Anonimen -> RE: Soočenje-nimam mleka, prosim za vašo podporo (22.7.2006 18:02:42)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen skratka, niti ene pozitivne stvari ne izluščim Pozitivne stvari dodajanja: Otroka lahko hrani partner (ali kdo drug); vez med njim in otrokom bo večja. Otroka lažje pustiš v varstvu, saj ni tako odvisen od tebe. Točno veš, koliko otrok poje. Otrok, ki se mu dodaja, običajno prej prespi noč. Mamica si lahko spočije in vzame čas zase. Zadovoljne mamice otročkom lepo "dišijo" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Ne vem katero mleko naj dam otroku, kako naj vem, če dobro napreduje, da ni dete lačno, niti ne vem, kako naj grem na sprehod, kaj pa če postane lačen? Mleko, ki je primerno njegovi starosti. Enka je do štirih mesecev, dvojka od šestih naprej. Glede znamke je najbolje, da poskusiš, pa boš videla, kako bo otroku všeč. Enotnega recepta ni. Če te skrbi pridobivanje na teži (kot posledica zadostnega hranjenja), prosi patronažno, naj ti 1x tedensko prinese tehtnico ali pa pojdi do pediatra, če greš lahko. Če greš na sprehod, vzemi s seboj čaj, morda je samo žejen. Ne vem, kakšne imaš "logistične" možnosti sprehoda; če se lahko sprehajaš okrog doma, se nekaj dni sprehajaj tam, pa boš videla, kako otrok reagira. Mogoče sploh ne bo lačen, mogoče bo kar zaspal? Če pa bo, pa pojdi domov in ga nahrani. Tudi če nekaj minut joka, da prideta domov, ne bo nič narobe. Situacija me zelo bega, ne vem, kaj naj...v vsem tem se mi dozdeva, da se preveč posvečam vsem tem vprašanjem, dilemam in (samo)obtožbam, da mi to vzame toliko časa...ki ga kradem otroku in tkanju ljubezenske vezi med nama. Predvsem pa se ne sekiraj. Osnovni cilj hranjenja (dojenja ali dodajanja) je, da je otrok sit, zdrav in zadovoljen. Če si se odločila dojiti, poskusi vztrajati; poleg hrane bo otrok deležen tudi "bonitet", ki si jih že sama naštela. Če pa te dojenje tako zelo izčrpava, da tako ne moreš več naprej, pač dojaj. V vsakem primeru pa se ne sekiraj, ker s tem ne koristiš nikomur, ne sebi, ne otročku.
|
|
|
|