Anonimen -> RE: Chili con carne? (21.7.2006 14:50:06)
|
SESTAVINE [image]http://kulinarika.net/grafika/roka.gif[/image] POSTOPEK 500 g mletega mešanega mesa 4 čebule 3 stroki česna 2 veliki dozi rjavega fižola (v obliki ledvičk - Kidney beans, doza ima cca 600 g) 2 majhni dozi koruze 1 vrečka začimb Kotany za Chily con carne 2 žlički mlete paprike 2 žlici moke sol + poper paradižnikova mezga tabasco po okusu [image]http://kulinarika.net/grafika/koraki1.gif[/image] [image]http://kulinarika.net/grafika/koraki1.gif[/image] [image]http://kulinarika.net/grafika/koraki1.gif[/image] Najprej prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo mleto meso in prepražimo, da izhlapi tekočina. Dodamo sesekljan česen, mleto papriko in moko ter začimbe iz vrečke, na hitro premešamo in dodamo fižol iz doze s tekočino ter odcejeno koruzo. Dobro premešamo, posolimo, popopramo ter dodamo tabasco po okusu. Zalijemo z vodo, da nastane gosta zmes, kot enolončnica. To kuhamo cca 45 min, da se čebula razkuha in okusi prepojijo. Če je preredka jo zgostimo z moko. Zraven se odlično prilegajo kakšne koruzne tortilje ali pa kruh. [image]http://kulinarika.net/grafika/sponka.gif[/image]Chili con carne je tudi odličen, če ga pripravimo z govedino, katero narežemo na majhne koščke. Jed lahko tudi zamrznemo.
|
|
|
|