porodniška- dopust- dopust za nego in varstvo (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Anonimen -> porodniška- dopust- dopust za nego in varstvo (21.7.2006 7:47:46)

Ojla!
Nekaj me zanima, pa sem hotla najprej vas vprašat. Ker imam v službi problem da moram v tekočem letu porabit vsaj 10 dni dopusta, zato da mi potem ostalega prenesejo naprej v naslednje leto, me zanima:
Ali lahko med prvim delom porodniške (3 mesece), in med dopustom za nego in varstvo (al kako že[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]- ostalih 9 mesecev), naredim premor tako da si vzamem dopust, in ga izkoristim celega že takrat? Ne vem če sem razumljivo napisala. Upam da sem. Mislim da sem too nekje zasledila, sedaj pa me zanima če ve kaj več veste, in če je katera to izkoristila.

LP
Tash

Geja -> RE: porodniška- dopust- dopust za nego in varstvo (21.7.2006 8:03:25)

Ni možno!

sazi -> RE: porodniška- dopust- dopust za nego in varstvo (21.7.2006 8:09:54)

najbolje, da preveriš na CSD
sicer pa, če ne izkoristiš 10 dni, ti propade samo teh 10, ostale ti pa morajo prenesti v naslednje leto.

Anonimen -> RE: porodniška- dopust- dopust za nego in varstvo (21.7.2006 8:20:01)

Mislim, da je bolj sprejemljiva možnost, da dopust za nego in varstvo prekineš pred iztekom koledarskega leta, ostale dneve (to je lahko max 75 dni, če se ne motim), pa si preneseš. Te variante ti ne more nihče preprečit.

Bolj konkretno bi ti lahko napisala, če bi dala kak datum, recimo PDP oz. kdaj nastopiš porodniško.

Stran: [1]