Sama vprašanja (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> Sama vprašanja (20.7.2006 16:01:53)

Ne vem,če je to pravi forum, upam pa da je.

letos sem končala študij. Konec leta se nam je rodil nečak, ki ga vsi zelo občudujemo. Že ko sem zvedla da prihaja sem bila presrečna, molila sem, da bi bilo vse v redu, da bi se rodil zdrav. Hvala bogu se je.
Že od vekomaj imam zelo rada otroke, zdaj ko se ukvarjam z nečakom, ko ga vidim skoraj vsak dan, pa imam tako veliko željo po lastnem otroku, da mi gre kar na jok, tako zelo si želim SVOJEGA otroka.

Saj to ni noben problem, boste rekli, pa je, ker nimam fanta, nimam pa ga zato ker sem debela, ali vsaj mislim da je to zato.
Ne vem kje naj začnem. Nimam prevoza, da bi me kdo peljal kam, da bi koga spoznala, sama nimam denarja za avtomobil.

Ali res moram najprej shujšat če hočem dobit fanta?

Gina -> RE: Sama vprašanja (20.7.2006 16:17:38)

Zakaj pa ne greš s kakšno frendico ven? Saj ni treba, da imaš svoj prevoz, ampak logično pa je, da doma pred računalnikom ne moreš ravno toliko ljudi spoznat, kotče se greš malo zabavat. No, sicer tudi preko računalnika lahko srečaš kako sorodno dušo. Poznam jih kar nekaj, ki so se tako spoznali in tudi kasneje poročili.

Maleal -> RE: Sama vprašanja (20.7.2006 16:28:08)

Problem verjetno ni v tvoji debelosti,apak v tvojem razmišljanju.Ne vem,če si res debela,ali imaš to le v glavi.En čas sem bila jaz tudi bolj buckasta in sem imela mnenje o sebi ,da sem najgrša in najdebelejša.Zaradi pomanjkanja samozavesti,se mi ni mogel nihče približat,saj sem moške odbijala.
Če imaš kako prijateljico le pojdi z njo ven,pa ne pričakuj,da boš že prvič,ko boš šla ven koga spoznala.Daj  času čas.Pa vedi,da imajo moški rajši ženske,ki imajo kaj za primit.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Pa nasmeh na obraz in veliko dobre volje.Vso srečo.[sm=pikapoka2.gif]

CatJa -> RE: Sama vprašanja (20.7.2006 16:28:52)

Nekdo je že pred časom objavil enako zgodbo, ne vem ali si ista ali ne, skratka, če misliš, da je problem samo v tvoji debelosti (če ni posredi kakšna bolezen), imaš dovolj velik razlog, da nekaj storiš v tej smeri. Ali pa se boš celo življenje smilila sama sebi?

siniti -> RE: Sama vprašanja (20.7.2006 16:52:16)

upam da te ne bom užalila, ker to res ni moj namen, pa vendar... a si razmišlala kako boš vzdrževala otroka če niti za svoj prevoz nimaš... otrok ti poleg vseh radosti prinaša tudi stroške oz veliko stroškov... ah saj si najbrž dovolj stara da sama presodiš... pa srečno

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.7.2006 17:07:16)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Lana25 -> RE: Sama vprašanja (20.7.2006 21:28:42)

Hej!

Tvoja debelost ni vzrok, da si brez fanta, je pa sigurno res, da se lahko najde tudi tak, ki te zaradi par kilogramov preveč odslovi. Enim so všeč suhe, se pa najdejo tudi taki, ki so jim všeč malo obilnejše postave. Moj brat na primer je tak tip. Sam je na videz precej simpatičen in zato je posledično okrog njega vedno veliko punc vseh kategorij, ampak še nikoli ni pogledal za suhico in tudi njegova punca ni suha, ker mu enostavno take niso všeč. In potem mu vsi govorijo kakšno punco, da bi lahko imel, pa kam gleda,... ampak takšne so pač njegov tip in to je to.

