premalo prostora (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Tehnika

Sporočilo

Anonimen -> premalo prostora (24.7.2006 10:08:33)

na discu C....KAJ NAJ ZDAJ....namizja brisat ne morem ker vse ikone ki jih imam uporabljam....

Anonimen -> RE: premalo prostora (24.7.2006 10:13:05)

Mislim, da brisanje ne bo prineslo dosti prostora, razen če zbrišeš res nekaj velikega!

Najbolj enostavno je, da kupiš dodate disk za cca. 10.000 sit in bo naredil čudež tudi pri hitrosti. Drugače pa mogoče defragmentiranje in izbris starih datotek oz . programov ki jih ne uporabljaš!

cukerček -> RE: premalo prostora (24.7.2006 10:17:23)

Stisni ali zippaj datoteke
Postopek je namenjen predvsem stiskanju datotek oz map. Njihova vsebina ostane ista ampak jo pomanjšaš in si s tem narediš prostor.

Ukaz za delo s stiskanjem vsebine datoteke se najlažje sproža z desnim klikom na ime datoteke in v hitrem meniju uporabimo ukaz pošlji/stisnjena mapa(send/compressed(zipped)folder)

vsebina ostane ista le kapaciteta se spremeni in s tem dobiš prostor na računalniku- upam da ti je kaj jasno.

SaaS -> RE: premalo prostora (24.7.2006 13:16:47)

Po mojem tole z zippanjem ne bo šlo.
Verjetno na C disku, kjer je premalo prostora, nimaš podatkov ampak programe. To pa ne vem če lahko zazippaš.
Ena varianta je po mojem ta, da snameš dol, deinstaliraš, kakšne programe, ki jih ne rabiš, če imaš gor kakšne. Druga pa ta, kot ti je napisala anonimna, da dokupiš disk.
Ti bo pa lažje svetoval kakšen hekerček, če je tukaj. 

MH0 -> RE: premalo prostora (24.7.2006 13:26:15)

Sprazni temp folderje, počisti IE cache, sprazni in zmanjšaj recycle bin, Virtual memory nastavi na kaki drugi drive,...

Anonimen -> RE: premalo prostora (24.7.2006 15:55:20)

mho hvala za odovor zdaj pa mi povej kje in kako naj to naredim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

MH0 -> RE: premalo prostora (25.7.2006 10:22:05)

Kako pa se kaj imenujejo tvoji windowsi? Saj imaš okna, a ne? XP, 2000, 98,... ?

Nixxon -> RE: premalo prostora (25.7.2006 11:41:35)

Drugače naredi tako kot ti bo napisal MH0, ampak mislim da bo to samo začasna rešitev. Daleč najbolje je, da kupiš dodaten disk, mislim da več kot 120GB ne rabiš, v kolikor nimaš gor knjižnice divx-ov.

Anonimen -> RE: premalo prostora (25.7.2006 19:32:09)

Mogoče na muli preveč stvari downloadaš? To se je meni zgodilo... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Stran: [1]