokuser posted image .
Na začetku naj bo vsa hrana bolj tekoča. Ampak ne predolgo (da se ne navadi), potem mu postopamo ponudi vedno bolj gosto in pretlačeno.

(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.7.2006 13:30:19   
Darči76
Ja, zgleda da je res bilo pregosto. Sem danes naredila bolj tekočo kašico in na fino spasirala, pa je fajn pojedel user posted image .

Ampak zanimivo: v posvetovalnici so mi rekli, da nič pasirat in redčit, da naj mu samo z vilico pretlačim, ker bo drugače zahteval samo kašasto oz. pasirano hrano in ne bo hotel jesti bolj grobo pretlačene hrane....

(odgovor članu Nej)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.7.2006 14:39:47   
Blink1
Eh svašta...naša se je tudi davila, pa sem pač bolj tekočo naredila

A po njihovem pa naj kar kozlajo al kajuser posted image

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu Darči76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.7.2006 16:47:33   
Bonnie_RR
Jaz mojemu user posted image tud še večino stvari spasiram. Ne vem, zakaj bi forsirala samo pretlačeno hrano, če se pa potem zraven skoraj zadavi in začne jokat. Drugače pa zelo lepo in brez problemov je.

Lp 

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.7.2006 22:17:22   
žanai
Ojla!

Pri nas je bilo enako.
Če bruha je edino logično, da na začetku uvajanja vse čim bolj pretlačiš in zmiksaš ter paziš, da ni pregosto. Eni otročki pač imajo s tem probleme in se bolj postopoma navajajo na drugačno konsistenco hrane.

Že navajanje na nov okus jim je lahko problem in šele, ko se ga navadi, ga lahko začneš navajati na manj pasirano hrano.
Fino je, da je hrana mehka in dobro skuhana- tako, da jo lahko dojenček stisne z jezičkom ob nebo, ker dokler še nima zadnjih zob, hrane ne more prežvečiti.

Jaz sem na začetku večino hrane zmiksala, eno žlico pa le pretlačila z vilicami in zmešala skupaj... postopoma se delež zmiksane hrane zmanjšuje... pač opazuješ, kako jo otrok sprejema... če ne gre, poskusiš spet čez nekaj dni...
Postopoma mu boš hrano rabila le še pretlačiti oz. po istem principu čez čas še to ne.

Saj bo! Pa dobro papajta! user posted image

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?