Anonimen
|
hm.... to daje človeku za mislit. kako pa se znajdeš dandanes v družbi.? nekateri zelo težko. no pa da vam povem zakaj sem spraševala - jaz sem namreč mnenja, da so moji starši asocialni, malo blani, če tko čete. TISTI, KI IMATE SLAB ŽELODEC, NE BERITE. cele življenjeske zgodbe vam ne bom pisala, ker do jutri ne bom gotova, vam pa lahko razložim moj problem - moja mami živi oz. spi v eni sobi s 7 cucki. mal jo razumem, da si želi nekakšne družbe, ni skoz sama - ker jo je mož pred leti zapustil. je namreč težek alkoholik in je hotu imet "mir" za nacejanje. sedaj nekje na gorenjskem z bratom in svakinjo popiva - tud ona dva sta alkiča. eno starejšosestro je pa že zgubu za cirozo jeter in levkemijo. je tud bla alko... moja mami je dolga leta trpela pod njegovim tiranstvom, končalo se je v ločitvi. ko je dokončno odšel, smo bili vsi olajšani. ampak se je moji mami čist začelo fuzlat. postalal je totalno šlampasta, zanemarjena, še kuhna je bolj kot ne umazana. sicer jo moja sestra in brat (ki tudi živita v tisti hiši) občasno pucata, ampak zgleda, da se mamino vedenje prenaša tudi nanju. ona pa se več ali manj zapira v svojo sobo- pohištvo je sier že staro in uničeno, pa to nima veze. problem je v tem, da noče psov oddat - niti ko so bli majhni, pa tud cepit jih ne more vsak let, ker je skoz brez fičnika. tolk kreditov in vsega sranja ima gor, da plače skoraj ne dobi ven. bratu pa še v rit potiska dnar, ki ga požene do zadnjega krajcarja. šolo je pustu, tko da ima sedaj samo osnovno. dneve preživlja pred računalnikom, ali pa vozi okrog sestro po trgovinah (je na porodniški, brezposelna). vedenje staršev se je do neke mere preneslo tudi na nas - otroke. od nas treh otrok, sem jaz največ dosegla, ker sem si uredila dom in imam družino in eč ali manj urejeno družinsko življenje. problem je pa v tem, da ti psi ščijejo in serjejo po tej sobi, notri tud jejo. sicer je zunaj terasa, ampak jih tud ven spušča da se poserjejo in poščijejo. smrdi ko sam vrag. jih pa spušča tud na travnik za hišo, ki je tud cel posran. zmazano je skoz, drekov polno, scalina je že prežrla beton (teraso) in zamaka v garažo. še slabše je, da pse tud po hiši pusti letat (nekatere - ne vse), pa tud tam serjejo. sam da so tam hvalalbogu ploščice, pa jih tko cca. 1x na mesec spuca. ali pa niti to ne. sam dreke pobira za cucki. mene to grozno moti, zelo nerada hodim k njej. skoz je umazano, pa če se še tako trudiš ne videt,je skoz kje pasja dlaka, pa ostanki hrane itd.... smrdi pa tud ko vrag. niti pucanje več ne pomaga, ker se je že vse zažrlo v tla. smo pa doma v hiši poleg - okna z naše kopalnice gledajo direkt gor na to teraso. je sploh ne morem luftat. men to pasje sranje smrdi tako, da mi gre na bruhanje, pa možu tud. pa še poln kup druge svinarije je na terasi, pa se vse nabira gor, pa tud k nama v okna pa tko. pa skoz grejo not neki pajki - če slučajno odšlepam okno, pa smeti itd.. že večkrat sem jo probala pripravit do tega, da naj bolj skrbi za čistočo, če pa ne more, da ji bo kdo pomagal. pa tu in tam pobere vse dreke in to je to. cuckov oddat noče. z možem imava že poln kufer teh psov. ne veva več, kaj naj še narediva. s tiste terase vse zamaka dol v garažo, pa k nama v delavnico, pa po steni (zunanji) od kopalnice dol teče. stena je skoz vlažna, tja do vhoda, pa smrdi (zunaj). včasih me ima, da bi cucke zastrupla, sam pol lahko tud mojo mami pokopljem, ker bo fertig od nesreče. ne vem, kakonaj še argumentiram, kaj naj naredim, da rešim to situacijo, ker je nevzdržno. zaenkrat se tolaživ s tem, da večno ne bo tak, ker bojo sčasoma psi pocrkali, pa se bo problem sam od sebe rešu..... LP
|