miši -> RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 (24.9.2006 23:31:18)
|
hruška! najprej tole, če vaša pikica prdi, ni nujno,da je zaprta, tudi tekoč drekec ne pomeni drisko. Driska je menda res zelo tekoča, kot voda pa še kakšna zelena barva vmes. pri nas je blo tako, da nenadoma ni več kakala večkrat na dan (takrat,ko smo dali hrano proti polivanju), bilo je že 5 dni pa smo bli prepričani, da je zaprta, se je tudi napenjala. tut jst sem prečekriala forum in smo ji dali v čajček laktozo in je pomagalo, čez eno uro smo leteli pod tuš, toliko je bilo. potem naslednjih 5 dni, zopet isto, dodamo laktozo in živa groza, imela je take krče, da sva jo komaj umirila, tako hudo še ni jokala (jaz pa skupaj z njo). Pokala se je naslednji dan, sama od sebe, med dojenjem, spet hudo obilno. nimam pojma zakaj ji laktoza takrat ni pomagala, vse je bilo enako kot prvič. seveda sem rekla, da ji tega ne dam več,ker je blo res grozno. no, potem tretjič pa smo ji pomagali s termometrom. Fajn ga umiješ, pomočiš v hladilni mazilo in daš konico v ritko, tko za kako minutko ali še manj. naša se je potem takoj pokakala, res spet obilno. No, od takrat dalje pa kaka na 2 do 3 dni, sama, brez večjega napenjanja. se večinoma dojiva, če je treba, dodava Hipp, ji ustreza. Blato je tudi v času zaprtja imela lepo, zlatorumeno, normalno gosto, tako da sem pomislila, da v resnici morda sploh ni bla zaprta (kljub temu,da se je napenjala "v prazno"). No in sem rekla, da naslednjič bom počakala 7 dni (kar naj bi bilo za dojene otroke še normalno) potem pa bomo pomagali....no pa je presenetila že čez 1 dan,brez večjega napenjanja.. Očitno bo zdaj tako, jaz si to nekako tako predstavljam, da pač rabi veliko energije in se zato "drekec" počasneje nabira, ko pa je polno, gre pa ven. Svetujem ti, da počakaj na 7 dni, potem pa ji pomagaj. če prdi, je to samo dobro, pomojem no, naša tudi veliko "strela" in tudi zajoka zraven, ampak nimaš kaj, zrak mora ven. naši ful pomaga, če jo odvijem in telovadiva z nogicami, rafali kar letijo ven [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. upam,da ste imele lep vikend, mi smo bili precej naokoli in smo uživali šibam,čaw!
|
|
|
|