levičarka ali desničarka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


allj -> levičarka ali desničarka (24.7.2006 11:16:18)

Mi je popolnoma vseeno ali bo desničarka ali levičarka, vendar z zanimanjem opazujem njeno igro in vidim, da igrače večkrat prime z levo roko, skoraj vse jih zmeče dol s stolčka na levo stran,....
Tisti ki imate levičarje doma...ali pa ne: mislite da so to znaki levičarjev?
lp




Anonimen -> RE: levičarka ali desničarka (24.7.2006 13:07:59)

TEH TEM JE ŽE MILJON!




allj -> RE: levičarka ali desničarka (24.7.2006 14:28:44)

Uuuuups,
sem ti spet stopila na žulj?
V zadnjih par mesecih je ni bilo, celo večnost pa ne taborim na temle forumu; res  nisem uporabila iskalnika, prav tako kot mnoge, katerih vprašanja se ponavljajo!...
l
Če si tolk natančna: cel mesec so na forumu le še vprašanja ala z dojenčkom na morje ali bazen........................zakaj ne popizdiš?

lp




TVN -> RE: levičarka ali desničarka (24.7.2006 14:56:37)

Ej, brez hude krvi, jeza škodi lepoti![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Glede levičarstva se tudi jaz sprašujem in evo, tole je meni pred nekaj dnevi rekla P v RA: otrok naj do 18 meseca naj ne bi kazal znakov za eno ali drugo stran. Predmete mora pobirati od sredine z levo roko, če so na levi strani, ter z desno roko, če so na desni.

Hja, jaz pa sem komentirala, da meni se pač zdi, da bo naša levičarka, ker je leva veliko bolj v uporabi. Ima tudi vse predpogoje. Moja mama je levičarka, moj mož in jaz sama.

Stari smo pa dobrih 10 mesecev.




Nej -> RE: levičarka ali desničarka (24.7.2006 15:56:04)

Nekje sem prebrala, da se lahko to ugotovi že v osmem mesecu starosti. Otroku večkrat zaporedoma ponudiš igrači in tista roka s katero jo vzame je 'ta prava'.
Anej vse jemlje z desno roko, čeprav, ko se pa sam igra pa zelo dosti, skoraj več, uporablja levo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
Anonimna mnogo tem se ponavlja na forumih- tako pač je in če ti gredo na živce jih pa ne rabiš odpirat.




bobek05 -> RE: levičarka ali desničarka (24.7.2006 16:06:47)

mi že pol leta ugotavljamo kaj bo, pa še zdaj nismo pogruntali (star je 13,5m)... en čas se nam zdi, da več uporablja levo roko, potem pa spet pride obdobje ko uporablja desno ali obe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].. eh, pa saj je vseeno

p.s.: midva sva oba desničarja, moja starša pa oba levičarja... ali je otrok desničar ali levičar ni odvisno od predispozicij (očitno), ampak od tega katera možganska polobla je bolj razvita (mislim, da sem o tem nekje brala)




Stran: [1]