Kot drugo pa, sama sem suha in ugani, ja brez fanta. Jaz sicer imam avto, ampak kaj, ko pa vse moje kolegice imajo že otroke, ali pa delajo na njih in se jim več ne ljubi pohajkovati. Se pa meni, zaradi njihovih otročkov, ravno zadnje čase željica po njih zmanjšuje, ker vidim koliko dela, energije, potrpežljivosti, vstrajnosti, iznajdljivosti, organizacije, discipliniranosti, živčkov in občutka je potrebno za male nadobudneže. Pa sem si tudi sama, ko je prva kolegica zanosila, zelo zelo močno zaželela otročka in še zaželjeno bi bilo, da bi jih čim prej imela, ker imam že zdaj težave z PCO in endometriozo, pa vendar se nočem prenaglit, da ne bom na koncu kot ena anonimna na drugi temi, ki tepe svojega otročka, sicer po ritki, ampak vseeno. Boljše je, da za otroka tudi osebnostno malo dozoriš, si kaj prebereš o vzgoji, si nabereš malo prakse z varovanjem otrok kolegic in da takrat, ko pride tvoj vsaj približno veš kaj lahko pričakuješ.

Željice včasih znajo biti zelo močne, pa prav je tako, ker nam dajejo zagon, moč in energijo, ki je mogoče nebi premogli, če ne bi bile tako velike, vendar pa zaradi tistega občutka zadovoljsta, ko se nam izpolnijo včasih rinemo tudi z glavo skozi zid. Zato si vzemi čas, da nekoga s kom boš delila zadovoljstvo ob izpolnitvi tvoje željice, res dobro spoznaš. No vsaj, če ti ni vseeno kdo bo njegov očka, se ne prenagli. Vse ima svoj čar, tudi samskost. Meni vedno bolj, ko sem sama ustreza ta stan, kar pa tudi ni vredu, ker tako bom pa res težko mamica. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Razen kar me moti je to, da me na familijskih žurka vsi utrujajo kje imam mojega in kljub vsej domišiji več nimam izvirnih odgovorov kje je. Tako je zdaj na enem dolgem poslovnem potovanju [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. S tem ti hočem povedat, da izrabi ta samski čas in uživaj v njegovih prednostih in prej ali slej bo to nekdo opazil in ti zmešal štrene. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

koala -> RE: Sama vprašanja (20.7.2006 21:45:04)

Draga anonimna, pojdi ven, na sprehod in uživaj življenje, zadovoljne ženske so lepe ženske, pa čeprav z kakšnim kilogramom preveč. Če te ima kdo rad te ima z vsemi tvojimi kilogramčki.
Če pa misliš, da bo bolje če shujšaš pa se psveti športu ki ti je ljub, kolesarjnje ali rolanje, morda pa prav tukaj spoznaš svojega princa.
Skratka uživaj življenje, nasmeh na obraz pa bo tudi z ljubeznijo klapalo, pol pa pridejo tudi otroci

BLAŽIKA -> RE: Sama vprašanja (20.7.2006 22:52:26)

Anonimna tako kot si našla nas ti svetujem da obiščeš še stran kupid in se da zgodit da najdeš svojo sorodno dušo neglede na tvoje kilograme. Je veliko primerov , da so našli prave ljubezni na teh forumih.
Probaj poskusiti ni greh. Zaradi kg pa se ne sekiraj saj se boš sama odločila kdaj je čas za hujšanje ali pa tudi ne. Veš nekateri moški pa imajo radi debeluške. Saj veš kako pravijo smo debeli ampak zelo veseli ljudje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Sama vprašanja (21.7.2006 9:43:26)

Sej tudi to, ko pravis, da si debela ni kaksen poseben problem.. Da se tudi shujsati in to precej enostavno..

