Nekaj vprašanj glede tiramisuja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Mala Vita -> Nekaj vprašanj glede tiramisuja (25.7.2006 16:21:33)

Najprej me zanima kakšen je ta sir mascarpone?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Ali naj ga iščem v trgovini tam kjer so mlečni izdelki oz.skuta?
Pa še tole: kakšna smetana je boljša za tiramisu - rastlinska ali navadna sladka smetana?

LP in hvala




Bubamaraa -> RE: Nekaj vprašanj glede tiramisuja (25.7.2006 16:26:49)

Mascarpone dobiš pri mlečnih izdelkih...Ampak raje vprašaj prodajalko, če ga sploh imajo, ker se ga pri nas dobi zelo težko.......Glede smetane pa jaz uporabljam alpsko sladko smetano za stepanje in je super.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Nekaj vprašanj glede tiramisuja (25.7.2006 20:42:16)

mascarpone sir dobiš v vsaki merkatorjevi trgovini in tudi v Sparu. Najdeš jih tam, kjer so margarine, maslo, siri.

Jaz dajem rastlinsko smetano, ker je bolj trda in ko dodaš smetano v mascarpone, je bolj kompaktno - se ne sesede skupaj.




babylove -> RE: Nekaj vprašanj glede tiramisuja (25.7.2006 22:15:35)

Jaz pa ne delam s smetano, samo sneg iz beljakov naredim.




pina-1 -> RE: Nekaj vprašanj glede tiramisuja (26.7.2006 8:55:24)

namesto maskarponeja lahko dodaš tudi philadelphijo. pride tudi dobro... jaz ponavadi uporabljamm rastlinsko smetano, ker je bolj kompaktna ko jo stepeš in meni je boljša po okusu.
poskusi dodat tudi sadnje ( maline jagode) pride fulllll dobro.....




Jessy -> RE: Nekaj vprašanj glede tiramisuja (26.7.2006 15:29:46)

Al pa enostavno kupiš kar prašek od Dr.Oetkerja, pa imaš najmanj komplikacij, tiramisu je pa fuuuuuuuuuul dober! Mojga vsi hvalijo in zmerej vprašajo, če bo tudi na naslednjem praznovanju tiramisu!
Z mascarponejem sem ga delala le 1x, pa ni nič boljši od tega, sam več packanja je.




Maja Z -> RE: Nekaj vprašanj glede tiramisuja (26.7.2006 21:54:35)

IZVIRNO SPOROČILO: babylove

Jaz pa ne delam s smetano, samo sneg iz beljakov naredim.


Enako. In mi ji super. Njamiiiii




cmokec -> RE: Nekaj vprašanj glede tiramisuja (26.7.2006 22:04:37)

Naredim isto kot Jessy. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.7.2006 23:01:39)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.7.2006 23:03:27)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Jessy -> RE: Nekaj vprašanj glede tiramisuja (28.7.2006 22:47:55)

Ne vem, nalin! Meni ni bilo razlike. Oetkerjev tiramisu je zares zelo dober. Sicer pa 100 ljudi, 100 čudi! [sm=smiley2.gif]




Anonimen -> RE: Nekaj vprašanj glede tiramisuja (29.7.2006 13:25:00)

Meni so tudi te "kreme" praški bljak.

Ta pravi tiramisu je iz mascarponeja, pa ni nič več packanja kot iz vrečke. Jaz vse naredim v eni posodi.

Jessy, mogoče pa ta pravega še nisi probala[sm=smiley2.gif], ker bi potem hitro spremenila mnenje. Tudi v dostih slaščičarnah imajo te umetne tiramisuje.

Če boš kaj hodila v mojih krajih, te povabim na svojega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Nekaj vprašanj glede tiramisuja (31.7.2006 21:47:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Al pa enostavno kupiš kar prašek od Dr.Oetkerja, pa imaš najmanj komplikacij, tiramisu je pa fuuuuuuuuuul dober! Mojga vsi hvalijo in zmerej vprašajo, če bo tudi na naslednjem praznovanju tiramisu!





takega jz dela m skos in le res dobr...čim manj pacanja je...




Anonimen -> RE: Nekaj vprašanj glede tiramisuja (31.7.2006 21:50:38)

Namesto mascarponeja dam kar Tamar sir, mi je tiramisu boljši z njim.




borovnička -> RE: Nekaj vprašanj glede tiramisuja (1.8.2006 0:03:55)

Jaz pa uporabljam fino mleto skuto (polovico) pa rastlinsko smetano pa je ful dober. Ne dam noter tega sira. Sicer je pa vse za probat, pa se pol odločit kaj ti je najbolj všeč.




Maxica -> RE: Nekaj vprašanj glede tiramisuja (1.8.2006 10:31:24)

Jaz tiramisu naredim tako, da naredim "maso" iz skute in sladke smetane, to razpolovim, nato pa v eno dam stepen beljak, v drugo polovico pa rumenjak. (poleg seveda sladkorja in ostalih stvari) Z mascarponejem še nisem delala, niti ga nisem še probala.[sm=zmeden2.gif]




N _ B -> RE: Nekaj vprašanj glede tiramisuja (1.8.2006 14:29:31)

Kombiniram prašek za tiramisu od Dolcele ali Dr. Oetkerja ter mascarpone.

Svežih jajc se izogibam zaradi možnosti okužbe s salmonelo, predvsem v tem letnem času. Veste, da imajo restavracije prepoved pripravljanja jedi iz svežih jajc v tem letnem času?




asso -> RE: Nekaj vprašanj glede tiramisuja (2.8.2006 11:25:38)

Mascarpone dobiš navadno pri skutah.
V kremo za tirami su se za pravi tiramisu da rumenjake, zmeša maskarpone in stepene beljake. Smetana pride na vrh. Jaz dam raje alpsko za stepanje, ker rastlinska mi ni dobra in strdim s kremfiksom.

Tiste kreme iz vrečk so kar so, packanja pa je nekaj istega kot pri pravem tiramisuju.

Lp asso




Stran: [1]