laluna -> Navajanje otroka na vodo (24.7.2006 13:52:04)
|
Sprašujem izkušene oz. tiste, ki imajo kakršnokoli povezavo s plavalnimi učitelji - "psihologi". Z 20.mesečnim sinom se komaj letos prvič navajamo na vodo in sicer v krajevnem kopališču v bazenih. Otrok prej pač ni imel še izkušnje z vodo, razen doma v banji. Pa je v nizki vodi, njemu nekaj čez kolen pri hoji spodrsnil in in se za moment potopil v vodo - seveda tudi z glavo. Ati ga je takoj dvignil, otrok je malo ponovil mama, mama, jokal ravno ni, nobeden od naju ni pokazal niti malo panike, kot da to ni nič. To se je isti dan zgodilo dvakrat. Jaz sem v bistvu paničar in sem bila jezna na atija, da se je to sploh zgodilo, a on pravi, da je to sestavni del in naj ne bom tako prestrašena. Drugi dan pa je otrok samo hodil okrog bazenov in ni upal v vodo. Ne vem, jaz mu na obrazu berem strah, ati tega ne vidi. jaz bi rada, da gre otrok z atijem v naročju tudi v veliki bazen. A kaj ko samo nekaj tipa okrog bazenov. Sprašujem: 1. Ali je lahko tak zdrs v vodo povzročil toliko strahu pri sinu, oziroma bi tudi brez padca v vodo otrok tipal okrog nje. Ne vem, koliko je strahu od tega padca? 2. Ali je normalno, da z 20.meseci še ne upa z atijem v veliko vodo, da bi ga držal v naročju. Jaz vidim, da se boji. Kako to odpraviti. Ali se tak padec ne bi smel zgoditi?. Saj tudi drugi otroci včasih tako zelo škropijo z vodo.....
|
|
|
|