- nehas jesti sladkor.. tudi jedi, ki vsebujejo sladkor.. brezkompromisno..
- nehas jesti mascobe.. samo mascobe v mejah normale niso kriticne.. kriticni je sladkor..
- pijes veliko vode..
- nehas jesti skropljeno zelenjavo, ker skropiva so problematicna..
- in jes 5 x na dan.. Lahko tudi 6 krat.. nikakor pa ne 4 krat ali manj.. ampak vedno nehaj jesti takrat ko si se lacna.. NIkoli ne nehaj jesti takrat, ko ne mores vec.. ampak ko ves da je dovolj..

In kar je najbolj pomembno je to.. da se veliko.. ampak res veliko.. gibljes.. V tem primeru je to, da nimas avta dobro.. ker lahko uporabljas kolo.. ali pa noge.. Pri gibanju moras biti res malce neusmiljena do sebe.. in takrat ko mislis da ne mores vec.. teci ali kolesariti.. takrat moras iztisniti zadnje moci in vstrajati se nekaj casa..
In kar je se bolj pomembno.. to delaj vsak dan.. cisto vsak dan.. tudi ce dez pada.. tudi ce je nevihta.. in ce si kje na zabavi.. moras pac iti prej domov.. ker moras iti kolesarit.. ali teci.. ali karkoli ze.. Lahko pa to pocnes zjutraj..

Ti imas prepricanje, da nimas fanta.. ker si debela.. torej je to, da shujsas edini nacin, da si pridobis samozavest.. pa se zelo enostaven je.

Torej ce tega zdaj ne bos storila.. potem ti je udobje bolj pomembno od vsega drugega.. in ce to ne storis.. mi je cist vseen ali imas kdaj otroka ali pa nikol.. ker v tem primeru bi bilo zelo ocitno, da si lenoba.

Zacni pa ZDAJ! Ne jutri.. ker jutri nikoli ne pride. ZDAJ!

Anonimen -> RE: Sama vprašanja (21.7.2006 9:47:29)

Se to..

S tem ko ti bo rasla samozavest, ko bos izgubljala kile.. s tem se bo vecal magnet za tipe.. in potem nikar ne zagrabi prvega.. ampak si izberi ustreznega.. in potem imata lahko mladicka.

Ker ce zagrabis prvega, se lahko zgodi, da bos pisala kaksno drugacno zgodbo.. cez kaksno leto..

Ženkica -> RE: Sama vprašanja (21.7.2006 12:19:07)

Evo, da ti dam nasvet iz prve roke; svoje čase, ko sem imela prveč kg-jev (cca 25) so bili okoli mene sami moški; ja, sliši se lepo, pa vendar nobeden od njih ni imel z mano kakih resnih namenov; mogoče "srečanj" za eno noč in to je to. Sem bila dostikrat žalostna in depresivna zaradi tega. Vedno sem se spraševala, če bom sploh kdaj imela kakega resnega fanta tako kot vse moje kolegice.
No, in nato je nastopil dan, ko sem se odloličila in pričela hujšat; še danes ne vem kako mi je uspelo, pa vendar, izgubila sem skoraj 30 kg-jev (v enem letu) in fantje so se začeli dobesedno popat name; še danes sem ista (no, sedaj sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in tudi že srečno poročena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]) kar se kg-jev tiče in mislim, da ne bi imela problema si najdt kakšnega moškega. Aja, še moje mere 167 cm, 63 kg-jev. No, nisem koščena, nikoli ne bom, sem pa ravno prava. Da o samozavesti ne govorim [sm=hudicek.gif].

Jaz bi ti svetovala, da se nehaš smilit sama sebi (sori, tako pač je), nekaj narediš zase, se začneš ukvarjati s kakimi športi (fitnes, aerobika, pohodniško, rolanje, kolo, itd. itd.); kile bodo šle kar same dol (no, skoraj), fantje bodo vedno bolj pogledovali za tabo, tvoja samozavest pa bo rasla iz dneva v dan.

