Lara28 -> RE: Kako ga "naučiti"? (25.7.2006 12:28:03)
|
IZVIRNO SPOROČILO: faca Mogoče bi bilo fino prebrat kakšno knjigo, recimo Elizabeth Pantly (naslova se ne spomnem). Jaz zaenkrat nisem imela nekih hudih težev tako, da je še nisem. Naslov knjige je Otroško spanje-brez joka v sanje in je res odlična. Sama sem jo brala na koncu nosečnosti in potem še prve teden. Nam je ful pomagala, oz nasveti iz knjige. Težje je za večje otroke, ker moraš bit dovolj dosleden in vztrajen. Res svetujem vsem ki imate težave s spanjem, da jo preberete! Tako malih otrok res ne moremo naučiti spati, lako pa jim pomagamo, da se sami naučijo! Glede zatemnitve pa tako - jaz ne bi tega prakticirala čez dan, ker se potem navadijo spat samo v temi. ŽAl pa nisi vedno doma in nimaš možnosti otroka dat spat v idealno okolje. Sčasoma se bodo že navadili spati tudi ob normalnih dnevnih okoliščinah (hrup, svetloba...) Res pa je, da ko vidiš da je že ful utrujen in ne veš kako bi mu pomagal zaspati, narediš karkoli. Še glede umirjenosti mame ali tistega ki je z otrokom preden zaspi. Res je zelo pomembno, da je miren, ker drugače ne bo s spanjem nič. Naš zaspi brez problema, ponavadi ob istih urah.Kadar pa se mi kaj mudi in si želim, da čimprej zaspi, sigurno ne bo zaspal, ker očitno prav čuti, da ozračje ni sproščeno. Najbrž iz glasa ali kaj, nimam pojma. Skratka, umiri se sama, preden daš otroka spat, ne misli na to, da mora zaspat, ampak bodi sproščena in zadovoljna, pa bo uspeh sigurno boljši. Veliko sreče ti želim!
|
|
|
|