SanjaS -> RE: Če kdo ne ve, kako bi dal ime otroku ... (25.7.2006 17:25:28)
|
no, Al je čisto običajno ime v ZDA ( gre pa tako ali tako za okrajšavo..), kar se pa tiče deklice La... no celo meni se zdi nekam bolj nedokočano kot skrajšano... Človeku je seveda lahko ime tudi A ali B in nedvoumno si ga ne bomo predstavljali kot črko, a kljub temu bi vsaj v najstniških letih, ko smo tako ali tako zelo občutljivi, tak model rabil veeeeliko samozavesti, da bi naredil ime COOOLSKO.... No, naj skrajšam dolgovezenje....morda bo imel sem in tja kakšne težave, ki ga bodo spremenile v močnejšo osebnost ali pa tudi ne ... Očitno so starši zeloooo samozavestni in pričakujejo, da bosta otroka tudi taka ali pa menita, da so tudi drugi starši pogumni in zato imeni ne bosta nenavadni med nenavadnimi.... Zanima me zakaj bi se slišalo n.pr. Al Novak bolj čudaško od Janez Novak čez 10 let? Samo vajeni nismo. Je pa res nenavadno slišat tako kombinacijo imen brata in sestre, tu se povsem strinjam s tabo Splišni....itak pa ne bosta hodila povsod skupaj in ko odrasteta sigurno ne bo tako čudno. Najbolj nenavadno "sodobno" ime bi se mi trenutno zdelo pravzaprav kar Frančišek ali Alojzij za fanta, za punco pa Rozamunda ali Johanca.... definitivno ne poznam nobenega od teh, ki bi bil/a mlajši/a od 30 let... LP, S.
|
|
|
|