Dejstvo je, da je danes družba taka kot pač je, na žalost mnogih žensk, je moških, ki imajo radi malce bolj okrogle dame zelo zelo malo; no vsaj jaz ne poznam nobenega. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Pa veliko uspeha ti želim.

Anonimen -> RE: Sama vprašanja (21.7.2006 12:45:18)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Tole sem pa prej spregledal..

A ce bi bil nas odgovr.. DA.. potem bi hujsala.. drugace pa ne? Pa kaj je s tabo? A imas 70 let ali se kaksno leto vec?
A nisi ti dovolj velik razlog za hujsati?
Ce se ti zaradi sebe ne zdi vredno shujsat.. pol tudi zaradi fanta ne rabis.. in itak ne bi bilo prav, da hujsas.. ker bi ti potem to bilo tezko..

Anonimen -> RE: Sama vprašanja (21.7.2006 13:13:21)

Ne vem kje naj začnem. Nimam prevoza, da bi me kdo peljal kam, da bi koga spoznala, sama nimam denarja za avtomobil.

Ja, od takegale jamranja gotovo ne boš zanosila. Dej no, saj nismo leta 1954.

KIRA -> RE: Sama vprašanja (21.7.2006 13:20:54)

neumnost. jaz sem moža spoznala ko se m imela med 80 in 85 kg. nikoli  nisem imela dosti manj. v prvih par letih sem težo še pridbila, ker mi je "nagajala" ščitnica. sedaj imam okrog 100 kg, verjetno še malo prek. se ne tehtam, ker mi je brez zveze. pa ne me sedaj linčat. tako pač je.

važen je pa tvoj pristop. moški "palijo" na samozavestne ženske, nima nobene veze, če maš kaj kil več na rebrih, če imajo le občutek, da lahko pridejo pri tebi na njim zaželeni cilj. dosti jih celo počne tako,da imajo za "javnost" in za "postavljat se" kako suhico, da jim pol vsi zavidajo, v postelji pa si želijo kaj konkretnega, po možnosti z oblinami na pravih mestih.
tak je pač svet. moraš bit dovolj samozavestna, pa odkrita, pa probaj se mal hecat - tvojo težo ne jemlji tako resno, pa bo. jaz sem ko sodček, pa mi ne manjka potencialnih "kandidatov". samo zato, ker se sprejemam tako kot sem in probam naredit najboljše iz sebe. pa tud pričakovanj pri prvem srečanju ne imej preveč. pusti času čas, pa se bo razvilo... važen je tvoj pristop. pojdi ven, koketiraj malo. spogleduj se kjer se da. dajat mraš prave signale.

LP

tehnofil -> RE: Sama vprašanja (21.7.2006 16:59:09)

Moli za fanta, za svojega bodočega moža in uslišana boš. Moli za svojo bodočo družino in uslišana boš.

Ne, ni ti treba shujšati, da bi dobila fanta, čeprav je to priporočljivo za zdravje. Veš, eni fantje imajo radi kaj drugega kot propagirajo v reklamah.

Anonimen -> RE: Sama vprašanja (21.7.2006 17:05:43)

Hvala vsem za odgovore, predvsem mi je bilo všeč, da ste tako direktni.
Tiste, ki ste shujšale, mi lahko napišete, če ste imele kako dieto ali če ste imele urnik športnih dejavnosti, oz. kako ste se sploh lotili hujšanja?

Pa glede samozavesti - res jo imam premalo, tega se zavedam, zato bi to rada popravila.

Poznate kakšno knjigo, ki bi opisovala to temo?

