šnucika
|
Jaz imam napade panike. In to v precej zoprni obliki,fizični! Prvič sem ga dobila ponoči,zbudilo me je tresenje vseh udov,čeljusti,suha usta,srčni utrip povišan,mravljinčenje po koži,driska....skratka mislila sem,da umiram!Po dveh urah me je brat peljal na urgenco,kjer so me popolnoma pregledali in ugotovili povišan CO2 v krvi...napad panike me je vodil še v hiperventilacijo.Takrat je bilo prvič in ne doktorji niti jaz nismo pomislili na napad panike.Bila pa sem v težkem obdobju,ko me je partner zapuščal zaradi druge in sem bila v hudi preizkušnji,ostati sama s kreditom-mojim in njegovim sredi še ne porihtanega novega stanovanja. Napad se je ponovil še enkrat kar z lepega,ko sem bila že v drugem obdobju,z mojim dragim.Bila sem cel dan v službi,glava me je bolela in po poti domov v avtu me je zgrabilo.Spet tresenje nog,rok,suha usta in srce.....takrat sem po nešteto prebranih literaturah vedela za kaj gre in sem poklicala ,ki je bil v službi,pogovarjala sem se in počasi me je pomirilo.Vzela sem tabletko helexa-pomirjevala,ki sem ga dobila že prvič na urgenci in šla spat. Name močno vpliva stres in stiske,ki jih držim v sebi.Tudi,ko so določena težka obdobja za menoj, se pojavijo napadi.Sedaj prihajajo v lažji obliki in tudi nadzorovati jih znam. Zanosila sem brez problema,saj se ne obremenjujem s paniko,poskusim jo odklopit,čeprav me je tudi med nosečnostjo enkrat prebudilo in nazadnje spet kakšen mesec nazaj.Tisti,ki teh napadov ne poznajo ne vedo,kako grozno se takrat počutiš.....kakšna slabost je to.....uf..raje ne razmišljam. Draga anonimna-jaz bom v prihodnosti verjetno poiskala tudi psihološko pomoč,saj samo zdravniška in samoobvladovanje ne pomagata v pravi meri.Pomirjeval NE jemljem več,ker vsak napad nekako obvladam....sicer sem potem dobesedno fizično pobita in imam muskulfiber,kot po najtežjem treningu...vendar jih nočem več doživljati.Nikoli pa ne vem,kdaj in kaj ga bo sprožilo.....sem pa še vedno v zelo stresnem obdobju,predvsem me žre finančno stanje,ki ga komaj obvladujeva.Zavedam se,da bo treba po pomoč strokovnjaka...to NI NOBENA SRAMOTA! Anonimna,ne vem,v kakšni obliki se pri tebi kažejo napadi...kot prava panika ali samo določeno anksiozno stanje,vem pa,da če je to povezano tudi z razmišlajnjem o čimprejšnji zanositvi,lahko to res vpliva tudi na problem,ki ga navajaš. Poišči pomoč in drži se,pa "think positive,think pink"....čeprav vem,da je težko. Lahko se mi oglasiš tudi na privat,bova kakšno rekli. pozdrav,šnucika