sazi -> RE: Pozna nosečnost in krvni pritisk (21.7.2006 14:31:29)
|
Večino nosečnosti sem imela pritisk okoli 130/90 - mi nihče ni nič rekel. V 34. tednu pa se mi je 2x tako dvignil, sda sem skupaj zlezla - grozljivo. Me je bilo ful strah za otroka. No, so me poslali na dnevno kliniko na opazovanje in ni bilo nobenih ekstremov in me poslali domov. Ko pa sem v 38. tednu prišla na navaden pregled, so mi naredili CTG in je bilo vse v redu - nobenega popadka, čisto zaprta - skratka še dolgo ne za rodit, ko pa so mi zmerili pritisk 150/100, mi je pa G naročila, naj se kar v sosednjo stavbo (porodnišnico) prestavim in da grem rodit. Vstavili so bi vaginalete za sprožitev poroda in 10 ur kaseneje sem imela našega fantička v roka. Bil je malo manjši od povprečja, zlateničen, ampak zdaj pri 6. mesecih je pa prav velik in zdrav fant, le jaz se še bojujem s povišanim pritiskom - me je malo strah naslednje nosečnosti. Skratka - kontroliraj si pritisk, če bo v mejah, kot ti je rekla G se le pojdi pokazat (jaz sem šla 2x, pa so mi vedno naredili CTG in ugotovili, da je z otrokom vse v redu in da mi poroda še ne bojo sprožali). Upam, da ne naraste preveč. Želim ti naraven porod (čeprav moj ni bil nič posebno strašen zaradi sprožitve), zdravega otročka in normalen pritisk tudi po porodu.
|
|
|
|