Anonimen -> RE: Sama vprašanja (21.7.2006 21:50:55)

Hm, en kup nasvetov so ti že drugi natrosili, tukaj itak nimam kaj dodat. Glede diete - meni je zakon 90-dnevna ločevalna, knjiga o samozavesti pa "Čar samozavesti", glede avtorice nisem ziher, mogoče je Susan Jeffries, nekaj takega. Nisem ziher.
Sicer pa pojdi tukaj na RR na forum hujšanje. Tam boš še veliko spodbude dobila in se lahko pogovarjala o tem.
Še glede športa - jaz sem iz Lj. in grem vsakič, ko imam čas, na Šmarno goro. Ful pomaga. Če si od tu, naredi enako, ali pa najdi v svojem kraju kako tako točko, kamor boš vsak dan hodila vsaj kako uro. No, vsaj 4x tedensko. Jaz si dam slušalke v ušesa, poslušam kako dobro muziko in sploh ne mislim na napor.

Anonimen -> RE: Sama vprašanja (22.7.2006 12:31:54)

Ne, ne rabiš shujšat, če se v svojem telesu dobro počutiš.

marcela -> RE: Sama vprašanja (22.7.2006 17:09:55)

No, če nimaš zaenkrat s kom it ven pa pojdi na  htp/www.en-klik.portal tam je cel kup teh osebnih stikov. Pa se morda zmeniš s kom za kak drink, to pa je lahko tudi kak začetek. P avpiši se fitnes, storila boš nekaj za svoje telo in tudi morda koga spoznala. Poišči si kako delo preko študenta in s tem bo bolj polna tudi tvoja denarnica, samozavest se bo pa dvignila. Skratka čem več bodi v družbi in čim majn misli na svojo debelost, ker običajno, če je naše mnenje o nas negativno, imajo takšnega tudi drugi.  Veliko sreče ti želim.

soncicaT -> RE: Sama vprašanja (22.7.2006 18:51:18)

Anonimna!

Jaz ti svetujem takole - začni delat, delat na sebi, na financah - šola ali kaj.. in odnosih z drugimi!  Ko boš tako pridna in vztrajna, bo sreča sama potrkala na vrata! Bolj ko boš fanta iskala samo zaradi otroka, bolj se bo izmikal..tako to je!

Uživaj življenje, ZDAJ, literature je malo morje, samo naj ne ostane le pri branju parih strani..

Priporočam ti vse knjige od Louise L.Hay...pa še veliko jih je..samo ne vem kaj te zanima..priporočam kako meditacijo..in GIBANJE!

Pa še en nasvet, vsaj ene 2x nna dan poskusi izklopit um, in le poslušaj s srcem.[sm=smiley27.gif] ..

Kar pogumno življenju naproti![sm=smiley31.gif]

p.s. še en nasvet - fantje imajo radi nasmejana dekleta![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tincci -> RE: Sama vprašanja (22.7.2006 20:35:57)

Ja, od takegale jamranja gotovo ne boš zanosila. Dej no, saj nismo leta 1954.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Marogica -> RE: Sama vprašanja (5.8.2006 22:20:41)

IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

Nekdo je že pred časom objavil enako zgodbo, ne vem ali si ista ali ne, skratka, če misliš, da je problem samo v tvoji debelosti (če ni posredi kakšna bolezen), imaš dovolj velik razlog, da nekaj storiš v tej smeri. Ali pa se boš celo življenje smilila sama sebi?

Se strinjam z obojim- da je bila podobna zgodba že objavljena in da naredi nekaj iz sebe, če te debelost moti.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.8.2006 22:33:15)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: Sama vprašanja (6.8.2006 16:41:06)

Po moje nimaš fanta ker si nesamozavestna, ne pa ker si debela. In če boš doma samo čakala in jamrala, ti tudi ne bo hodil trkat na vrata, ne?

Pokliči prijateljice, pojdi ven in ne sekiraj se. Bodi srečna v svoji koži, spremeni malo svoje razmišljanje in pogled o sebi, pa bo takoj bolje.

A ja, fanta pa ne rabiš samo zato, da ti naredi otroka.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>