lupinica na vozičku (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

lenika -> lupinica na vozičku (22.7.2006 12:15:54)

Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je star dobra 2 meseca in se na noben način noče vozit v košari, ker ne vidi ven in začne jokat še preden ga dobor položim noter. Poskušali smo ga vozit v lupinici in nam uspeva. Zdrži buden tudi 1 uro in gleda naokrog ter ponavadi tudi zadrem kar v košari ni več mogoče. Zanima me, če je katera tako zgodaj začela otroka vozit v lupinici in če je to v redu?
Imamo tudi športni del voziča, ki se mu tudi spusti naklon, a vendar se mi nezdi hrbtenica tako podprta kot v lupinici, zato bi vsaj še 2 meseca prakticirali le to.

Hvala za odgovore.

SaaS -> RE: lupinica na vozičku (22.7.2006 13:06:08)

Jaz sem ga večkrat imela v lupinici, že od rojstva. Ko je v avtu zaspal, sem le lupinico prestavila na kolesje vozička in šla kamorkoli že. Če bi ga prestavljala v voziček, bi se sigurno zbudil...
Tudi drugega otroka zdaj, le da mu zdaj v tej vročini hitro rata v lupinici vroče in ga ven vzamem, da si malo hrbet pohladi.
Meni so pri prvem govorili, da je položaj v lupinici zelo vredu, ker ni čisto stegnjen, ampak lepo ukrivljen naprej, kot je bil ves čas v maternici. Tudi, ko ga pestuješ in dojiš, mi vsi (patronažna, fizioterapevt, zdravnica) kažejo kako naj bo čimbolj upognjen in ne preveč stegnjen ali celo ukrivljen nazaj.
Jasno pa je, da ga pa ne imet v lupinici 5 ur skupaj, saj to ga verjetno tudi v nobenem drugem položaju nimaš toliko časa.
Kar uporabljaj lupinico brez skrbi.

Anonimen -> RE: lupinica na vozičku (22.7.2006 13:26:23)

ja mi jo mamo v lupinici, čeprov zdej v tej vročini ne, ker se mi zdi nehumano otroka tlačit v lupino pri 35 stopinjah k je k v loncu v tisti plastiki. moja je prešvicana samo da lupino vid.

tt79 -> RE: lupinica na vozičku (22.7.2006 14:25:32)

Js jo v lupinici naokol vozim že od rojstva, če slučajno v avtu v njej zaspi...V čem pa je problem da ne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Saj se lupinice prav zato tudi prilegajo vozičku![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Anonimen -> RE: lupinica na vozičku (22.7.2006 14:32:43)

IZVIRNO SPOROČILO: lenika
Poskušali smo ga vozit v lupinici in nam uspeva.

Naj kar spi v njej! Pravijo, da je nekje do dve uri naenkrat v lupinici ok.

Erdbeere -> RE: lupinica na vozičku (22.7.2006 23:06:31)

Mi tudi našega že od rojstva naprej vozimo v lupinici, pa tudi ker imam jaz bolj majhen avto pa se mi ne da vedno vozička s seboj vozit tudi vzamem samo podvozje pa lupinico potem gor narihtam pa je to to, pa še mali spančka ko angelček notri, tako da mislim da lahko uporabljaš lupinico brez panike

shooo -> RE: lupinica na vozičku (24.7.2006 14:11:26)

mi smo naso bejbo dali v lupinico pri dveh in pol mesecih ker lezecke ni vec zdrzala.pa je bilm mir.
strokovnjakki pa si niso enotni.

TVN -> RE: lupinica na vozičku (24.7.2006 14:53:34)

Ja, lupinica je super. Mi smo hodili v RA in so nam lupinico priporočali tudi za hranjenje, počivanje, skratka ful uporabna zadeva.

Stran: [1]